Yapay zeka teknolojilerinin finans sektörünü de derinden etkilemesi bekleniyor. Bu dönüşümün çoktan başladığına değinen Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) ve GelecekHane’nin kurucusu Halil Aksu, her sektörde olduğu gibi Finans sektöründe de yapay zekanın kilit bir rol oynayacağının altını çizdi. Bu teknolojiyi kullanıp değer elde edebilenlerle, bu fırsatı es geçenler arasında önemli bir kırılma yaşanacağını aktaran Aksu, yapay zekanın bu yüzyılın işletim sistemi olacağını ve rekabette geride kalmamak için gerekli önemlerin alınması gerektiğini söyledi.
#Yapay ZekaGelişen teknolojiler bir yandan çok ciddi insani yardımlar sağlarken, diğer yandan kişilerin kimliklerini çalmak, onları yanlış yönlendirmek ve uluslararası yardımların kötü amaçlı kullanılmasına yol açmak gibi farklı tehditleri de beraberinde getiriyor. Tam bu noktada dünyanın önde gelen otoriteleri, teknolojinin dünyanın önemli sorunlarının çözümünü nasıl kolaylaştırabileceğiyle ilgili çok önemli çalışmalar yapıyorlar. Yakın zaman önce Oxford Üniversitesi 'Teknoloji ve Küresel Meseleler Merkezi'nde gerçekleştirilen Oxford Teknoloji ve Kalkınma Konferansı’nda da teknolojinin olumlu ve olumsuz tüm yönleri masaya yatırıldı.
#TeknolojiDijital dönüşüm odaklı yönetim danışmanlığı hizmetleri veren GelecekHane’nin yaptığı “Türkiye Dijitalleşme Algısı” araştırmasının sonuçları teknoloji kullanım alışkanlıkları ile ilgili önemli sonuçlar ortaya koydu. Kullanıcıların kaygılarına rağmen hayatına değer katan dijital yenliklere açık olduğunu gösteren araştırmaya göre, Türkiye’de yeni çıkan teknolojileri denemek isteyenlerin oranı %94.
#İnternetTürkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) üçüncü yıllık olağan çalıştayını gerçekleştirdi. Yapay zeka alanında çalışma yapan pek çok kurumun liderlerini buluşturan çalıştay, Türkiye’de özel sektörün yapay zeka devriminin tam ortasında olduğunu ortaya çıkardı.
#Yapay ZekaYapay zeka teknolojisinin etkilerini ve geleceğini merak edenler için Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan Türkiye Yapay Zeka Zirvesi, 14 Şubat’ta İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Gelecekhane liderliğinde kurulan Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) tarafından düzenlenecek zirvede, yapay zekanın etkilediği farklı sektörlerin öncü kuruluşlarından temsilciler yer alacak.
#Yapay ZekaYapay zeka teknolojisi hakkında tüm gelişmeleri takip etmek ve Türkiye’nin bu alandaki detaylı arşivini oluşturmak amacıyla kurulan “Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI)”, ilk TRAI Meet-Up toplantısını İTÜ Magnet’te gerçekleştirdi. Türkiye’de bir ilk olan etkinliğe, yapay zekanın önemini konuşmak üzere 120’den fazla profesyonel katıldı. Her ayın üçüncü çarşamba günü İTÜ Magnet’te saat 18:00 – 20:00 arasında düzenlenmeye devam edecek TRAI Meet-Up toplantılarında yapay zeka tartışılmaya devam edecek.
#Yapay ZekaGelecekhane’nin robot teknolojileri konusunda Türkiye’nin önde gelen isimlerini bir araya getirdiği “Robotlar Geliyor” temalı Dijital 2.0 etkinliğinde, CLPA (CC Link Partner Association) Ülke Müdürü Tolga Bizel konuşmacı olarak yer aldı. Sanayi 4.0’ın gerekliliği olan kişiselleştirilmiş üretim için endüstriyel haberleşme hızının çok yüksek olması gerektiğini vurgulayan Bizel, CC-Link teknolojisi sayesinde fabrikalardaki robotların ve tüm üretim hattının saniyede bir gigabit hızla haberleşebildiğinin altını çizdi.
