Gribal Enfeksiyon haberleri sayfasında Gribal Enfeksiyon hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1234 Gribal Enfeksiyon haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İzmit'te, geçirdiği gribal enfeksiyon sonrası kusma şikayetiyle hastaneye giden Mısra Özkaraman (7), hayatını kaybetti. Reklamlarda ve belgeselde rol alan Mısra'nın tabutuna sarılan anne ve babası gözyaşı döktü.
#Mısra ÖzkaramanGribal enfeksiyon genellikle koronavirüs ve soğuk algınlığı ile karıştırılabilen belirtilere sahiptir. Ancak gribal enfeksiyonu diğerlerinden ayırt etmenizi sağlayacak birkaç önemli özelliği vardır. Peki, bunlar nelerdir, gribal enfeksiyon nasıl anlaşılır? İşte gribal enfeksiyon belirtileri ve evde ilk olarak yapılabilek tedavi yöntemleri...
#Gribal Enfeksiyon"Özellikle kış ve bahar aylarında etkili olan gribal enfeksiyonlar, zatürre ve akciğer enfeksiyonları yanında kalp krizi ile kalp hastalıklarını da tetikliyor" diyen Prof. Dr. Hamza Duygu, bilinen kalp hastalığı olan kişilere mevsim girişinde mutlaka grip ve zatürre aşısı yaptırmaları önerisinde bulundu.
#Kalp KriziDünyada görülen kanserlerin %10’unu oluşturan baş ve boyun kanserleri, kansere bağlı ölüm nedenleri arasında da 6. sırada yer alıyor. Basit bir ses kısıklığı ya da ağız içinde önemsenmeyen bir yara baş boyun kanserlerinin belirtisi olabiliyor. Özellikle geç tanı aldığında hayat kaybına neden olan bu kanser türü; tütün, sigara ve alkol kullanımının da artış gösterdiği gelişmekte olan ülkelerde ciddi bir sağlık problemi olarak karşımıza çıkıyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Ümit Tunçel sizler için anlattı.
#Genel SağlıkBu aylarda dirençli ateşle birlikte hekime başvuran çocukların önemli bir kısmında gribal enfeksiyonlar, yani influenzanın görüldüğünü hatırlatan Prof. Dr. Filiz Bakar, "Üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak çocuklarda karın ağrısı, mide bulantısı, kusma gibi şikayetler görülebilir. Bu durumda ailelerin paniğe kapılmamaları ve hekime başvurması önemli” dedi.
#ÇocukBağışıklık sistemi, hava koşullarından, stresli iş yaşamına kadar birçok faktörden olumsuz etkileniyor. Bağışıklık sisteminin zayıflaması ile meydana gelen grip, etkisini özellikle kış aylarında gösteriyor. Dahiliye Uzmanı Dr. Güzin Oğuz Yıldırım, bağışıklık sistemi ve grip hastalığı hakkında önemli bilgiler verdi.
#Genel SağlıkKışın yaşanan hamileliğin kendine has güzelliği ve önemi olsa da soğuk hava nedeniyle vücut direncinde azalma ve gribal enfeksiyonlar gibi birtakım sorunları da beraberinde getiriyor. Ancak beslenmenin yanı sıra enfeksiyonlardan kaçınmak ve vücut ısısını düzenlemek gibi alınabilecek basit önlemlerle keyifli ve sağlıklı bir hamilelik geçirmek hiç de zor değil.
#HamileTürkiye’nin en prestijli ödül organizasyonu Pantene Altın Kelebek Ödülleri yarım asrı devirdi! Bu yıl 50’ncisi düzenlenen görkemli tören, yıldız isimleri bir araya getirdi. Gecenin sürprizi ise Yeşilçam’ın duayenlerine verilen 50. yıl özel ödülleriydi. Aynı sahnede buluşan Türk sinemasının ustaları, dakikalarca ayakta alkışlandı.
