Ciltte zaman zaman kaşınma ve kızarıklıklar normaldir, ancak bu kaşıntılar tekrarlar ve ağır bir şekilde seyrederse farklı nedenleri olabilir. Peki göğüslerdeki kaşıntıya neler sebep olur? Bu listenin tıbbi yardımın yerini alamayacağını ve bu tarz belirtileri yaşarsanız mutlaka doktorunuza danışmanız gerektiğini unutmayın.
#MemeSAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Akın Kaya, pandeminin başından beri Kovid'e karşı etkinliği ilk kez klinik çalışmalarla ispatlanan ilaç için uyarılarda bulundu. Kaya, 'Kovid ilacından fayda görmek için zamanında test yaptırmak şart.' dedi.
#KoronavirüsKaşıntılı meme uçlarına birçok şey neden olabilir. Göğüs ucu genellikle kadın vücudunda duyarlı bölgelerden biridir. Sürtünme, egzama, emzirme veya hamilelik nedeniyle tahriş olabilirler. Bazı durumlarda kaşıntılı meme uçları daha ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Peki, göğüs ucu niye kaşınır, nasıl geçer? İşte göğüs ucu kaşıntısının olası nelenleri ve çözüm önerileri...
#Göğüs Ucu Neden KaşınırAlerjik rinit, halk arasında saman nezlesi olarak da biliniyor. Hapşırma, geniz akıntısı ve boğazda kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösteren alerjik rinit günlük yaşamı da olumsuz etkileyebiliyor. Peki alerjik rinit nedir, neden olur? Alerjik rinit belirtileri ve tedavisi...
#Alerjik RinitBAHAR aylarında sıkça görülen saman nezlesi koronavirüs açısından risk teşkil ediyor. Alerjik Hastalıklar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, "Saman nezlesi olan kişilerde burun kaşınması, tıkanması, göz sulanması ve kaşıntısı nedeniyle ellerini burnuna götürme ihtiyaçları artar, maskeleri sık çıkartıp burun temizleme ihtiyacına bağlı olarak koronavirüs hastalığı daha fazla görülebilir" dedi. Prof. Dr. Öztürk, bu kişiler için önemli tavsiyelerde bulundu.
#Saman NezlesiBahar aylarının gelmesiyle görülen saman nezlesi koronavirüs açısından risk teşkil ediyor. Alerjik Hastalıklar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk yaptığı açıklamada saman nezlesi olan kişilerde burun kaşınması, tıkanması, göz sulanması ve kaşıntısı nedeniyle ellerini burnuna götürme ihtiyaçları artacağını, bunun da daha fazla koronavirüs vakasına neden olacağını söyledi.
#Bahar AlerjisiBaharın gelmesiyle birlikte alerjide de artış görülüyor. Ancak alerjik nezlesi olan birçok kişi, belirtilerinin virüs kaynaklı olabileceğini düşünmediği için hem etrafa yayma riski yükseliyor hem de tedaviye geç kalındığı için ciddi tablolar ortaya çıkabiliyor.
#GazetehaberleriCerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Zekai Kutlubay, bu yıl 'dirençli uyuz vakalarında' ciddi bir patlama yaşandığını belirtti. Doç. Dr. Zekai Kutlubay, uyuz parazitinin bulaşması için 15 dakikalık temasın yeterli olduğunu belirterek evde uzun süre kapanmaya bağlı olarak da aile içi bulaşların arttığını söyledi.
#Doç. Dr. Zekai KutlubayCerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Zekai Kutlubay, bu yıl 'dirençli uyuz vakalarında' ciddi bir patlama yaşandığını belirtti. Doç. Dr. Zekai Kutlubay, uyuz parazitinin bulaşması için 15 dakikalık temasın yeterli olduğunu belirterek evde uzun süre kapanmaya bağlı olarak da aile içi bulaşların arttığını söyledi.
#Doç. Dr. Zekai KutlubayBahar aylarında havada yoğun olarak bulunan polenlerin alerjik nezleye neden olduğunu söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Metin Görgüner, saman nezlesi olarak da bilinen mevsimsel alerjik nezleden korunmak için maske takılmasını, mümkün olduğu kadar açık havada dışarıda kalmamayı, eve gelince kıyafetlerin değiştirilmesini ve evdeki pencerelerin kapalı tutulmasını önerdi.
#Prof. Dr. Ali Metin GörgünerCorona Virüsten korunmanın temelinde hijyen yatıyor. Ancak bu dönemde sıkça kullanılan kolonya, dezenfektan ve çamaşır suyunun alt solunum yollarına zarar verdiğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Metin Görgüner, “Bu dönemde çamaşır suyu çok fazla kullanılıyor. Son günlerde polikliniklerimizde dezenfektanların, çamaşır suyunun fazla kullanılmasına bağlı astım yakınmalarıyla, öksürük, nefes darlığıyla gelen hastalar görüyoruz” dedi.
#İstanbulGünün yorgunluğunu atmak ve vücudumuzu restore etmek için ömrümüzün üçte birini geçirdiğimiz uykunun olmazsa olmazı rahat bir yastıktır. İnsanoğlu taş, ot, hayvan yünü derken son geldiği noktada silikon ve kaz tüyü doldurulmuş yastıkları kullanır hale gelmiştir.
#Alerjik AstımDetoks, son yıllarda günlük hayatta, sosyal medya platformlarında en sık duyduğumuz terimlerden biri oldu. Zayıflama yöntemlerinden biri olan detoks programlarıyla ilgili çok fazla bilgi kirliliği var. Peki, detoks nedir, nasıl yapılır? İşte, detoks hakkında bilinmesi gerekenler…
#Detoks NedirBahar mevsiminde en çok yaşanan sağlık sorunlarından biri de saman nezlesi oluyor. hapşırma, burun akıntısı ve tıkanıklığı, kaşıntı ve genizde akıntı gibi belirtilerle kendisini gösteren saman nezlesi, özellikle alerjik yatkınlığı olan kişilerde görülüyor. Peki, saman nezlesi tam olarak nedir?
#Saman NezlesiAlerji ile soğuk algınlığı benzer belirtiler nedeniyle özellikle bu mevsimde çok kere karışıyor. Öksürük, hapşırma, burun akıntısı, gözlerde kızarma ve sulanma gibi sorunların iki haftadan fazla devam etmesi durumunda mutlaka bahar alerjisinden şüphelenilmesi ve alerji uzmanına başvurulması gerekiyor.
#Seyahat