Kastamonu’nun ismi birkaç şekilde bulunduğu anlatılır. Kimi Kaşkaların Gastumanna’dan, kimi de “Kastın neydi Moni?” hikâyesinden geldiğini söyler. Ancak şu var ki; tarihiyle, Atatürk’ün Şapka Devrimi’ni gerçekleştirdiği Kastamonu mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelir.
#BursaDoğal güzelliği ile merak edilen koylar içerisinde Gideros koyu geliyor. Özellikle farklı yerlere araştıran pek çok kişinin internet üzerinden karşına çıkan konular arasında yer almaktadır. Peki, Gideros koyu nerede? Nereye bağlı? Gideros koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.
#Gideros Koyu NeredeHem sahili hem dağlarıyla büyülü bir doğası olan nadide Karadeniz kenti Kastamonu, Kurtuluş Savaşı’nın önemli dönüm noktalarından birini simgeliyor. Tarihi Amazonlara çıkan en eski yerleşim yerlerinden yemeklerine Kastamonu’nun en iyilerini jürimiz seçti.
#Seyahat‘Kuş Bakışı Türkiye’ belgeseli, yapımcı ve yönetmen Ekrem Doydu’nun hayaliyle başladı; 90 kişilik bir ekibin emeğiyle hayata geçirildi. Yapım, Türkiye’nin dört bir yanındaki 1.200 noktanın çekiminden oluşuyor. Drone kullanılarak 81 ilin de havadan görüntülendiği projenin bazı çarpıcı karelerini seçtik.
#SeyahatKastamonu'nun Cide ilçesinde bulunan, coğrafi özelliği dolayısıyla geçmişte kaçakçıların ve korsanların saklanmak için kullandığı, Milli Mücadele döneminde ise cephanelerin saklandığı Gideros Koyu, doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini cezbediyor.
#Gideros KoyuKastamonu Türkiye’nin kuzeyinde yer alan bir ildir. Küre dağları ve Ilgaz dağları ile çevrelenen bir ildir. Kastamonu ili kendi içinde farklı güzellikleri barındırır. Kastamonu ilçeleri nelerdir? Kastamonu hangi bölgede yer alıyor? Kastamonu’da gezilecek yerler ve tarihi yerler nereler? Kastamonu ile ilgili bu soruların cevaplarını derledik.
#Kastamonu İlçeleriCide’ye geldiğimizde, yıllar önce ‘Şan Sineması’nda yapılan Rıfat Ilgaz gecesini hatırladık. O görüntüler, o konuşmalar belleğimizde hâlâ canlı biçimde yaşıyor. Geceyi Doğan Hızlan yönetmişti. Sanatçılar Şükran Kurdakul, Leyla Erbil, İlhan Selçuk; Rıfat Ilgaz’ın kişiliğini ve eserlerini anlattılar. Yoğun bir ilgi vardı. Salonda yer bulamayanlar merdivenlere oturmuştu.
#YazarHomeros yaklaşık 2800 yıl önce yazdığı İlyada’da Cide’den şöyle söz eder: “Yüksek kültürlü Henetlerin yurdundan geçtik; Kiteros’tan Aycelos’tan”. Aycelos bugünkü Cide’dir. Kiteros’ta doğal bir liman olan ve günümüzde Gideros adıyla bilinen eski bir yerleşim merkezidir. Şimdi Cide'nin tarihi ve turistik yerlerinden bazılarını tanıyalım...
#Valla KanyonuBartın’ın kuzey ucunda yer alan Amasra, tarihi boyunca pek çok güzel benzetme ile anılmış. Plinius’un 'zarif ve güzel', Cenovalıların 'çiçekli kale', Zeki Müren’in 'küçük Capri' olarak adlandırdığı ilçe, Osmanlı döneminde Fatih Sultan Mehmet tarafından 'Çeşm-i Cihan' (dünyanın gözü, dünyanın değerlisi) sıfatlarına layık görülmüş. 1940 yılında turizm faaliyetlerine başlayan ilçe bugün de çok sayıda turisti ağırlayan bir cazibe merkezi konumunda. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk turizm kasabası olma özelliğine sahip...
#AmasraSıcaklar bastırmadan yeni yerler keşfetmek istiyorsanız Nisan ve Mayıs ayları tatile çıkmak için en doğru zaman. Bahar tatili için karar verdiyseniz İlkbaharda gezilecek yerleri ve yapılan aktiviteleri öğrenebileceğimiz haberimize göz atabilirsiniz.
#Bahar Tatili Nerede Yapılır?Türkiye'de henüz keşfedilmemiş ve keşfedilmeyi bekleyen pek çok doğa harikası yer bulunuyor. Gizli kalmış cennetler olarak tanımlanan bu yerleri keşfetmek ise seyahat severlerin yeni hedefleri arasında. İşte ülkemizde keşfedilmeyi bekleyen yerler...
#KulaTürkiye'de bugüne kadar çok fazla dikkat çekmemiş ve az bilinen birçok yer hâlâ keşfedilmeyi bekliyor. Herkesin gittiği, iğne atsan yere düşmez denilen sahillere gitmek istemiyorsanız, işte size sakin ve bir o kadar da tarih kokan keşfedilmeyi bekleyen 10 cennet rota…
#Faralya KoyuKurban Bayramı geliyor. Bir çok kişinin yola çıkmak için sabırsızlandığını biliyorum. Onun için size rota önerilerinde bulunacağım. Bayramı bahane edip Kapadokya bölgesine giderseniz, sonbaharın en güzel görüntüleriyle karşılaşacağından emin olabilirsiniz. Yazımda size Kapadokya’yı değil de yörenin lezzet duraklarını tanıtmaya çalışacağım.
Döviz kurlarındaki değişim bu yıl Şeker Bayramı tatilcilerinin dikkatini yurtiçine yöneltti. Altı günlük tatilde keşfedilebilecek, doğası ve tarihi özellikleriyle öne çıkan pek çok şehir, kasaba var. Hürriyet Seyahat yazarları Mehmet Yaşin ve Saffet Emre Tonguç, dört bölgeden altı eylül tatili alternatifini yazdı.
Döviz kurlarındaki değişim bu yıl Şeker Bayramı tatilcilerinin dikkatini yurtiçine yöneltti. Altı günlük tatilde keşfedilebilecek, doğası ve tarihi özellikleriyle öne çıkan pek çok şehir, kasaba var. Hürriyet Seyahat yazarları Mehmet Yaşin ve Saffet Emre Tonguç, dört bölgeden altı eylül tatili alternatifini yazdı.