Ağustos ayından sonra yeniden faaliyete geçen Etna Yanardağı lav ve kül püskürttü. Avrupa'nın en yüksek yanardağı olan Etna'nın lav görüntüleri de sosyal medyada gündem oldu. Dünyanın en aktif yanardağlarından biri olan ve 3 bin 357 metre yüksekliğe sahip Etna Yanardağı'ndaki volkanik hareketlilik nedeniyle Ağustos ayında Catania kentine yapılan tüm uçuşlar geçici olarak durdurulmuştu. Peki, Etna Yanardağı nerede, patladı mı, son durum nedir? İşte, ayrıntılar.
#Etna Yanardağı Son DurumDünya, iklim değişikliğinden dolayı gün geçtikçe ısınmaya devam ediyor. Buzulların erimesi, orman yangınları, kuraklık gibi endişelere şimdi volkanların harekete geçme olasılığı da eklendi. Ancak en dikkat çeken nokta ise bu volkanik püskürmelerin soğumaya neden olma ihtimali… Peki volkanlar küresel ısınmayı etkileyebilir mi? Türkiye'de püskürme potansiyeline sahip volkan var mı? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#VolkanlarDünyada 550 etkin yanardağdan yılda 50-65 tanesi püskürüyor; peki bunlar arasında en tehlikelisi hangisi? Bilim adamları Pasifik Okyanusu’na paralel olarak uzanan yüzlerce yanardağı inceledi ve Mount St.Helen’in en tehlikelisi olduğuna karar verdi.