#Pantene Altın Kelebek ÖdülleriFenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde 5. maçına yarın deplasmanda Çekya takımı Slavia Prag ile karşılaşacak. Sarı-lacivertliler, 3 sezon sonra Slavia Prag'a rakip olacak. Slavia Prag Fenerbahçe maç kadrosu açıklandı. Son idmana çıkmayan yıldız isimler kadroya dahil edilmedi. Mide enfeksiyonu geçiren veson idmana çıkmayan Sofyan Amrabat, takımdan ayrı çalışan Çağlar Söyüncü, gribal enfeksiyon sebebiyle idmanın bir kısmında takımdan ayrı çalışan Mert Hakan Yandaş'ın yanı sıra Becao ve Oosterwolde kadroda yer almadı. Kostic, Levent, Bartuğ, Oğuz Aydın da UEFA listesinde olmadıkları için kadroda yer almadı. Sarı-lacivertli taraftarlar, "Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi maçı ne zaman?" sorusunun yanıtını arıyor. Çıktığı 4 maçta 5 puan toplayan temsilcimiz, Slavia Prag deplasmanında galibiyet hedefliyor. Peki, Slavia Prag - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Avrupa Ligi Slavia Prag Fenerbahçe maç kadrosu
#Slavia Prag - Fenerbahçe MaçıSon yıllarda internet fenomenleri ve sosyal medyanın da etkisiyle moda haline gelen ve 'Atom', 'Vitamin kokteyli', 'Gençleşme iksiri' gibi sloganlarla vatandaşa sunulan hastane dışı serum uygulamaları nedeniyle acil servislere alerjik şokla getirilen hasta sayısında artış meydana geldi. Doç. Dr. ÖzlemDikme, vatandaşların sağlık kabinleri, evinin salonu, hatta kuaför salonunda dahi serum taktırdığına dikkat çekerek, “Kuaförde ya da evinde serum taktırıp alerjik şoka giren, hatta kalbi durup zor döndürülen vakalar var" dedi. Doç. Dr. Dikme, serum uygulamalarının kesinlikle doktor gerekli gördüğü takdirde ve tam teşekkülü hastanelerde yapılması gerektiğini de vurguladı.
#İstanbulVitamin takviyeleri gelişigüzel kullanıldığında faydadan çok zarar verebiliyor. Kulaktan dolma bilgilerle bilinçsizce kullanıldığında karaciğerden böbreğe kadar organlara ciddi hasar verebiliyor! İşte vitamin kullanımı hakkında doğru bildiğimiz o yanlışlar ve uzmanından tavsiyeler...
#Vitamin TakviyeleriÖzel İzmir Gazi Hastanesi Evde Sağlık Birimi Tıbbi Direktörü Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Tanju Yılmazer, günümüzde her geçen gün evde sağlık birimlerine talebin arttığını belirterek, “Evde sağlık birimleri hastalara bütüncül bir yaklaşımla, uzman hekim desteği ile evde kullanılabilecek teknolojik sistemleri kullanarak, hasta ve yakınlarıyla iş birliği içinde sağlık sorunlarına hızlı, konforlu ve kaliteli çözümler sunuyor” dedi. Evde sağlık birimlerinin işleyişi hakkında bilgiler veren Dr. Tanju Yılmazer, “Son günlerde sıklıkla yaşandığı gibi; bir gribal enfeksiyon geçiriyor olabilirsiniz. Sizi rahatsız eden yoğun şikayetleriniz olabilir. Ancak bir sağlık kuruluşuna başvurma konusunda endişe ve kararsızlık yaşayabilirsiniz. Kendinizin ya da bir yakınınızın sağlığıyla ilgili merak ya da şüphe ettiğiniz konular olabilir. Ancak merak ettiklerinizle ilgili hangi sağlık kuruluşunun hangi bölümünden yardım alabileceğinizi de bilmiyor olabilirsiniz. İşte tam da bu gibi durumlarda destek alabileceğiniz birim ya da kurum var. Hem de düşündüğünüzden de yakın. Evde sağlık birimleri bu noktada size yardımcı olacaktır” diye konuştu.
#14 Ocak'ta Antalya'da kaybolan Merve Şevval Elmas'ın cansız bedeni, 20 Ocak'ta Serik ilçesinde bulunmuş; DNA testi ile cesedin üniversite öğrencisi kıza ait olduğu belirlendikten sonra cenaze işlemleri için baba Osman Elmas'a teslim edilmişti. Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazı öncesinde cenazeye gelenleri karşılayan Amca Abdülrahim Elmas, "Ortaokul sonuna kadar hep okul birincisiydi. Ders çalışırken stres yaptı, çalışacak yer bulamıyorum diyordu. Bulamaması, özel oda, yalnızlık sakinlik isteğiydi. Annesi bu durumu sormuş iki üç gün önce, çalışacak yer bulabildin mi diye, 'Evet toprağın altı, yaşamak zor, Allah'ım yaşamak ne kadar zor' tarzında laflar etmiş. Biz cinayetten hiç şüphelenmiyoruz" dedi.
