Boynun ön alt kısmında büyük bir şişliğin oluşmasına rağmen doktorlardan korktuğu için 50 yıldır hastanenin kapısından geçmeyen 67 yaşındaki kadının boynunda oluşan 2 kiloluk guatrı ameliyatla alındı.
#Guatr Ameliyatı65 yaşındaki Saniye Kahraman, 30 yıldır boğazına açılan delikle nefes alarak yaşamını sürdürmeye çalışırken, bu durum onun için katlanılamaz hale geldi. Birçok hastaneye giderek şifa arayan Kahraman, 30 yıldır kullanamadığı sesine ve sağlığına Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’nde kavuştu.
#İzmirGenel cerrahi, vücut içerisinde yerel ve sistemik problemlerin cerrahi metotlar ile tedavisiyle ilgilenir. Bununla beraber yaralanmaya endokrin ve metabolik yanıt, yara iyileşmesi gibi genel prensip konularını içeren, gelişimleri bakımından birçok cerrahi ve ana tıp dalını etkileyen teknik disiplin şeklinde tanımlanabilir. Genel Cerrahi nedir? Hangi hastalıklara bakar?
#Genel Cerrahi Nedir?Sıklıkla iyot azlığına bağlı gelişen guatr hastalığı, Türkiye’de yaygın olarak Karadeniz ve Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimlerinde görülüyor. Genetik olmayan bu rahatsızlıkta, aile bireylerinin aynı bölgede ve aynı şartlarda yaşamasının, görülme sıklığını artırdığı kaydedildi.
#GuatrAdapazarı’nda geçen yıl geçirdiği guatr ameliyatı sonrası iddiaya göre boğazındaki birintiler bozuk cihazla temizlenmek (aspire) istenince nefessiz kalan 51 yaşındaki Sabahat Bıçak, ameliyat sonrası yatalak hale geldi. Yakınları, doktor ve hastane hakkında şikayetçi oldu. Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ise olayın yargıya intikal ettiğini belirtti.
#SakaryaZonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde guatr ameliyatı olan 45 yaşındaki Haşim Korkmaz, boşandığı eşinin ziyareti sırasında önce eski eşi sonra da hemşire ve doktor ile tartıştı. Korkmaz, daha sonra tedaviyi reddederek hastaneden, boynundaki diren ile çıkarak şikayete gitti.
#HastaneKamu hastanelerinde uygulanan performans sistemi hem vatandaş sağlığını hem de bütçeyi tehdit ediyor. Doktorların performans artırmak amacıyla hastalara gereğinden fazla tetkik ve ameliyat yaptıkları, hastaların hastanede kalış süresinin uzadığı, sezaryenli kadınlara 4 iğne fazladan vurulduğu bilimsel yayınlara da girdi.
Demans hastalığına yakalanan Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan’ın annesi yanından bir an ayrılmıyor, oğlunun iyileşmesi için dua ediyor. Yemeğini kendi pişiriyor, ilacını elleriyle veriyor. Bir dönem yanlarından hiç ayrılmayan dostların şimdi ne yaptıklarını da çok merak ediyor