Rengarenk reçeller kahvaltı sofralarımızın olmazsa olmazları. Her mevsim o sırada bol olan meyvelerle reçel yapıyor, sonra da bu lezzetin keyfini dört mevsim çıkarıyoruz. Son günlerin en favori reçeli de tam mevsimi olması nedeniyle ayva reçeli. Dolayısıyla arama motorlarında en çok arananlar arasına giren “Ayva reçeli nasıl yapılır?” sorusunun cevabını arıyorsanız, doğru yere geldiniz. Lezzetine doyum olmayan ayva reçelinin yapımı için püf noktalarımız hemen aşağıda…
#Ayva ReçeliAyva kasım ayından itibaren bollaşan, kış ayının en faydalı ve lezzetli meyvelerinden. Tatlıların yanı sıra birçok tuzlu yemeğin de malzemesi olan ayvanın en sık tüketildiği hallerinden biri de ayva reçeli olsa gerek. Peki ayva reçelinin renginin kıpkırmızı olması ve lezzetinin damak çatlatması için dikkat etmeniz gereken püf noktaları neler? Gelin hep beraber bakalım...
#AyvaHürriyet Cuma’nın en iyi 10 listeleri, zaman zaman tek bir kent ya da bölgeye de odaklanıyor. Son on yılda yiyecek-içecek kültürünün çarpıcı bir şekilde geliştiği başkent, ayrı bir listeyi çoktan hak ediyordu. Hürriyet Ankara Bürosu, başkentli gurmeler, mutfak kültürü uzmanları ve yemek yazarlarından oluşan bir jüriye Ankara’nın en iyi 10 lokantasını sordu. Ortaya geniş bir yelpaze çıktı: Merkez Lokantası da, Budakaltı, Kalbur gibi kendine özgü mekanlar da, İtalyan ve Uzakdoğu restoranları da var listede. Hilton Oteli’nin ünlü Marco Polo’su ise birinci oldu.
Ege’nin bereketli topraklarından çıkan zeytinden zeytinyağına, peynirden bala, el halısından gulete, pideden köfteye, domatesten kestaneye onlarca ürün değerini coğrafi işaretle de tescilliyor. Ege’nin 8 kentinin 215 ürünü coğrafi işaretli. 10’u ise Avrupa Birliği’nden de tescilli.
#1