Gazi Koşusu ödülü 2024 belli oldu. 30 Haziran'da düzenlenen 98. Gazi Koşusu kazananı "Dragon Flame" ile Akın Sözen oldu. Jokey Akın Sözen ve atın sahibinin alacağı ödül merak ediliyor. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu, Türkiye’nin en önemli spor etkinliklerinden birisi. Her sene olduğu gibi bu yıl da ilgiyle takip edilen yarışta birbirinden iddialı jokeyler tüm güçlerini ortaya koydu. Gazi Koşusu sonrasında birinci olan at sahibi, jokey, antrenör ve seyislerinin alacağı birincilik ödülü ise yarış severler tarafından merak ediliyor. Peki 98. Gazi Koşusu ödülü ne kadar, birincilik ikramiyesi kaç TL? İşte ayrıntılar...
#Gazi Koşusu Ödülü97. Gazi koşusunu Urfa Aslanı ile Mehmet Kaya kazandı. Jokey Mehmet Kaya’nın ve atın sahibinin alacağı ödül merak ediliyor. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün onuruna 97 yıldır düzenlenen Türkiye’nin en önemli spor etkinliklerinden birisi olan Gazi Koşusu’na her yıl olduğu gibi bu yılda ilgi büyük oldu. İstanbul Veliefendi Hipodromunda koşulan yarışta birbirinden iddialı jokeyler 2 bin 400 metre birinci olabilmek için tüm güçlerini ortaya koydu. Gazi Koşusu sonrasında birinci olacak at sahibi, jokey, antrenör ve seyislerinin alacağı birincilik ödülü ise yarışseverler tarafından merak ediliyor. 25 Haziran Pazar günü saat 17.15’de başladı ve tamamlandı. 97. Gazi Koşusunu hipodromda 40 bine yakın izleyicinin canlı seyretti. Peki Gazi Koşusunu kazanan jokey ve at sahibi ne kadar ödül alıyor? Gazi Koşusu birincilik ödülü kaç TL? İşte, yılda sadece bir kere gerçekleştirilen Gazi Koşusu ödüllerine ilişkin bilgiler…
#Gazi Koşusu ÖdülüTürkiye’nin köklü spor organizasyonlarından Gazi Koşusu bugün Veliefendi Hipodromu’nda 98. kez düzenlenecek. Derbi öncesi atçılık dünyasının en eski ailelerinden Atmanların üçüncü kuşak temsilcisi Esra Atman ile hem eski albümleri karıştırdık hem de romantik hikâyesi ‘Bizim için Şampiyon’ adıyla filme çevrilen, sahaların iki efsanesi Bold Pilot ve Halis Karataş ile Begüm Hanım’ı yad ettik.
#Veliefendi HipodromuCumhuriyet kurulduğundan beri kesintisiz devam eden, Türkiye’nin en önemli spor faaliyetlerinden Gazi Koşusu bugün Veliefendi Hipodromu’nda yapılıyor. Bu yıl 97. kez düzenlenecek ‘derbi’ öncesi at yetiştiricisi, TJK Asli Üyesi ve 2002 yılı Gazi Koşusu Kupası sahibi Selman Taşbek ile hem ‘dev derbi’nin tarihini konuştuk, hem şampiyon atların hikâyesini dinledik.
#Gazi KoşusuGazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Türk at yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu'nun 94'üncüsü için geri sayım sürüyor. Peki, 94. Gazi Koşusu ne zaman? 2020 Gazi Koşusu seyircili mi olacak? İşte cevaplar....
#Gazi KoşusuTürkiye'de at yarışçılığı için 9 hipodrom kullanılıyor. Hipodromlarda bulunan at pansiyonlarının yanı sıra çeşitli il ve ilçelerdeki haralarda bakımları yapılan milyon TL'ye kadar çıkan değerdeki safkanlar için yaklaşık 350 bin kişi çalışıyor. En bilinen ve en çok kullanılan hipodromlardan biri olan Veliefendi Hipodromu'nda pistlerin yanı sıra eküri haraları, at pansiyonları, apranti okulu, at hastanesi, rehabilitasyon merkezi ve vatandaşlar için piknik alanı da bulunuyor. Türkiye'deki 9 hipodromda toplam 350 bin kişi çalışıyor bu da yaklaşık 1.5 milyon kişiye aş veriyor. Seyisler, aprantiler, jokeyler, güvenlik elemanları, temizlikçiler, veterinerler, kondisyonerler (kronometre tutanlar), kameraman, fotoğrafçı, elektronikçi derken; nalbanta kadar uzanan yelpazede herkes işlerini büyük bir titizlikle gerçekleştiriyor.
#Safkanlar‘Yarışların Efendisi’ olarak kabul edilen büyük Türk derbisinden son üç yıl üst üste zaferle ayrıldı. Böylelikle efsane jokey Ekrem Kurt’un 45 yıllık rekorunu elinden aldı. Ahmet Çelik bakalım bugün de kazanıp bir mucize gerçekleştirebilecek mi? Ahmet Çelik kazandığı Gazi koşularını, sıfırdan zirveye giden yolunu, bir çocuğun nasıl jokey olabileceğine kadar her şeyi Hürriyet Pazar’a anlattı.
#Arif KurterAt, yarış, ganyan deyince sizin de aklınıza sadece tomarla dağıtılan ikramiyeler mi geliyor? Ya da, “Ohhh adamlara bak! Atı iki dakika koşturdular, milyon dolarları cebe koydular” diye mi düşünüyorsunuz? Ne yalan söyleyeyim, ben de aynen böyle düşünüyordum. Ta ki, kızım henüz 3.5 yaşındayken “At binmek istiyorum” diye tutturuncaya kadar. Geçen zamanda, ben de kızımla birlikte amatör bir binici oldum. At çiftliklerine gidip geldikçe, işin yetiştiricilik kısmının ne kadar meşakkatli olduğuna şahitlik ettim.