Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Türkiye Ekonomi Modelimizi kararlılıkla uygulayarak daha güçlü bir üretim ekonomisi olma yolunda ilerlememizi sürdürüyor, büyümenin tabana ve tüm vatandaşlarımıza yayılmasına önem veriyoruz" dedi.
#Nureddin NebatiHazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında yapılan faaliyetleri sıraladı. Bakanlık şirketlere verilen kredilerden GES'e, vergi düzenlemelerinden altın tasarruflarına kadar birçok kalemi ortaya koydu.
#Hazine Ve Maliye BakanlığıGES yani gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi, ekonomiye yönelik atılacak adımlar kapsamında yer alıyor. Hazine Ve Maliye Bakanlığı, Gelire endeksli Devlet iç borçlanma senedi (GES) toplama işlemi başlatılacağını duyurdu. Talep toplama işlemlerinin 15 Haziran 2022 tarihinden gerçekleşeceği GES Maliye Bakanlığı, Türk Lirası cinsi varlıkların teşvik edilmesi amacıyla ihraç edilecek. Peki, GES nedir? Gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi ne demek? İşte, GES ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklama.
#Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma SenediHazine ve Maliye Bakanlığınca, 15 Haziran- 22 Haziran tarihleri arasında gelire endeksli devlet içi borçlanma senedi (GES) ihracına ilişkin talep toplama işlemlerinin gerçekleştirileceği, senetler için asgari talep tutarının 1000 TL olup, 1 TL'nin katları şeklinde ihraç edileceği açıklandı.
#Gelir Endeksli Senet İhracıGES nedir, sorusu Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklaması ile gündeme geldi. Ekonomide alınan yeni tedbirleri duyuran Hazine ve Maliye Bakanlığı, başta enflasyon ve döviz kuru olmak üzere gündemdeki bazı ekonomi başlıklarında Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde atılacak yeni adımı açıkladı. Buna göre; gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) çıkarılıyor ve talep toplama işlemleri 15 Haziran 2022'den itibaren başlıyor. Peki, GES nedir, ne demek açılımı ne? İşte, Gelire Endeskli Senetler yatırımı hakkında bilgiler.
#GesEkonomide alınan yeni tedbirleri duyuran Hazine ve Maliye Bakanlığı, başta enflasyon ve döviz kuru olmak üzere gündemdeki bazı ekonomi başlıklarında Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde atılacak yeni adımı açıkladı. Buna göre; gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) çıkarılıyor ve talep toplama işlemleri 15 Haziran 2022'den itibaren başlıyor.
#Hazine Ve Maliye BakanlığıEkonomide alınan yeni tedbirleri duyuran Hazine ve Maliye Bakanlığı, başta enflasyon ve döviz kuru olmak üzere gündemdeki bazı ekonomi başlıklarında Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde atılacak yeni adımı açıkladı. Buna göre; gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) çıkarılıyor ve talep toplama işlemleri 15 Haziran 2022'den itibaren başlıyor. Uzmanlar ise yeni ekonomik adımları değerlendirdi. Uzmanlar 15 Haziran'dan sonra GES'e yönelimin artacağını belirtti.
#Hazine Ve Maliye BakanlığıKüresel krizde güvenli liman olarak görülen altında son yıllarda görülen değer artışı, merkez bankaları dahil tüm bankaların ilgisini artırdı. İstanbul Altın Rafinerisi ve Gramaltın Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Halaç, altının karakter değiştirine dikkat çekerek, “Munzam oranlarının artırılması bankalara güzel bir fırsat sunuyor. Tahminim 3-5 yıl sonra altın, dolar ve Euro gibi aramızda dolaşacak. Ceplerimizde belki altın sertifikaları olacak. Altın sertifikaları belki çek yerine geçecek. Belki ticarette dönecek, vadeleşme altın sertifikasıyla olacak” dedi.