Soğuk kış aylarında en büyük sorunlarından biri olarak karşımıza çıkan grip, şu günlerde ortalığı kasıp kavuruyor. Basit ve geçici bir hastalık olarak görülse de grip hastalığı ihmale gelmiyor. Ölümlere neden olan grip virüslerine karşı, özellikle kış aylarında tedbiri elden bırakmamak gerek. Aman dikkat! İşte virüs türüne göre grip çeşitleri…
#GripTüm dünyada önemli sayıda ölüme ve ekonomik kayıplara neden olan grip virüsleri, etkili kar yağışları ve dondurucu soğuklar yaşadığımız şu günlerde yine ortalıkta dolaşmaya başladı. Hayatı olumsuz etkileyen kötü hava koşullarında gribe yakalanmamak için yapılması gerekenleri sizler için araştırdık. Grip belirtileri nelerdir? Grip nasıl bulaşır? Grip en çabuk nasıl geçer? Grip çeşitleri nelerdir? Grip aşısı nedir? Grip aşısı kimlerde uygulanmaz? sorularının cevaplarını bulmaya çalıştık. İşte grip hakkında merak ettikleriniz…
#GripSoğuk algınlığı ve grip hastalığında çorba besleyici özelliği ile tercih edilir. Bu dönemde sağlıklı beslenmek ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek gerekir. Çorba sindirim sistemi de başta olmak üzere kana çok daha çabuk bir şekilde karışan minerallerle birlikte vücut direncini önemli ölçüde artırmaya yardımcı olur. Gribe iyi gelen çorbalar nelerdir sizler için derledik.
#GripÇocuklarda mide üşütmesi, sık sık görülen bir hastalık çeşidi olarak bilinir. Bir diğer adıyla viral gastroenterit olarak bilinen mide üşütmesi, karın ağrısı, sulu ishal, kusma, mide bulantısı gibi belirtiler ile ortaya çıkan mide bağırsak enfeksiyonu olarak bilinir. Çocuklarda ya da bebeklerde yetişkinlere oranla daha fazla görülmektedir. En yaygın nedeni ise kontamine olmuş besinlerin tüketilmesi olarak bilinir. Yaşlılar, çocuklar ve bebekler mide üşütmesine karşı daha hassas olan yaş gruplarıdır. Peki, çocuklarda mide üşütmesi belirtileri nelerdir ve nasıl geçer? Mide üşütmesi konusu ile ilgili geniş çaplı bir makale hazırladık.
#ÇocukBaharatların tümü, aroma veren yumru köklerin, meyvelerin, tohumların, ağaç kabuklarının çoğunlukla kurutulmuş halidir. Baharatlar yiyeceklerde koruyucu özellik oluşturur ve bozulmadan dolayı oluşan kokuları bastırır. Tane olanlar ise kullanmadan önce öğütülmelidir. Bu yazımızda ise sizlere baharatların özellikleri, faydaları ve kullanım alanlarından bahsedeceğim.
#BaharatlarKobalamin adıyla da bilinen B vitamini, günlük hayatta sık sık tükettiğimiz birçok gıdanın içinde bulunur. B vitamini bakımından zengin olan sebzelerin başında ıspanak, börülce, taze fasulye ve bezelye geliyor. Fındık, badem ve Şam fıstığı gibi kuru yemişler de yüksek oranda kobalamin içerir. Bu vitaminin eksikliği sinir ve sindirim sisteminde birçok sağlık sorununa yol açabilir. B vitamini eksikliğinde görülen ve ortaya çıkan hastalıklar nelerdir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkBilinen toplam 7 çeşit vitamin bulunuyor. Bunlar ise, sırası ile A, B, C, D, E, K vitamini ve folik asittir. Bunların tamamı organiktir ve bu bileşiklerin ortak özelliği ise, vücudu hastalıklara karşı koruması ve bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Vitaminler nelerdir ve hangi besinlerde bulunur sizler için derledik.
#VitaminTürk mutfağında çokça tüketilen bazı besinlerin özellikle sağlığa faydaları ile de ön plana çıktıkları görülmektedir. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen turp ve turpun yararları da merak konusu olmakta ve araştırılmaktadır. İşte bu bağlamda ilgiyle okuyacağınız siyah turpun faydaları, siyah turpun neye iyi geldiği ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
Halk arasında iltihap tabiri yangı için kullanılmasına rağmen sık sık apseler için de iltihap denmesinden dolayı yangı terimini kullanmak daha yerinde olacaktır. İnflamasyon ya da enflamasyonun uzun süre devam etmesi, vücudun kronik hastalık gibi sorunlarla karşılaşacağının göstergesi olarak kabul edilebilir. Peki, inflamasyon (enflamasyon) nedir, nasıl azaltılır? İnflamasyon belirtileri ve tedavisi...
#İnflamasyonFarenjit (boğaz iltihabı);burun ve ağız boşluğunun arka duvarında oluşan iltihaplanmadır. Akut ve geçmeyen kronik olmak üzere iki tür farenjit görülür ve ikisi birbirinden farklıdır. Ani gelişen, şiddetli iltihaplanmalar akut farenjittir. Daha hafif seyreden fakat buna karşılık da daha uzun süren farenjit türü ise kronik(müzmin) farenjittir. Akut farenjitin belirtileri sadece boğazla ilgili değildir. Peki Faranjit neden olur? Faranjite ne iyi gelir, nasıl geçer? Evde faranjite iyi gelen bitkisel çözümler...
#FaranjitHer mevsimde görülse de en çok kış aylarında ortaya çıkan ve genellikle burun ve geniz akıntısı ile kendisini belli eden sinüzit, tedavi edilmediği takdirde kişilerin günlük yaşam kalitesini düşürebilir. Sinüzite iyi gelen bitkisel ve doğal yollarla evde çözüm üretmek mümkün. Peki sinüzit nasıl geçer? Evde sinüzite ne iyi gelir? İşte evde sinüzite iyi gelen bitkisel ve doğal yollar
#Sinüzite Ne İyi GelirKarın ağrısı çok sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biridir. Sebepleri mevsimsel veya fiziksel olabilen karın ağrısı, basit bir sorun gibi görünse de kimi zaman ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Karın ağrısının nedenleri arasında üşütme, ishal, adet (regl) sancısı gibi durumlar gösterilebilir. Karın ağrısına iyi gelen bitkisel çaylar ve yiyeceklerle evde doğal yollarla çözüm bulunabilir. Peki karın ağrısı neden olur? Karın ağrısına ne iyi gelir? Evde karın ağrısı nasıl geçer? İşte evde şiddetli karın ağrısına iyi gelen doğal ve bitkisel öneriler
#Karın Ağrısına Ne İyi GelirÖksürük mevsimine girmiş bulunmaktayız. Artık çevremizde sık sık öksüren insanlarla karşılaşmaya başladık. Öksürük tek başına bir hastalık değildir, basit bir soğuk algınlığı ya da bir üst solunum yolları enfeksiyondan astım, kronik bronşit, zatürre, tüberküloz, akciğer kanserine kadar çok ciddi hastalıkların bir belirtisi olabilir, ama her öksüren kişinin mutlaka hasta olması da gerekmez.
#Öksürük