Büyük göğüsler he ne kadar bazı hanımlar için bir rüya olsa da, kimi hanımlar için ciddi bir sorundur. Gerek görsel olarak, gerekse vücuda yüklediği ağırlık bakımından bir sorun olan göğüslerin küçültülmesine yönelik operasyonlar ise günümüzde yaygın biçimde yapılır. Göğüs küçültme ameliyatı ile bilmek istediklerinizi; Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Tayfun Türkaslan yanıtlıyor.
#Göğüs KüçültmeGöğüs estetiği ameliyatları, meme gelişimini tamamlamış ve özel bir sağlık sorunu bulunmayan tüm kadınlar için uygulanabiliyor. Özellikle annelik sonrası vücuduna daha fit bir görünüm kazandırmak isteyen kadınlar tarafından tercih ediliyor. Günümüzün teknolojik imkanları ile göğüs estetiği sonrası hızlı bir iyileşme süreci sonrasında günlük hayatınıza geri dönebilirsiniz.
#Sponsorlu İçerikDiyabet (şeker hastalığı) ve obezite (şişmanlık) insan sağlığını ve dolayısıyla toplumları olumsuz etkileyen sağlık sorunlarının başında gelmektedir. Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye’de 2000 yılında yaklaşık 3 milyon olan diyabetli sayısının 2030 yılında 6,5 milyona ulaşacağını tahmin etmiş, ancak 2030 yılı için tahmin edilen bu rakam 2014 yılında aşılmış ve ülkemizdeki diyabetli sayısı 7 milyonun üstüne çıkmıştır. Yapılan çalışmalar ülkemizdeki her üç yetişkinden ikisinin kilolu veya obez olduğunu ortaya koymuştur.
#Şeker HastalığıKalorili ve östrojen katkılı gıdalar, kadınlarda östrojen düzeyinde artış, dolayısıyla fazla kilo ve meme dokusunun artarak büyümesine neden oluyor. Kolesterolden sentezlenen östrojen hormonunun uzun süreli yüksek seyri ve büyüyen göğüsler meme kanseri riskini tetikleyebiliyor. Meme küçültme ameliyatı, irileşen ve birçok sağlık sorununa davetiye çıkaran büyük göğüslerin dokuları azaltılarak, olası sağlık sorunlarına karşı estetik bir çözüm prosedürü olarak uygulanmaktadır.
#Meme Küçültme AmeliyatGöğüs dikleştirme, göğüs bölgesini yeniden şekillendirmek ve desteklemek için fazla cildi çıkararak ve çevreleyen dokuyu sıkılaştırarak göğüsleri kaldırma işlemidir. Çünkü kadınların göğüsleri genellikle gençlik şeklini ve sıkılığını yitirerek zamanla değişir. Bu değişiklikler ve ciltte elastikiyet kaybı genellikle gebelik, emzirme, kilo dalgalanmaları, yaşlanma, yerçekimi ve kalıtım gibi nedenlerden kaynaklanabilir.
#Göğüs DikleştirmeAkciğer kanseri ve amfizeme bağlı ölümlerin yüzde 90’ından sigara sorumlu. Ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, mesane, prostat ve rahim ağzı kanserleri, kalp krizi, inme ve bacak kangreni riski sigara içenlerde daha sık görülüyor. Sigara içen erkeklerde iktidarsızlık, kadınlarda ise düşük yapma, erken doğum ve düşük ağırlıklı bebek doğurma riski de artıyor.