Birtakım hastalıklar neticesinde viral enfeksiyon bebeklerde görülen yaygın durumlardan biridir. Özellikle bu rahatsızlıklar konusunda belirtileri dikkat etmek ve buna göre önlem almak önemli bir yer taşır. Peki bebeklerde viral enfeksiyon nedir, neden olur ve belirtileri nelerdir? Bebekte viral enfeksiyon ne zaman geçer ayrıntıları ile derledik.
#Virel EnfeksiyonÜlkemizde en az 1,7 milyon yetişkin kanda enfeksiyon belirtileri nedeni ile hastanenin yolunu tutuyor. Hastanede ölen 3 hastadan 1'i bu nedenden dolayı yaşamını yitiriyor. Sepsis hastalığı olarak da bilinen Kanda Enfeksiyon nedir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkHalk arasında öğretmen hastalığı olarak da bilinen farenjit boğazda kaşınmaya ve yutkunma zorluğuna neden olabilir. Günümüzde yaygın olan kronik farenjit bakteriyel veya viral enfeksiyonlardan kaynaklanabilir. Bu durumda da akıllara farenjit bulaşıcı mı sorusu geliyor. Peki, farenjit nedir, neden olur? İşte farenjit belirtileri ve tedavisi...
#FarenjitOrşit veya halk arasında bilinen adıyla testis iltihabı, testislerden birinin veya her ikisinin iltihaplanması durumudur. Bakteriyel veya viral enfeksiyonlar orşite neden olabilir veya nedeni bilinmeyebilir. Orşit çoğunlukla cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon (CYBE) gibi bakteriyel bir enfeksiyonun sonucudur. Bazı durumlarda kabakulak virüsü orşite neden olabilir. Peki orjit nedir, neden olur? İşte orşit türleri, belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler...
#OrşitEnfeksiyon, hastalık olmasına sebebiyet veren yani hastalık kapasitesi taşıyan virüs ve mikropların vücut içerisinde girmesi ile gelişme gösterir. Vücutta yer alan bağışıklık sistemi pek çok enfeksiyonun oluşumunu önlemektedir. Fakat hızlı bir şekilde bulaşan enfeksiyonlar kişi açısından zorluk oluşturur ve bu sebeple hastalık gelişir. En yaygın belirtileri mide bulantısı, kusma, baş ağrısı ve ateş olarak bilinen enfeksiyonlar, ne anlama gelir ve belirtileri nelerdir? Enfeksiyon tedavisi nasıldır tüm detayları ile derledik.
#Enfeksiyon NedenKan zehirlenmesi şeklinde de bilinen kan dolaşım enfeksiyonu ya da septisemi oldukça önemli bir konudur. Sizin için kanda enfeksiyonun nedenlerini, bu enfeksiyonun neden oluştuğunu, belirtilerinin neler olduğunu ve nasıl tedavi edildiğini derledik.
#Kanda EnfeksiyonKoronavirüsün belirtileri arasında da yer alan boğaz ağrısı, havaların soğumasıyla birlikte kendini göstermeye başladı. Yutkunmayı, dinlenmeyi ve hatta uyumayı zorlaştıran boğaz ağrınızı evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ekinezya ve kuşburnu çaylarıyla hafifletebilir, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine destek olabilirsiniz.
#EkinezyaBirçok kadının hayatı boyunca en az bir kere karşılaştığı vajinal enfeksiyonlar, tedavi edilmediği takdirde kişiye çok rahatsızlık verecek şekilde tekrarlayan bir hal alabilmektedir. Bu sorunla karşılaşan kadınlarda, vajinal enfeksiyon hakkında bilgi almak adına araştırma yapıyor. Peki, vajinal enfeksiyon nedir? Vajinal enfeksiyon neden olur?
#Vajinal Enfeksiyon Nedir?Henüz 28 yaşında ama yumurtalık kanseri ile mücadele ediyor. Sophie Casey, yaşadığı semptonları regl dönemi şişkinliği sandı.Belirtiler daha önemsiz olan IBS gibi bağırsak hastalıklarını taklit ettiği için hastalığının nedeni anlaşılmadı. Sophie’nın hastalığına geç teşhis konulduğu için tümör bağırsaklarına da yayıldı. Genç kadın ve ailesi güzel anılar biriktirmek ve kanser konusunda farkındalık yaratmak için bağış topluyor.
