Ezogelin çorbası, en sevilen çorbaların başında geliyor. Ezo gelin çorbası ilk olarak 1900'lü yılların başında Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılmış, daha sonra tüm Türkiye genelinde bilinen bir lezzet haline gelmiştir. İçerisindeki bulgur, mercimek ve pirinciyle de oldukça besleyici. Eğer et veya tavuk suyu ile hazırlanırsa da lezzetine doyum olmuyor. Peki ezogelin çorbası nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...
#Ezogelin Çorbası TarifiTürk mutfağı turizme açılıyor. Özellikle ‘her şey dahil’ otellerde yöresel yemeklere ağırlık verilmeye başlandı. Sektör yetkilileri, “Gastronomi turizmi çok önemli. Otellerimizde ‘Yörük’ mutfağına özel tatlar sunduk, çok rağbet aldık. Tüm bölgeleri dahil edeceğiz” diyor. Bu açılıma gastronomi uzmanları da destek veriyor.
#GastronomiRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on ikinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 24 Nisan Cumartesi Ramazan'ın 12. günü için iftar menüsü...
#12. Gün İftar MenüsüTarifi en çok aranılan çorbaların başında Ezogelin çorbası geliyor. Barak Türkmenlerinden Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine bağlı Uruş köyünden Ezo Gelin'in adından gelen bu çorba, büyük küçük herkes tarafından seviliyor. Peki, ezogelin çorbası nasıl yapılır? İşte adım adım Ezogelin çorbası tarifi…
#Ezogelin Çorbası