Yılbaşına artık günler değil saatler kaldı desek yeridir ve hazırlıklar son hızla sürüyor. Özellikle yılbaşı gecesini evde geçirecekler için hoş bir yılbaşı sofrası kurmak ve lezzetli bir yılbaşı menüsü hazırlamak her şeyden önde geliyor. Bu menünün yıldızı elbette ki fırında nar gibi kızarmış, çıtır çıtır hindi olacak. Peki fırında hindi nasıl pişirilir? Dikkat etmeniz gereken püf noktalarını aşağıda tüm ayrıntılarıyla sıralıyoruz. O halde fırında hindi pişirmenin ipuçlarını arayanları böyle alalım…
#Yılbaşı Hindisi Nasıl PişirilirYılbaşı yemekleri hep çok önemlidir ancak bu yıl yılbaşını hepimiz evlerimizde kutlayacağımızdan, yılbaşı sofraları her zamankinden biraz daha önemli. Özellikle birçok kişi bu yıl yılbaşı hindisi yapmak için kolları sıvadı. Ancak yılbaşı hindisini tek başına bırakmamak yanına eşlikçilerini de koymak lazım. Bunlardan bir tanesi de ‘gravy’ adı verilen o sos. Et suyu, un ve tereyağı ile yapılan bu enfes sosu siz de mutlaka denemelisiniz. İşte gravy sos yapımı için püf noktaları ve tarifi…
#Yılbaşı Hindisi SosuYılbaşı sofralarının yıldızı bu yıl da her zaman olduğu gibi nar gibi kızarmış, çıtır çıtır yılbaşı hindisi olacak. Yılbaşı yemeği için içi de dışı da güzelce pişmiş, lezzetli bir hindi hazırlamak ve sevdiklerinizin övgülerini toplamak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var. İşte çabalarınızı boşa çıkarmayacak, sizi misafirlerinizin önünde mahcup etmeyecek yılbaşı hindisi pişirmenin püf noktaları…
#Yılbaşı Hindisi Nasıl PişirilirYılbaşına 2 haftadan az zaman kaldı ve yılbaşı sofrası hazırlıkları başladı. Özellikle yılbaşı hindisi pişirmek isteyenler işini kolaylaştırmak ve yemeğini daha lezzetli hale getirmek için püf noktalarını ve ipuçlarını öğrenmeye çalışıyor. Peki iş hindiyi pişirmekle bitiyor mu? Tabii ki hayır! Çünkü yılbaşı hindisi yanında ‘gravy’ adı verilen et suyu sosu olmadan eksik kalır. Peki yılbaşı hindisi için gravy sosu nasıl yapılır? İşte ihtiyacınız olan tüm püf noktalarıyla birlikte nefis bir tarif.
#Yılbaşı Hindisi