#Antalya4 Ocak'ta Antalya'da kaybolan Merve Şevval Elmas'ın cansız bedeni, 20 Ocak'ta Serik ilçesinde bulunmuştu. Merve Şevval Elmas bugün son yolculuğuna uğurlandı. Amca Abdülrahim Elmas, "Ortaokul sonuna kadar hep okul birincisiydi. Ders çalışırken stres yaptı, çalışacak yer bulamıyorum diyordu. Bulamaması, özel oda, yalnızlık sakinlik isteğiydi. Annesi bu durumu sormuş iki üç gün önce, çalışacak yer bulabildin mi diye, 'Evet toprağın altı, yaşamak zor, Allah'ım yaşamak ne kadar zor' tarzında laflar etmiş. Biz cinayetten hiç şüphelenmiyoruz" dedi.
#ANTALYASağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artış görülen üst solunun yolu enfeksiyonlarına karşı vatandaşı uyardı. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda risk grubundaki kişilere seslenerek "Söz konusu gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır.” dedi.
#Fahrettin KocaTekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, üst solunum yolları enfeksiyonları hastalıklarında artış olduğunu ve acil servise başvuran hastaların sayısının 2 katına çıktığını belirterek, "Virüs potpurisi yaşıyoruz" dedi. Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş ise, kışın gelmesiyle çocuk acil ve yoğun bakımlarda, solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan RSV (Respiratuar Sinsityal Virüs) ve influenza enfeksiyonuna bağlı vakalarda artış yaşandığını söyledi.
#Doç. Dr. Mustafa DoğanTekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, üst solunum yolları enfeksiyonları hastalıklarında artış olduğunu ve acil servise başvuran hastaların sayısının 2 katına çıktığını belirterek, "Virüs potpurisi yaşıyoruz" dedi. Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş ise, kışın gelmesiyle çocuk acil ve yoğun bakımlarda, solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan RSV (Respiratuar Sinsityal Virüs) ve influenza enfeksiyonuna bağlı vakalarda artış yaşandığını söyledi.
#HastaneKızamık aşısının ilk dozu çok uzun yıllardır bebeklere bir yaşında yapılıyordu. Sağlık Bakanlığı, kızamık vakalarda yaşanan artış ile bu aşının ilk dozunun 9'uncu ayda yapılmasını öneriyor. Peki bu ne anlama geliyor? Ülkede bir kızamık salgını mı söz konusu? En önemlisi bu aşıyı erken olmanın riskleri var mı?
#KızamıkTFF 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta son 5 hafta öncesi Play-Off hattını tekrar yakalayan Karşıyaka’nın ara transferde Spor Toto 1’inci Lig ekibi Yeni Malatyaspor’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı ofansif orta saha Fatih Aydın şanssızlığını bir türlü kıramadı.
#KarşıyakaEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Turhan, enfekte kenenin insanları ısırması ile ortaya çıkan bakteriyel bir enfeksiyon hastalığı olan Lyme’a yönelik bilgi verdi. Prof. Dr. Turhan, “Pek çok hastalıkla karıştırıldığı için teşhisi zordur. Türkiye’de muzdarip 7 ila 10 milyon kişi bulunduğu tahmin ediliyor. Dünya üzerinde 350 civarı hastalığı taklit edebilen Lyme hastalığı taşıyan kişileri teşhis etme konusunda zorluyor” dedi.
#Vedat TurhanUzun yıllardır bebeklerde kızamık aşısının ilk dozu 12'nci ayda yapılıyordu. Ancak Sağlık Bakanlığı son dönemlerde bu aşının 9'uncu ayda yapılmasını öneriyor. Bir yanda bebeklerde ölümcül olabilen kızamık salgını korkusu, diğer yanda erkenden yapılan aşının olumsuz bir sonuç doğurup doğurmayacağı endişesi aileleri kararsız bırakıyor. Peki ülkede bir salgın var mı? Sağlık Bakanlığı neden aşı ayını öne çekti ve en önemlisi bu aşıyı erken olmanın riskleri var mı? Uzmanlar ne diyor?
#Kızamık