Televizyonlardaki yemek programlarında profesyonel şeflerin kullandıkları terimler ve yemekleri hazırlarken yaptıkları işlemler, izleyicilerin merakına neden oluyor. Bu terimler arasında son olarak mantolama öne çıktı. Peki mantolama nedir, yemekte mantolama nasıl yapılır?
#MantolamaLezzetli bir et yemeği için etin kaynağı, hayvanın yaşı ve sağlık durumu gibi faktörler elbette çok önemli ancak sonucu asıl belirleyen şey hazırlama ve pişirme oluyor. Doğru hazırlıkla ve uygun pişirme yöntemlerini seçerek, en zor parçalara bile lezzet katabilirsiniz. Elbette bu durum bonfile, antrikot gibi daha kaliteli parçalar için de geçerli. Peki bonfile nasıl pişirilir? Et nasıl mühürlenir, mantolama nasıl yapılır? Orta pişmiş et kaç dakika pişirilmelidir? Tüm bu soruların cevapları içeriğimizde...
#Bonfile Nasıl PişirilirYenidünya kebabı, erik tavası, incir kavurması, elma kebabı... Meyve tatlılarla özdeşleştirilse de yemek kültürümüzün geçmişten bugüne gelen geleneksel tariflerinde kebaplarda, tencere yemeklerinde ve kavurmalarda sıklıkla kullanıldıklarını görürüz. Birlikte hem bu yemeklerimizi tanıyalım hem de şef Doğa Çitçi’nin tarifleriyle pişirelim.
#Kebap