Sağlıklı bir yaşam sürmek için sofralarımızdan ve beslenme listelerimizden eksik etmememiz gereken meyvelerin başında erik geliyor. Erik pek çok çeşidi ile en çok tüketilen meyveler arasında göze çarpıyor. Papaz eriği, mürdüm eriği, Malta eriği ve can eriği en sevilen çeşitlerindendir. Bahar ve yaz aylarının gözde meyvesi olan erik kışın belirli zamanlarında da yenilebilen güzel bir meyve. Mayhoş tadı ile farklı bir meyve tadı arayanlar için en iyi seçeneklerden biri olan erik, çekirdeği ile de oldukça faydalı. Peki erik çekirdeği nedir ve neye iyi gelir? Erik çekirdeği faydaları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Nisan ayında çıkmaya başlayan eriğin yeşil macerası yaz aylarına gelindiğinde kırmızıyla devam ediyor. Kırmızı erik de yeşil erik gibi sadece hoş tadıyla değil, içerdiği vitaminler, minerallerle de sevilirliğin hakkını veriyor. Üstelik kırmızı erik yaşlanmayla birlikte pek çok hastalığa da meydan okuyor. Diyetisyen Aslıhan Altuntaş, kırmızı erik ve faydaları hakkında bilgi verdi.
#Eriğin FaydalarıKuru erik, içerdiği pek çok vitamin ve minerallerle oldukça besleyici bir besin. Lif ve antioksidanlar sayesinde de sağlık için yararlı. Ayrıca taze veya kurutulmuş olarak da tüketilebiliyor. Peki kuru eriğin faydaları nelerdir? İşte kuru eriğin sağlığa yararları...
#Kuru Erik