Japonya'da 2011'de meydana gelen 9 şiddetindeki deprem ve tsunami sonucu hasar gören Fukushima Daiichi Nükleer Santrali'nde biriken radyoaktif atık suyun kontrollü olarak denize boşaltılması planını eleştiren Kuzey Kore, Tokyo'nun planını "insanlığa karşı nükleer soykırım" olarak nitelendirdi.
#KUZEY KOREJaponya'da 2011 yılında 9 büyüklüğündeki deprem ve tsunaminin ardından Fukuşima Daiichi Nükleer Santrali'nde yaşanan facia yargıya taşındı. Felaket sonrası kansere yakalanan 6 kişi, işletmeci şirket TEPCO'ya 5.4 milyon dolarlık tazminat davası açtı.
#JaponyaFransa'nın nükleer enerji grubu Areva için devletin öncülüğünde bir kurtarma programının Mayıs ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini kim kazanırsa kazansın, devam edeceği bildiriliyor. Programın devlete maliyetinin 10 milyar euroya kadar çıkması mümkün.
#Fukushima Nükleer KazasıTarihe karışan Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) sınırları içinde kalan Ukrayna’nın Çernobil kentindeki nükleer santralda 26 Nisan 1986 tarihinde bir patlama oldu. Somut veriler açıklanmasa da ‘Çernobil Felaketi’ sırasında ve ışın etkilenmesi nedeniyle sonradan yaşamını yitirenlerin sayısının 4 binin üzerinde olduğundan hareket edilmektedir.
#ALMANYAJAPONYA, Fransa ve Türkiye ortaklığında Sinop’a nükleer santral yapılacağını öğrenen Japon sanat yönetmeni Kouki Tange’nin Türkiye’yi nükleer tehdit hakkında uyardığı videonun, nükleer enerjiye destek veriyor gibi seslendirilerek yayınlanmasının ardından hukuk mücadelesi başlatan çevreciler, sahte videoya erişimin engellenmesi kararı verilmesine rağmen görüntünün kaldırılmaması üzerine kampanya başlattı.
Nükleer enerjinin geleceği üzerine karabulutlar seren Fukushima Daiichi kazası ile mühendisler, nükleer santralleri tekrar masaya yatırdı. Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan dünyanın en tanınmış teknoloji enstitülerinden MIT tarafından tasarlanan yüzen nükleer santraller bu düşüncenin bir ürünü.