İtalyan mutfağının dünyanın her yerinde en sevilen lezzetidir pizza. Son dönemde Türkiye’de de çeşit çeşit pizzalar yapan çok sayıda mekan açıldı. Ancak siz evde pizza yapmanın keyfini çıkarmak istiyor olabilirsiniz. Bu durumda aşağıda yer alan pizza tariflerimize çok ihtiyacınız olacak. İşte kimi zor kimi kolay, çeşit çeşit pizza tarifleri…
#Pizza TarifleriIsıya, suya, yağa maruz kalmakla bozulmuyor... İçine girdiği her şeyi daha kullanışlı ve dayanıklı hale getiriyor. Bu nedenlerle tüm tehlikelerine rağmen kullanımı sürüyor. Peki kısaca PFAS olarak bilinen bu kimyasalları hayatımızdan çıkarmak için biz ne yapabiliriz? İşte 5 kritik soru ve uzmanların cevapları...
#PFASPizza hamuru tarifiyle evde kolayca nefis pizzalar hazırlayabilirsiniz. Çeşit çeşit malzemeleri ve enfes sosuyla pizza çoğumuzun favorilerinden. Pizza hamuru yapımı biraz zor gibi görünbilir ama hiç de sanıldığı gibi değil. Evde kendi pizzanızı yapmak oldukça kolay. Peki pizza hamuru nasıl yapılır? İşte evde pizza hamuru tarifi ve malzemeleri...
#Pizza Hamuru Nasıl YapılırEkranların sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta pizza poğaça tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Peki, kabarmalara doymayan pizza poğaça nasıl yapılır? İşte pizza poğaça tarifi ve malzemeleri...
#Pizza Poğaça TarifiÖzellikle evde yemek tutkunlarının yakından takip ettiği sosyal medya sitesi Pinterest, koronavirüs karantinası döneminde kullanıcılarının en çok hangi tarifleri arayıp pin'lediklerini açıkladı. Türkiye'nin de aralarında olduğu ülkelerde özellikle hamur işleri öne çıkıyor. Peki hangi ülkede ne arandı? İşte cevapları...
#PinterestKorona salgını ve kriziyle giriş yaptığımız 2020 yılı hem dünya hem de kişisel tarihlerimizin unutulmazları arasına girecek. Yaşanan zorlukların, olumsuzlukların ve kayıpların yanı sıra birçok alan ve sektör için de milat olacak. Farklı alanlarda farklı şekillerde düşünmeyi öğrendik. Hepimiz farklı dersler çıkardık. Bazen planların programların ne denli anlamsız olduğunu, bazı durumlarda da ne denli önemli olduğunu kavradık. Kimin aklına gelirdi ki bir yemek sempozyumu, bir gastronomi festivali, yemek etkinliği sanal ortamda gerçekleşsin...
#Müge AkgünVegan yaşam tarzı, Türkiye’de ve dünyada giderek daha fazla sayıda insanın seçtiği bir yol. İnternet arama motoru google’a “Vegan nedir” diye sorduğunuzda size 4 milyor 340 bin Türkçe içerik sunuyor. Karşınıza bilimsel makalelerden vegan tariflere kadar ucu bucağı olmayan bir derya çıkıyor. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde vegan ürünleri bulmak artık çok daha kolay. Vegan restoranların sayısı çoğaldı, köfteciler bile mönülerinde vegan lezzetlere yer vermeye başladı. Veganlığa geçenlerin motivasyonu farklı farklı. Kimi daha uzun ve sağlıklı bir yaşam için, kimi hayvan haklarını önemsediğinden, kimiyse iklim ve çevre duyarlılığından dolayı hayvansal ürün tüketimini bırakıyor. Çünkü hayvancılık ve yan ürünlerinden kaynaklanan karbondioksit salınımı, dünyadaki tüm sera gazı emisyonunun yüzde 51’ini oluşturuyor. Alternatif bir yaşam biçimi olarak anılan veganizm, anaakım olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Türkiye’nin ilk vegan şehri olan Didim’de her yıl yüzbinlerce insan vegan festivalinde bir araya geliyor. Uluslararası İstanbul Vegfest, 8-9 Eylül’de Life Park’ta düzenlenecek. Bir haber de Bodrum’da vegan restoran açan sanatçı Zeynep Casalini’den geldi. Verdiği bir röportajda “Vegan beslenerek sağlığıma kavuştum” diyordu. Dünden bugüne vegan yaşam tarzını masaya yatırdık, son eğilimleri araştırdık, olan biteni doktor, diyetisyen ve aramızdan veganlarla konuştuk...
#VeganEkranlarda bir süredir tanıtımları yayınlanan Servet dizisinin yayın tarihi belli oldu. Oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken Servet'in ne zaman başlayacağını, oyuncu kadrosunu ve hikayesini merak eden vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. Peki, Servet ne zaman başlayacak? Servet'in oyuncuları kimler? Servet dizisinde hangi oyuncular yer alıyor?
#Servet'in Oyuncu KadrosuFırıncı bir dostumuzun itirafıydı: Hiçbir fırın, ekmek makinesi kadar hijyenik olamaz! “Evde kendiniz hazırlarken, hamuru varsayın elde yoğuruyorsunuz, o vakit bile bu kadar temiz bir ekmek hazırlayamazsınız, havadan tozu kapar gider” diye ilave etti. Aynı fırıncı dost, bir sır daha verdi: Francala ekmeğini makinede yaptığınızda içi yoğundur, dolgundur, fırından aldığınız ise koftur. Deneyimledik, onayladık. Üstelik çok daha sağlıklı, lifli, kalp ve hatta dilerseniz diyet dostu ekmekler üretmek mümkün.