Yılbaşı yemekleri hep çok önemlidir ancak bu yıl yılbaşını hepimiz evlerimizde kutlayacağımızdan, yılbaşı sofraları her zamankinden biraz daha önemli. Özellikle birçok kişi bu yıl yılbaşı hindisi yapmak için kolları sıvadı. Ancak yılbaşı hindisini tek başına bırakmamak yanına eşlikçilerini de koymak lazım. Bunlardan bir tanesi de ‘gravy’ adı verilen o sos. Et suyu, un ve tereyağı ile yapılan bu enfes sosu siz de mutlaka denemelisiniz. İşte gravy sos yapımı için püf noktaları ve tarifi…
#Yılbaşı Hindisi SosuYılbaşına artık günler değil saatler kaldı desek yeridir ve hazırlıklar son hızla sürüyor. Özellikle yılbaşı gecesini evde geçirecekler için hoş bir yılbaşı sofrası kurmak ve lezzetli bir yılbaşı menüsü hazırlamak her şeyden önde geliyor. Bu menünün yıldızı elbette ki fırında nar gibi kızarmış, çıtır çıtır hindi olacak. Peki fırında hindi nasıl pişirilir? Dikkat etmeniz gereken püf noktalarını aşağıda tüm ayrıntılarıyla sıralıyoruz. O halde fırında hindi pişirmenin ipuçlarını arayanları böyle alalım…
#Yılbaşı Hindisi Nasıl PişirilirYılbaşına iki gün kaldı, yılbaşı sofrası hazırlıklarında son düzlüğe girildi. Birçok kişi yılbaşı menüsünü çoktan belirledi. Ancak siz henüz menünüzü belirlemediyseniz, biraz yardıma ihtiyacınız olabilir. Özellikle hindi pişirmeyi düşünüyorsanız yanına mutlaka eşlikçilerini de koymalısınız. Bunların başında da hindi pilavı geliyor. Hindi pilavı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız aşağıdaki ayrıntılı tarifimize bir göz atın. İçinde çok işinize yarayacak püf noktaları da bulacaksınız. İşte hindi pilavı tarifi…
#Yılbaşı Hindisi Nasıl PişirilirYılbaşı sofralarının yıldızı bu yıl da her zaman olduğu gibi nar gibi kızarmış, çıtır çıtır yılbaşı hindisi olacak. Yılbaşı yemeği için içi de dışı da güzelce pişmiş, lezzetli bir hindi hazırlamak ve sevdiklerinizin övgülerini toplamak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var. İşte çabalarınızı boşa çıkarmayacak, sizi misafirlerinizin önünde mahcup etmeyecek yılbaşı hindisi pişirmenin püf noktaları…
#Yılbaşı Hindisi Nasıl PişirilirYılbaşına 10 gün kala, yılbaşı sofrası hazırlıkları da tüm hızıyla sürüyor. Özellikle yılbaşı hindisi pişirmek isteyenler kolay ve lezzetli bir yılbaşı hindisi tarifi arıyor. Ancak elbette hindi tek başına olmaz. Yılbaşı hindisinin en güzel eşlikçisi kestaneli iç pilavdır. Zaman zaman hindinin içine doldurularak da pişirilen kestaneli iç pilav nasıl yapılır biliyor musunuz? Eğer yılbaşı hindisinin yanına nefis bir eşlikçi arıyorsanız, nefis kestaneli iç pilav tarifi sizin için hemen aşağıda…
#Yılbaşı HindisiYılbaşına 2 haftadan az zaman kaldı ve yılbaşı sofrası hazırlıkları başladı. Özellikle yılbaşı hindisi pişirmek isteyenler işini kolaylaştırmak ve yemeğini daha lezzetli hale getirmek için püf noktalarını ve ipuçlarını öğrenmeye çalışıyor. Peki iş hindiyi pişirmekle bitiyor mu? Tabii ki hayır! Çünkü yılbaşı hindisi yanında ‘gravy’ adı verilen et suyu sosu olmadan eksik kalır. Peki yılbaşı hindisi için gravy sosu nasıl yapılır? İşte ihtiyacınız olan tüm püf noktalarıyla birlikte nefis bir tarif.
#Yılbaşı Hindisi