Halkbank’ın ‘Üreten Kadınlar’ yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Bugüne kadar 208 bin kadına 51 milyar liralık finansal destek sağladıklarını belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ödül töreninde, “Sorumlu bir yaklaşımla hareket ederek, Türkiye’nin üreten kadınlarına sağladığımız desteklerle yatırım, üretim, istihdam ve ihracat ortamının gelişmesine katkı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
#HalkbankSabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara çözüm üreten “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı Fark Yaratanlar programı, dokuzuncu sezonuyla devam ediyor. Fark yaratan çalışmaların kısa videolarının hazırlanıp internette ve televizyonda yayınlanmasıyla projelerin görünürlük kazanmasını ve izleyenlere ilham vermesini hedefleyen Fark Yaratanlar programı, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor.
#OtsimoFark yaratan çalışmaların kısa videolarının hazırlanarak internet ortamında paylaşılmasına dayanan “Fark Yaratanlar” programı, çalışmaların izleyenlere ilham vermesini, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor.
#Farkyaratanlar2010 yılında girişimci Serhan Süzer önderliğinde temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan insanlar için kurulan Gıda Bankacılığı Derneği, 2014 yılında Temel İhtiyaç Derneği adını alarak yoluna devam etti. Dernek çatısı altında kurulan Destek Market’ten 1 yıllık süreçte iki bine yakın aile faydalandı. Bugün ayda ortalama 350 aile Destek Market’e gelip ihtiyaçlarını karşılıyor.
#Fark YaratanlarSabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programı altıncı sezonunda da devam ediyor. Altıncı sezonun onbirinci Fark Yaratan’ı Abdullah Oskay oldu.
#Fark YaratanlarSabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programı altıncı sezonunda da devam ediyor. Altıncı sezonun altıncı Fark Yaratan’ı Ufuk Gökcan önderliğindeki ‘Aynı Toprağın Farklı Ezgileri Korosu’ oldu.
Sabancı Vakfı’nın, Türkiye’de toplumsal gelişmeye katkıda bulunanların öykülerini ve çalışmalarını gündeme getirerek; onları teşvik etmek ve topluma ilham vermek amacıyla, 2009 yılında hayata geçirdiği “Fark Yaratanlar” Programı, beşinci yılını geride bıraktı. Bugüne kadar toplumda olağanüstü etkiler yaratan 115 Fark Yaratan’ın videoları, yurt içinde ve yurt dışında 2,5 milyonu aşkın izlenme başarısına ulaştı.
Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini”, anlattığı “Fark Yaratanlar” programı beşinci sezonunda da devam ediyor. Beşinci sezonun sonuncu Fark Yaratan’ı “Başka Bir Okul Mümkün Derneği” oldu. Başka Bir Okul Mümkün Derneği, 2010 yılında çocukların potansiyellerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine olanak sağlanması; okul, sınıf ve tüm eğitim mekanlarının çocuğun yüksek yararı ve ekolojik duyarlılık çerçevesinde düzenlenmesi gerektiğini savunan bir grup aile tarafından kuruldu. Amaçları eğitim alanında eşitlikçi ve özgürlükçü bir ortam oluşturmak olan Başka Bir Okul Mümkün Derneği, çocukların, aileler, eğitmenler ve çalışanlarla birlikte planlama, karar alma ve uygulama süreçlerine katılabilecekleri bir okul kültürünün yaratılmasını hedefliyor. Bu hedefe yönelik olarak önce Başka Bir Okul Mümkün Derneği eğitim kooperatifi bünyesinde Bodrum’da Özel Yahşi İlköğretim Okulu’nu açtılar.
#FarkyaratanlarSabancı Vakfı’nın, Türkiye’de toplumsal gelişmeye katkıda bulunanların öykülerini ve çalışmalarını gündeme getirerek; onları teşvik etmek ve topluma ilham vermek amacıyla hayata geçirdiği “Fark Yaratanlar” programı, dördüncü yılını geride bıraktı. Program kapsamında, 100 Fark Yaratan’ın olağanüstü hikayesi, her hafta internet ve sosyal medyada izleyicilerle buluştu.