FUNDA Özer Baltalı, iyi eğitimli bir iş kadını... Daha önce farklı sektörlerde çalıştıktan sonra, 2008 yılında Baltalı Gıda'yı kurarak, çok yeni bir alanda işe başlıyor. İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Düzce Köyü'nde 130 dönüm arazi üstünde faaliyet gösteren ve yüksek verimli özel bir keçi ırkına sahip olan Baltalı Gıda'nın ürün yelpazesinde, tamamen keçi sütünün işlendiği, günlük pastorize keçi sütü, keçi peyniri, keçi kaşar peyniri, keçi büş peyniri, keçi lor, keçi labneh, keçi tereyağı, süzme yoğurt, keçi sütünden kefir ve keçi sütünden zeytinyağıyla üretilen bebek bisküvisi bulunuyor. Funda hanımı uzun yıllardır tanıyorum, zaman içerisinde çok zor engelleri aşa aşa bugünlere geldiğini bilenlerdenim. Daha önce de yazmıştım, "Tarımda romantizm olmaz" diye. Funda hanım da bu gerçeği yakından bilen bir iş kadını...
#1İZMİR’de avukat olan Funda Özer Baltalı, cüppe giyme yerine keçi sütü sağmayı tercih etti. Babasının kurduğu hayali gerçekleştiren Funda Özer Baltalı, günde 10 bin litre sütü işleyerek yaptığı keçi sütü, peynir, kefir ve yoğurdu dünyaya satıyor. Baltalı, yerli keçi ırkı üretimi de yapmaya başladı.
#Funda Özer Baltalıİzmir'de avukat Funda Özer Baltalı babasının hayalini gerçekleştirdi. Baltalı, günde 10 bin litre sütü işleyerek yaptığı keçi sütü, peynir, kefir ve yoğurdu dünyaya satıyor. Baltalı, yerli keçi ırkı üretimi de yapmaya başladı. Baltalı, "'10 kadına 10 keçi’ diye proje geliştirdik. Bir köydeki 10 kadına 10 keçi vererek keçilerin sütleri sağıp bir tankta toplamalarını istedik. Ama büyük bir başarısızlığa uğradık çünkü gördük ki Türk köylerinin dokusu değişti. Köy halkı da şehirleşti" diyor.
#AvukatFUNDA Özer Baltalı, 5 yıl kadar önce deri konfeksiyon fabrikasını devredip ‘keçi çiftliği ve keçi sütü işleme tesisi’ kurdu. Seferihisar’daki tesisiyle bu yıl 12 milyon lira ciro bekleyen Baltalı, Afyon’dan Manisa Demirci’ye kadar (300 kilometre) 17 keçi çiftliğinin sütünü topluyor ve günde 10 ton keçi sütü işliyor.
TÜRKİYE’de soğuk zinciri en iyi şekilde kullanarak en sağlıklı süt teminini sağlayan İzmir’de sektörün tüm bileşenlerini kapsayacak zirve düzenlenecek. Yaşar Üniversitesi’nin öncülüğünde yarın saat 13.30’da Bornova Kampüsü’nde gerçekleştirilecek zirvede süt politikalarından dünya trendlerine kadar pek çok konu ele alınırken, bilinçli süt tüketimi de ana gündem maddesi olacak.