İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), kuruluşunun 20’nci yılını özel bir projeyle taçlandırarak 'yayınevi’ kurdu. ’İzmir Ekonomi Üniversitesi Yayınları’ adıyla faaliyete geçen ve Türkiye geneline hizmet verecek yayınevinin ilk kitabı, Kervan Köprüsü adlı eser oldu.
#İEÜÜniversite öğrencilerine bir eğitim alternatifi oluşturmayı amaçlayan 'Başlangıç Noktası Akademi' öğrenciler ve şirketlerden yoğun talep gördü. Türkiye Bilişim Vakfı’nın hayata geçirdiği yeni eğitim programına başvurular 1 Şubat’ta sona erecek. 2 binin üzerinde öğrencinin başvurduğu programdan, Türkiye’nin önde gelen 40’tan fazla şirketi şimdiden genç yeteneklere talip oldu.
#ÖğrenciGençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde, “Gönüllülük”, “Kişisel Gelişim”, “Fiziksel Aktivite, Egzersiz ve Spor”, “Kitap Kahve Projeleri”, “Kültür ve Sanat”, “Yenilikçi Fikirler”, “Çevre” ve “Hayvanların Korunması” alanlarında sivil toplum kuruluşlarının projelerine 35 milyon TL destek verecek.
#Gençlik Ve Spor BakanlığıTürkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, ikinci gününde de ziyaretçi akınına uğradı. Bir yandan yeni nesil teknolojiler ziyaretçilerin beğenisine sunulurken, diğer yandan Solo Türk ve Türk Yıldızları’nın yanı sıra Rus savaş uçağı SU-35’in gösterileri devam etti. TEKNOFEST’te dikkat çeken konulardan bir diğeri ise yeni nesil teknoloji geliştiren Türk gençleri oldu. Yani ‘icat çıkaran’ girişimcilerden bahsediyoruz.
#GazetehaberleriGirişimci gençler tarafından kurulan ‘Glocalzone’, dünyanın farklı yerlerindeki alıcı ve gezginleri bir araya getiriyor. Uygulama sayesinde, yaşadığı yerde istediği ürünü bulamayanlar, onun olduğu yerlere seyahat edenlere sipariş verebiliyor.
#İzmir Ekonomi ÜniversitesiLiseden itibaren hiç ayrılmayan üç genç, kurdukları beyin takımı ile BTM’ye gelerek girişimci oldu. 19 yaşındaki genç beyinler, geliştirdikleri mobil oyunlarla dikkat çekti ve uluslararası yatırım şirketi Tarvenn’den 1,4 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.
#YatırımGelirler İdaresi Başkanlığı, genç girişimcilere devlet desteklerini açıkladı. Buna göre 29 yaşından büyük olmamak şartıyla kendi işini kuran gençlere 75 bin lira teşvik verilecek. Kendi işini kuranların sosyal sigorta primlerini de Hazine karşılayacak.
#Girişimci Gençlerİstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Kıymetli sanayiciler, fabrikalarınızın kapılarını gençlere açın. Sanayimizin ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insanlara yol göstermek, onlara deneyimlerimizi aktarmak son derece değerli ve anlamlı bir çaba." dedi.
#İstanbulBirleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü ile Gaziantep’te ortak bir program düzenleyen InnoCampus, mültecilere girişimcilik eğitimleri veriyor. InnoCampus’un kurucusu Memet Ünsal, “Gaziantep Üniversitesi’nde 1.700 Suriyeli öğrenci var. Şehirde de Suriyeliler tarafından kurulmuş 800 KOBİ var. Hem Gaziantepli hem de mülteci gençlerde girişimcilik konusunda önemli potansiyel var” diyor.
#Mülteci