İtalyan mutfağının en güzel yaz lezzetlerinden biridir friselle al pomodoro. Çocukken bana anneannem hazırlardı. Masaya koyduğunda odanın içine harika bir domates ve baharat kokusu yayılırdı. O zamanlar, taze malzemelerle yapılan bu sade ama nefis atıştırmalık, ailemizin bir araya gelmesini ve sohbet etmemizi sağlayan güzel bir bahane olurdu.
#İtalyan MutfağıTaze ekmek bulmanın imkânsız olduğu yokluk zamanlarında İtalyan sofralarında friselle vardı. Ortası delik bu kuru, yuvarlak ekmek yağa, suya veya şaraba batırılıp üzerine doğranmış domates konarak yenirdi. Friselle’yi sabahları reçel, fıstık ezmesi veya çikolata kremasıyla yiyebilirsiniz, sadece tereyağı sürmek de leziz bir sonuç verir. Hatta bu ekmeği çayınıza, çorbanıza daldırıp öyle de tüketebilirsiniz.
#Friselle