Bu yılın başında koyulan 1 trilyon 258 milyar liralık vergi geliri hedefinin yüzde 70’ine mayıs sonu itibarıyla ulaşıldı. Meclis’e sunulan ek bütçe yasa teklifiyle ise vergi gelirlerinin iki katına yükseleceği öngörüldü ve yılın geri kalanı için 1 trilyon 83 milyar liralık yeni vergi geliri tahmini yapıldı.
#MeclisUkrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ukrayna limanları üzerindeki Rus ablukasının kaldırılması için Türkiye'nin yürüttüğü girişimleri desteklediklerini söyledi. Ukraynalı büyükelçi ayrıca, barış müzakereleri konusunda toprak bütünlüğünden taviz vermeyeceklerini vurguladı ve dünyanın Rusya'ya daha fazla baskı yapması gerektiğini belirtti.
#UkraynaHazine ve Maliye Bakanlığınca, 15 Haziran- 22 Haziran tarihleri arasında gelire endeksli devlet içi borçlanma senedi (GES) ihracına ilişkin talep toplama işlemlerinin gerçekleştirileceği, senetler için asgari talep tutarının 1000 TL olup, 1 TL'nin katları şeklinde ihraç edileceği açıklandı.
#Gelir Endeksli Senet İhracıHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde, "2022 Yılı Değerlendirmesi 2023 Yılı Hedefleri Programı"nda konuştu. Bakan Nebati "Yüksek büyüme performansımızın etkisiyle 2022 yılında kişi başına gelirimiz 10 bin dolar seviyesini aşacağını öngörüyoruz. Ki bu, Orta Vadeli Program tahmininizin de zerindedir. 2023 yılında da kişi başına gelirimiz inşallah daha da yükselerek 12 bin doların üzerine çıkacaktır" dedi. Bakan Nebati ayrıca "Yılsonu tüketici enflasyonu OVP’de hedeflediğimiz rakamın da altında gerçekleşerek yüzde 64,3 oldu. 2023 yılında enflasyondaki düşüş devam edecektir" sözlerini söyledi.
#Nureddin NebatiEkonomide alınan yeni tedbirleri duyuran Hazine ve Maliye Bakanlığı, başta enflasyon ve döviz kuru olmak üzere gündemdeki bazı ekonomi başlıklarında Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde atılacak yeni adımı açıkladı. Buna göre; gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) çıkarılıyor ve talep toplama işlemleri 15 Haziran 2022'den itibaren başlıyor. Uzmanlar ise yeni ekonomik adımları değerlendirdi. Uzmanlar 15 Haziran'dan sonra GES'e yönelimin artacağını belirtti.
#Hazine Ve Maliye BakanlığıKüresel krizde güvenli liman olarak görülen altında son yıllarda görülen değer artışı, merkez bankaları dahil tüm bankaların ilgisini artırdı. İstanbul Altın Rafinerisi ve Gramaltın Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Halaç, altının karakter değiştirine dikkat çekerek, “Munzam oranlarının artırılması bankalara güzel bir fırsat sunuyor. Tahminim 3-5 yıl sonra altın, dolar ve Euro gibi aramızda dolaşacak. Ceplerimizde belki altın sertifikaları olacak. Altın sertifikaları belki çek yerine geçecek. Belki ticarette dönecek, vadeleşme altın sertifikasıyla olacak” dedi.