Firik pilavı tarifi sofralarında farklı ve değişik lezzet katmak isteyenler tarafından internette sıklıkla araştırılıyor. Ülkemizde de gittikçe tüketimi artan firik pilavı, lezzeti ve doyurucu olmasıyla da sofraların iddialı lezzeti olmaya aday gibi görünüyor. Peki, firik pilavı nasıl yapılır? Firik ne demek? İşte, adım adım firik pilavı tarifi
#Firik NedirAraban Ovası'nda makarnalık sert buğdaydan yapılan ve Arap dünyasının tutkusu haline gelen firiğin hasadına başlandı. Sadece Araban Ovası'nda üretilen firik, yeşil buğday başaklarının ütücüler tarafından ateşten geçirilmesi ile oluşturuluyor. Son olarak değirmende kırılan firikler, Arap ülkelerinde kuzu etiyle birlikte yapılan baş yemek için hazır hale getiriliyor.
#FirikGenellikle pilavıyla bilinen firik, özellikle ramazan sofralarının olmazsa olmaz lezzetleri arasında yer alıyor. Daha çok Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine özgü bir lezzet olan firik, buğday tanelerinin olduğu bölümün ateş üzerinde kavrulmasıyla yapılır. Peki, firik tam olarak nedir, firik pilavı nasıl yapılır?
#Firik Nedir