EURO 2024'te 4. gün geride kalırken birçok sürpriz yaşandı. Günün ilk maçında Romanya, Ukrayna karşısında şov yaptı. Halil Umut Meler'in yönettiği ikinci müsabakada Belçika, Slovakya karşısında şoke oldu. Günün son karşılaşmasında ise Fransa, Avusturya karşısında kazandı ancak Kylian Mbappe için endişelendi. İşte detaylar...
#Euro2024Futbol dünyasının bütün önemli spor olaylarında olduğu gibi EURO 2024 finallerinde de Şampiyon Oran, canlı sohbetler, detaylı istatistikler, uzman yazar yorumları ve son dakika haberleri yine Misli üyelerini bekliyor. İşte E Grubu hakkında detaylı analiz...
#MisliLiglere bu sezon son kez ara verilirken heyecan milli maçlarla devam ediyor. UEFA Uluslar Ligi’nde çeyrek final ve Play – off (A/B, B/C, ) müsabakaları bugün başlayacak. A Ligi’nde bulunan 4 grubun ilk 2 sırada yer alan ekipleri, çeyrek final oynamaya hak kazandı. Uluslar Ligi’nin şampiyonu da gruplarını ilk 2 sırada bitiren takımlar arasında oynanacak olan çeyrek final, yarı final ve finalin ardından belli olacak.
#MisliMerkez Bankası’nın faizi düşürmesi ve devamının geleceği beklentisi, Temmuz 2024’ten bu yana baskı altında kalan BIST100 Endeksi’nde yüksek hacimli tepki çıkışına neden oldu. Beklenti anketlerinde yıl sonu için enflasyonda yüzde 25-30, TCMB faizinde yüzde 30 gibi rakamlar telaffuz ediliyor. Bu durumda ileriye yönelik olarak faizlerin daha da gerilemesi olası. Uzun süredir TL mevduatta bekleyen tasarrufların en azından bir kısmının hisse senetleri gibi bir alternatifi değerlendirmeye alması muhtemel. Bunu piyasa şartları belirleyecek.
#Merkez BankasıAvrupa Birliği Delegasyonu’nun yeni Türkiye Büyükelçisi Thomas Ossowski, ilk röportajını Hürriyet’e verdi. Türkiye’nin AB sürecinden vize sorununa kadar pek çok konuda önemli mesajlar veren Ossowski, Avrupa Birliği’nin Türkiye ile yapıcı bir ilişki kurmak istediğini söyledi.
#Avrupa Birliği DelegasyonuDalgalı bir yılı geride bırakan piyasalar 2025’e olumlu başlıyor. Bunda Merkez’in 22 ay sonra faiz indirimi sürecini başlatması etkili oldu. PPK’nın toplantı metinlerindeki enflasyonda düşüş öngörüleri, faiz indiriminin devam edeceği beklentisini doğurdu. Borsa İstanbul’da yükseliş, tahvil faiz oranlarında düşüş, döviz kurlarında yatay seyir hâkim. Enflasyon gelecek yıl da başrolde olmaya devam edecek. Dış piyasalar da düşünüldüğünde 2025’in, fırsatları da barındıran zor bir yıl olacağını söylemek mümkün.
#BorsaUEFA Konferans Ligi'nin 6. ve son haftasında bugün Belçika ekibi Cercle Brugge'e konuk olacak RAMS Başakşehir'in Polonyalı golcüsü Krzysztof Piatek, kazanmaya geldiklerini, Heidenheim maçındaki gibi oynayarak adlarını play-off etabına yazdırmak istediklerini söyledi.