#KanserAni işitme kaybının çok kısa bir süre içerisinde birden bire ortaya çıkan ve genellikle tek kulakta görülen ciddi bir sağlık sorunu olduğunu dile getiren Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Onur Gündoğan, rahatsızlığın işitme azlığı, kulakta tıkanıklık hissi, dolgunluk, çınlama ya da uğultu gibi belirtilerle kendini gösterdiğini, bazı durumlarda baş dönmesinin de bu tabloya eşlik edebildiğini söyledi.
#1Dünya 20'nci yüzyılın ilk yarısında korkunç bir virüsün etkisi altındaydı. 5 yaşından küçük çocuklara bulaşan bu virüs ölümle ve engellilikle sonuçlanan çok ağır bir hastalığa yol açıyor bazı vakalarda iyileştikten 40 yıl sonra felce neden oluyordu. Üstelik ne tedavisi ne de önleme yolu biliniyordu. Ta ki 1953 yılına kadar...
#SağlıkSon günlerde grip vakalarında kaydedilen artış, sağlık sistemleri üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor. Gribin de içinde yer aldığı ‘dörtlü virüs’ durumu endişeleri daha da artırıyor. Acil servis başvurularındaki artış ise tablonun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Peki bu yıl grip daha mı güçlü? Aşı yüzde 100 koruma sağlıyor mu? Dörtlü virüs hangi sorunlara neden oluyor? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkGeçtiğimiz aylarda yakın bir arkadaşım bir anda iltihaplı akne sorunu yaşamaya başladı. Aslında cildi her zaman sorunsuzdu. Cilt bakım rutinine sadıktı. Bir anda yaşadığı sivilce sorununun nedenini ne o ne biz anlayamadık. Dermatoloğa gittiğinde detaylıca muayene oldu hatta kan tahlilleri bile yapıldı. Doktor, rutin sorular sorarken içlerinden bir tanesi problemin kaynağını açıklıyordu: Son kullanma tarihi geçmiş kozmetik ürün kullanmış olabilir misin?
#Cilt BakımıVan'da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş ile ilgili suda kalma süresi ve ölüm zamanına ilişkin istenen ek rapor ortaya çıktı. Raporda Rojin’in kaybolduğu gün öldüğü ve o günden, bulunduğu tarihe kadar suda kaldığının oy birliğiyle mütalaa edildiği belirtildi. Raporda Rojin'in cansız bedeninde bulunan 2 erkek DNA'sı ile ilgili, "Elde edilen erkek DNA'ları biyolojik örnek olması halinde mukayese yapılabilir" ifadeleri yer aldı.
#Rojin Kabaiş“17 Ekim 2011 günü saat 1.15'te telefonumun çalma sesiyle uyandım. Yarı uykulu bir halde ekrandaki 'arayan kimliği yok' yazısını seçebiliyordum ve şöyle düşündüğümü hatırlıyorum: 'Bu saatte kim arıyor olabilir ki? Buna cevap vermeyeceğim! Ancak parmağım 'reddet' düğmesinin üzerinde gezinirken durakladım. Bu saatte telefon almamın tek bir nedeni vardı ve o da birinin hayatımı değiştirmek üzere olmasıydı.”
#Kistik FibrozisOyun alanından çıktıktan sonra hastalanan ve aşırı baş dönmesi yaşayan küçük kızın yapılan testlerin ardından felç geçirdiği ortaya çıktı. Çocuklarda nadir görülen felcin sebebi ise 18 ay önce geçirdiği su çiçeği hastalığının 'yeniden aktif hale gelmesiydi.'
#Çocukluk FelciBurun tıkanıklığı ve akıntısı, soğuk algınlığının en rahatsız edici yanlarından biri. Hepimiz bu rahatsızlıktan kurtulmak için burnumuzu silerek temizlemeye çalışıyoruz. Peki bu işlemi yanlış yaptığınızda hastalığınızın daha da ağırlaşmasına neden olabildiğinizi biliyor muydunuz?
#SağlıkTürk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği (TKDCD) tarafından Antalya'da düzenlenen 18'inci Ulusal Kongre'de bir oturum gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Tıp fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Ömer Faruk Çiçek, ağız hijyeninin kalp kapak ameliyatlarına etkisini anlattı. Doç. Dr. Çiçek, sunumunda tedavi ettiği vakalardan birine ait çarpıcı bir fotoğraf paylaştı.
#Kalp SağlığıLaparoskopi, karın içi organların cerrahi tedavisinde, büyük ameliyat kesisi yapmak yerine 3 ya da 4 adet küçük delikten yerleştirilen borucuklardan ve bu borucukların içinden geçirilen uzun ince ameliyat ekipmanları ile yapılan ameliyat tekniğidir.
#Laparoskopik Cerrahi