Geçmişten bugüne Ankara ile ilgili 66 araştırmacı ve yazarın çalışması, ‘Türk Yurdu Ankara’ adlı eserde buluştu. Kitap, Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcısı da olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Filiz Yavuz’un editörlüğünde büyük bir ekibin üç yıllık çalışması sonucu Cumhuriyet’in 100’üncü yılına yetişti.
#Prof. Dr. Ayşe Filiz Yavuz- Tokat'ın Erbaa ilçesinde, kış mevsiminde "ferfene" isimli yemekli sohbet toplantılarında bir araya geren köylüler, 200 yıllık geleneği sürdürüyor - Ayda iki kez gerçekleştirilen, köyün sorunlarının da konuşulduğu toplantılarda geleneksel olarak koyun etinden yapılan yemekler yeniliyor
Eski kuşakların ‘Nerede o eski Ramazanlar’ diye iç geçirdiği Ramazan geleneklerinin bazıları yaşatılırken, bazıları ise unutulmaya yüz tuttu. Başkent’in köylerinde geçmişi yüzyıllara dayanan Ramazan geleneklerinin arasında, arife gününde pişirilen ‘öküz helvası’, çocukların sokaklarda bağırarak söylediği tekerlemeler, ‘ferfene’ geceleri ve ‘konak’ yemekleri yer alıyor.