Teknoloji geliştirme merkezi The Hood TEKMER’in açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Bugün ülkemizden doğan yedi Turcorn’un altısının girişimcilik ekosistemine sağladığımızın desteklerden yararlanarak başarıya ulaşması yürüttüğümüz çalışmaların açık bir göstergesidir. Türkiye, yerli ve milli garaj modelini başarıya ulaştırmıştır” dedi.
#The Hood TEKMERSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, The Hood TEKMER'in açılış törenine katıldı. Törende konuşan Kacır, “Milli teknoloji hamlesi vizyonumuz doğrultusunda ülkemizin teknoloji üretme, geliştirme, inovasyon odaklı kalkınmamızı önceleyecek uygulama ve düzenlemeleri devreye alıyoruz. Türkiye'nin teknoloji girişimlerini büyütmek için çalışıyoruz" dedi.
#Mehmet Fatih KacırSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımlarıyla, teknoloji alanında kritik uzmanlıklara sahip yeteneklerle yenilikçi iş modelleri ve teknolojiye dayalı çalışmaları olan teknogirişimlerin ülkeye çekilmesi amacını taşıyan “Türkiye Tech Visa Programı” tanıtıldı.
#Mehmet Fatih KacırSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yenilikçi teknolojilerin öncüsü dijitalleşme ve yapay zekâ dikeylerinde fikirlerin girişimlere dönüşmesini hızlandıracaklarını belirterek, “Dünyadaki büyük teknoloji firmalarının geliştirdiği çözümlerle tekelleşmesi ve bu alanda diğer ülkeleri bağımlı hâle getirmesi riskine ve tehdidine karşı, ülkemizde yapay zekâ ekosisteminin gelişmesini Millî Teknoloji Hamlemiz için kritik görüyoruz. Yapay Zekâ Ekosistem Çağrılarımızla, uluslararası iş birliklerimizle, araştırma merkezlerimiz, süper hızlı bilgisayarlarımız, her geçen gün güçlendirdiğimiz Ar-Ge ve inovasyon altyapımızla yapay zekâ ekosistemimizi harekete geçirmeye devam edeceğiz.” dedi.
#Mehmet Fatih KacırSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, daha sürdürülebilir ve kapsayıcı bir kalkınma için etki yatırımcılığını destekleyeceklerini ve etki yatırımcılarıyla iş birliği içerinde yeni projelere imza atacaklarını belirterek, “Etki yatırımlarını özellikle yerelde kalkınma hamlemizin güçlü bir itici gücü olarak değerlendireceğiz.” dedi.
#Mehmet Fatih KacırSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, teknoparklarda bulunan teknoloji girişimlerinin 100 binin üzerinde istihdam sağladığını belirterek, "Teknoparklarımızdaki işletmelerimizin ihracatı, 10 milyar dolara ulaştı" dedi.
#Bakan KacırYenilenen adı ve güncellenen başvuru koşulları ile TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı (TÜBİTAK BİGG) başvuruları devam ediyor. TÜBİTAK BİGG 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluşları arasında yer alan Yaşar Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent iş birliğiyle ‘Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme’ tematik alanı öncelikli olmak üzere, girişimcilere 200 bin TL hibe destek sağlanan 2021 birinci çağrı dönemi kapsamında, başvuru sürecini başlattı. Girişimci adayları, iş fikri başvurularını 30 Haziran’a kadar ‘T-BİGGY’ye yapabilecek.
#TÜBİTAK BİGGSosyal girişimcilik alanına özel olarak tasarlanan ve bir finans kurumu tarafından Türkiye’de yürütülen ilk sosyal girişimcilik destek programı olan BBVA Momentum’un uluslararası kapanış etkinliği, 3-4 Mart’ta Madrid’te gerçekleşti. Türkiye'den ‘Es Kariyer’, ‘Puduhepa ve Kız Kardeşleri’ ve ‘Twin Science’ etkinlikte yer aldı.
#GirişimKüçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Cevahir Uzkurt, "Gelecek yıl bütçemizin önemli bir kısmını, özellikle ithal ettiğimiz ürünlerin yerli üretilmesine dönük projelere aktarmak istiyoruz. Bu bağlamda ithal bir ürünü yerli üretmek isteyen bir KOBİ'miz olursa 'KOBİ TEKNOYATIRIM Desteği' kapsamında 5 milyon liraya kadar destek vereceğiz." dedi.
#GirişimcilikKOSGEB, KOBİ'lere 5 başlık altında Ar-Ge'den girişimciliğe, laboratuvar hizmetlerinden uluslararasılaşmaya kadar pek çok alanda destek sağlıyor. Stratejik Ürün Destek Programı ile ithalatı yüksek stratejik ürünlerin yerlileştirilmesi ve millileştirilmesi, üretimde daha yüksek oranda yerli girdi kullanımının sağlanması hedefleniyor.
#KosgebAydın'da, devletten aldığı destekle incir işleme tesisi kuran 34 yaşındaki gıda mühendisi Fatma Asena Yazar, 3 yılda ihracat yapmaya başladı - Yılda 500 bin liralık ciroya ulaşan tesisten ilk ihracat Güney Afrika Cumhuriyeti'ne yapıldı
#İncirKüçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Diyarbakır’da binin üzerinde girişimciye hibe programı kapsamında destek sunarak iş sahibi olmalarını sağladı, 5 bin 538 işletmeye de kredi faiz desteği sundu.
#Kosgebİyi bir fikir para eder mi? Proje girişime nasıl dönüşür? Ah bir de sermaye olsa her şey daha mı güzel olacak? Peki bu destek nereden, nasıl bulunacak? İş fikri üretmek ve kendi işini kurmayı istemek konusunda dünyada ilk üç sırada olduğumuzu duyunca, bu işi bir de uzmanından dinleyelim istedik; hibe ve destekler konusunda Türkiye’nin Proje Platformu olma iddiasıyla yoluna devam eden Hibe Destek’in kapısını çaldık. Hibe Destekler Uzmanı - Mentor Ahmet Bakırcı’ya girişimcilikten tutun da yerli ve milli üretimi teşvik etmek amacıyla köklü revizyonlara gidilen yeni desteklere kadar tüm merak ettiklerimizi sorduk. Hobilerini yansıtan ofisi ve arada çaldığı saksafonuyla işin özünde “mutlaka bildiğiniz ve sevdiğiniz işi yapın” mesajını veren Bakırcı, başarının sırrının burada yattığını söylemeyi de ihmal etmedi...
#BursaKüçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), kendi işini kurmak isteyen vatandaşlar için pek çok fırsat sunuyor. KOSGEB destek kredisi için almak isteyen vatandaşların istenen şartlara uygun olması ve gerekli evrakları tamamlaması gerekiyor. Peki KOSGEB kredisi nasıl alınır? Destek kredisi başvuru şartları neler?
#KOSGEBKOSGEB ve Safranbolu Belediyesi'nin iş birliğinde açılan girişimcilik kursuna katılan 6 kişi kendi iş yerlerini açtı. KOSGEB Karabük İl Müdürü Saygın: "Karabük'te son 3 yıl içerisinde yaklaşık 300 girişimci adayımıza 5 milyon 200 bin liralık destek sağlamış bulunmaktayız" açıklamasında bulundu.
#Kosgeb