Kahvaltı masalarındaki ‘serpme kahvaltı’ modeli, otellerdeki ‘açık büfe’ uygulamaları pandemi önlemleri nedeniyle bir süre ara verse de, şimdilerde yine uygulanıyor... Kimse kusura bakmasın; ama bu uygulama ülkemizdeki gıda israfının en büyük nedenlerinden biridir diyebiliriz.
#AtıkYemek kültürü savaşta, barışta, tarihin her döneminde yaşanılan siyasal, sosyal ve çevresel olaylara göre etkilenmiştir. Nasıl ki, Covid-19 salgınından etkilen yemek kültürü yaşadığımız iklim değişikliklerinden de etkileneceği aşikar. Dünya üzerindeki nüfus arttıkça, üretim biçimleri ve tüketim alışkanlıkları da değişmekte.
#BursaKoronavirüs tedbirleri nedeniyle kapalı kalınan mayıs ayında tüketicinin enflasyonu yüzde 0.89 arttı. Beklentilerin altında gerçekleşen tüketici enflasyonu yıllık bazda ise yüzde 16.59 oldu. Üretici fiyatlarındaki artış ise aylık bazda yüzde 3.92 olurken, yıllık bazda yüzde 38.33’e yükseldi.
#GazetehaberleriBirleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının 11 aydır yükseldiğini belirterek, en fazla artışın şekerde görüldüğünü, tahıl ürünlerinin fiyatlarındaki tırmanışın da devam ettiğini bildirdi.
#Birleşmiş Milletler Gıda Ve Tarım Örgütü