#RobotGelecekHane tarafından düzenlenecek Dijital 2.0 Konferansı’nda robotların hayatımızdaki rolü konuşulacak. Konusunda uzman konuşmacıların sunumlarıyla gerçekleşecek etkinlikte, “Farklı türlerde robotlar hayatımıza hızla giriyor, değişime ne kadar hazırız?” sorusunun yanıtı irdelenecek, robot teknolojilerindeki son gelişmeler ele alınacak.
#Dijital 2.0Gelecek trendlerini araştıran düşünce kuruluşu GelecekHane’nin Kurucusu Halil Aksu, sürücüsüz araç teknolojisinin hayatımıza girmesiyle birlikte, gelecekteki ilk sürücüsüz araç deneyiminin bir robot taksinin arka koltuğunda oturarak yaşanacağına dikkat çekiyor.
#ArabaGelecek trendlerini araştıran düşünce kuruluşu GelecekHane’nin Kurucusu Halil Aksu, dünyanın hızla dijitalleşmesine değinerek, gelecekte yeni meslekler için yeni yetkinliklerin gerekeceğine dikkat çekti. Malzeme bilimleri, yaşam bilimleri, yapay zeka, sanal gerçeklik gibi alanların gelecekte önemli çalışma alanları arasında yer alacağını ve klasik meslek gruplarının ise geçerliliğini kaybedebileceğini belirtti. Aksu’ya göre, makine öğrenimiyle ve robotlarla yapılabilecek işlere yönelik meslekler gelecekte değersizleşecek.
#RobotMalzeme bilimleri, yaşam bilimleri, yapay zeka, sanal gerçeklik gibi alanların gelecekte önemli çalışma alanları arasında yer alacağını ve klasik meslek gruplarının ise geçerliliğini kaybedebileceğine dair açıklamalar hızla artarken neye göre meslek seçmeli?
#GelecekGelecek trend ve teknolojilerini araştıran GelecekHane, 2017’de dünyanın geleceğine ve insan yaşamına damga vuracak en önemli 10 teknoloji trendini açıkladı. GelecekHane’nin analizine göre, 2017’de yaygınlaşmaya devam edecek en gözde teknoloji trendleri olarak sanal gerçeklik, yapay zekâ, nesnelerin interneti, blockchain, beyin dalgaları, insan odaklı olmak, kişisel tıp (genetik tabanlı), hane tipi enerji çözümleri, sosyal robotlar ve giyilebilir teknolojiler dikkat çekiyor. Yeni yılda sanal gerçeklik gözlüklerinin ve Endüstri 4.0’ın en çok konuşulacak teknolojik konular arasında yer alması ve oyun dışında yeni uygulama alanlarının doğması beklenirken, nesnelerin internetinin dünyayı dijitalleştirmeye devam etmesi ve finans dünyasında blockchain rüzgarının fırtına gibi esmesi de öngörülen diğer teknolojik gelişmeler arasında yer alıyor. Ayrıca beyin dalgalarının okunmasına ve bununla ilgili uygulamalara da 2017 yılında daha sık rastlanacak.
#TeknolojiGelecek trendlerini araştıran düşünce kuruluşu GelecekHane, robotların geleceğini ve hem günlük hayatı hem de iş dünyasını nasıl etkileyeceğini araştırdı. Robot teknolojisindeki gelişmeleri yakından takip eden uzman bir ekip tarafından hazırlanan rapor, robot teknolojilerinden yararlanabilmek için çarpıcı önerileri ve son gelişmeleri de kapsıyor. Robotların geleceğini ve geleceğin robotlarını gözler önüne seren çalışma, yakın gelecekte robotların insanların işlerini elinden alabilecek kadar ileri bir düzeye ulaşabileceğini anlatıyor.
#Robot