Deniz seviyesinin 2 bin 300 metre yukarısındaki bu mağaranın 3 milyon yıl önce buz devri sırasında oluştuğu, Yerel halk tarafından ise "10 bin yıllık mağara" olarak adlandırıldığı biliniyor. Mağara yaz aylarında dışarıdaki sıcaklık 20 santigrat derecelere çıktığında bile buzun erimemesiyle meşhur. İşte hiç erimeyen o mağara..
#BUZÜlkemiz dört mevsim güzel ama kışın bir başka... Beyaz örtüyle birlikte harika manzaralar ortaya çıkıyor. Bu kış Instagram'da bolca beğeni almak istiyorsanız bu yerlere mutlaka uğramalısınız. Harika kareler yakalayacağınız kesin...
#GezginBugün size yardımcım Dr. Evren Altınel’in hazırladığı 30 sağlıklı yaşam tüyosunu aktaracağım. Klinikte karşılaştığımız sorular, çeşitli kaynaklardan derlediğimiz araştırma sonuçları, deneyimlerimiz ve günlük gözlemlerimize dayanan çıkarımlarına kulak vermenizi öneririm. Hepsi uyması da uygulaması da kolay ipuçları…
Tekstil firması Penti’de fabrika müdürlüğü yapan Mehmet Çavaş’ın (50) iki tutkusu var: Deniz ve dağ. Erciyes ve Ağrı Dağı’na tırmanmış, Ege’deki tüm adalara yelkenliyle gitmiş. Yurtdışında son yaptığı gezi için dört ay sıra beklemiş. Güney Amerika’nın en ucundaki Horn Burnu’ndan yelkenliyle açılan Mehmet Çavaş, Patagonya’nın el değmemiş doğasını, en yüksek dağlarından birine tırmanışını ve fırtınalı denizde geçen zorlu macerasını anlattı.
Ice Angel adlı marka, dondurmayı en doğal halinde sunmayı hedefliyor. Alışveriş merkezlerinin yeni gözdesinin sloganı, "dalından dondurma". Stantlarından birine gidiyor, taze meyveleri seçiyor ve gözünüzün önünde dondurmaya dönüşmesini izliyorsunuz. Bu ilginç icadın arkasında da bir Türk girişimci var: Kerem Canatar.