#Krzysztof PiatekGeçtiğimiz hafta gerçekleştirilen 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kura çekiminde E Grubu’nda mücadele edecek A Milli Futbol Takımı’nın rakiplerinden biri de Bulgaristan olmuştu. Eşleşme sonrası Bulgaristan cephesinden açıklamalar geldi. Bodrumspor’un kanat oyuncusu Zdravko Dimitrov ile bir dönem Süper Lig’de top koşturan eski futbolculardan Strahil Popov, Emil Angelov, Georgi Minchev gruptaki takımların tur şansıyla ilgili Spor Arena’ya konuştu. Bulgar yıldızlar, Türkiye’nin kadro potansiyeline ayrı bir parantez açarak övgü dolu ifadeler kullandı.
#Milli Takım2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri E Grubu'nda yer alan A Milli Futbol Takımı, ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğinde düzenlenecek turnuvaya katılmak için UEFA Uluslar Ligi çeyrek finalindeki Hollanda-İspanya eşleşmesinin galibi, Gürcistan ve Bulgaristan ile mücadele edecek. Bizim Çocuklar İspanya ile eşleşmesi durumunda 70 yıl sonra bir ilki deneyecek.
#Milli TakımA Milli Takımımız, 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde E Grubu'nda yer alacak. Bugün gerçekleştirilen kura çekimi sonrasında TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Ay-Yıldızlılar'ın teknik direktörü Vincenzo Montella açıklamalarda bulundu.
#A Milli TakımUEFA Uluslar B Ligi 4. Grubu 11 puanla 2.sırada tamamlayan A Milli Futbol Takımı, A/B play-off turunda Macaristan ile eşleşti. Mart ayında karşılaşacağı rakibini devirerek A Ligi’ne yükselmek isteyen milliler, teknik direktör Vincenzo Montella önderliğinde yeni bir zafere odaklandı. Macaristan Milli Takımı’nın Uluslar Ligi’ndeki son kadrosunda yer alan oyunculardan olan Barnabas Varga, Adam Martin ve Tamas Nikitscher, eşleşme ve dev mücadeleyle ilgili Spor Arena’ya özel açıklamalarda bulundu. Ay-yıldızlıların hücum gücüne dikkat çeken Macar yıldızlar, taraftarlarımızın stadyumlarda yarattığı atmosferden ise övgüyle bahsetti.
#Uluslar LigiOnlara, kısaca NEET diyorlar. Ne istihdamdalar ne de eğitimde. Yaşları ise 15-24 arası. Türkiye’de NEET’lerin, 15-24 yaş nüfusa oranı yüzde 22.5, dünyada ise her 5 gençten 1’i ne eğitimde ne de istihdamda. NEET’ler tüm ülkeler için sorun ve gençlerin işgücü piyasasına katılması için farklı farklı modeller uygulanıyor. Peki, neden işgücüne katılmıyorlar?
#NEETTrendyol Süper Lig'in 13. haftası geride kalırken Hürriyet yazarları Mehmet Arslan, Güntekin Onay, Uğur Meleke ve Fırat Aydınus Futbol Konseyi'nde haftanın gelişmelerini masaya yatırdı.
#Süper LigUEFA Uluslar B Ligi 4. Grubu lider Galler’in ardından 11 puanla 2.sırada tamamlayan A Milli Futbol Takımı, A/B play-off turunda Macaristan ile eşleşti. Ay-yıldızlılar, çift maçlı eliminasyon sistemine göre yapılacak eşleşmede ilk maçını 20 Mart 2025'te Türkiye’de oynayacak. Macar futbol muhabirleri, kura çekimi sonrası her iki takımın son dönemdeki performansıyla ilgili Spor Arena’ya konuştu. Meslektaşlarımız, karşılaşmalarda favori olan tarafa ayrı bir parantez açtı.
#UEFA Uluslar LigiFenerbahçe ile Bodrum FK, Süper Lig'in 10. haftasında karşı karşıya geldi. Sarı - lacivertlilerin 2-0'lık üstünlüğüyle sonuçlanan maçta hakem Mehmet Türkmen'in yönetimi de spor kamuoyunda geniş yer buldu. beIN Trio ekibi ve yazarımız Fırat Aydınus, kritik kararları mercek altına aldı.
#FENERBAHÇE