Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde enkaz altında kalıp yaralanan sokak hayvanlarının tedavisi için Türkiye’nin farklı bölgelerinden gönüllü veterinerlerin yanı sıra Almanya’dan bölgeye giden hayvanseverler de sokak hayvanlarını tedavi ettiriyor.
#HAYTAPKahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde enkaz altında kalıp, yaralanan sokak hayvanlarının tedavisi için Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen gönüllü veterinerlerin yanı sıra, Almanya’dan gelen hayvanseverler de sokak hayvanlarını tedavi ettiriyor.
#DepremzedeKahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen Hatay’da ahırın yıkılması sonucunda sokakta kalan ve Osmaniye’deki HAYTAP Emekli Hayvanlar Çiftliği’ne transferi sağlanan 2 dişi keçi ve bir oğlak, anaokulu öğrencisi depremzede çocuklarla buluştu. Minikler, keçileri ve yavrularını severek, elleriyle besledi.
#DepremHATAY’da, enkazdan çıkarılan 2 keçi ve 2 oğlak ile 2 ördek ve 6 güvercin, Osmaniye’deki Emekli Hayvanlar Çiftliği’ne getirilerek tedaviye alındı. Ön ayaklarındaki ateller çıkartılan oğlağın, annesine kavuşması ise kamerayla görüntülendi.
#OSMANİYEANTALYA'nın Manavgat ilçesinde geçen yıl çıkan büyük orman yangınından kurtarılarak Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne getirilen keçi ve koyunlar uyum içinde yaşıyor. Yangından gebe kurtarılan, 'Damla' adı verilen keçinin çiftlikte dünyaya getirdiği yavruları 'Çaça' ve 'Saşa' ise büyüdü.
#AntalyaOrman yangınlarında yaralanıp gönüllüler ve HAYTAP tarafından tedavi edilen hayvanlar, Bursa’daki Emekli Hayvanlar Çiftliği’nde yeni hayatlarına başladı. Hayvanlar çiftlikte müzik, dans ve yiyeceklerle karşılandı...
#Orman YangınlarıÇoban köpeklerinin saldırtıldığı eşek, vahşet görüntüleri tepki çekince Hayvan Hakları Federasyonu’nca (HAYTAP) sahiplenildi. Tedavisine başlandı. Yakında federasyonun Bursa’daki ‘Emekli Hayvanlar Çiftliği’ne götürülecek. HAYTAP Başkanı Av. Ahmet Kemal Şenpolat’la bu yeni tesisi konuştuk.
#GazetehaberleriYangın bölgelerindeki kurtarma ekipleri, aç susuz kalan, derileri yanan hayvanları alevlerden kurtarıp hayata döndürdü. Hâlâ canla başla çalışıyorlar. Gönüllülerle konuşup ihtiyaçlarını ve ‘çadırda yerde yatan’ hayvanlarla ilgili eleştirileri sorduk.
#Gazetehaberleri71 yaşındaki Burhanettin Çağlayan 36 yıl sonra memleketi Balıkesir’in Bigadiç ilçesine döndü. En büyük hayali olan 10 dönüm arazi üzerine çiftliği kurdu. Şimdi çiftlikte birbirinden farklı hayvan besleyen Çağlayan emekliliğin tadını çıkarıyor. Kendisi gibi emekli olanlara da bahçeli evlerde oturmasını tavsiye ediyor.
#ALMANYAİzmir’de açılan ‘kurtarılmış çiftlik hayvanları’ barınağında istismara uğrayan, engelli ve ölüme terk edilmiş 700’ün üzerinde hayvan huzur içinde yaşıyor. Çiftliğin kurucusu Sibel Çağlar, “Çiftliğe alınacak hayvanlarda önceliği istismara uğramış, görme engelli veya sakat olan hayvanlara veriyoruz. Çünkü bu hayvanların tek başına yaşamlarını sürdürmesi mümkün değil” diyor.
#HayvanlarTürkiye’nin dört bir yanındaki kadınlar 10 yıldır ‘yılın kadın girişimcisi’ olmak için cesaretle çalışıyorlar. Garanti Bankası, KAGİDER ve Ekonomist dergisinin işbirliği ile bu yıl 33 bin başvuru arasından başarıları Türkiye’nin sınırlarını aşan 7 kadın ödüllendirildi.
#GirişimciFUNDA Özer Baltalı, 5 yıl kadar önce deri konfeksiyon fabrikasını devredip ‘keçi çiftliği ve keçi sütü işleme tesisi’ kurdu. Seferihisar’daki tesisiyle bu yıl 12 milyon lira ciro bekleyen Baltalı, Afyon’dan Manisa Demirci’ye kadar (300 kilometre) 17 keçi çiftliğinin sütünü topluyor ve günde 10 ton keçi sütü işliyor.
Tarsus’ta bir çiftlik var. Bu çiftlikte, tüm hayvanlar serbestçe dolaşıyor, tarladan elde edilen ürünler, hayvanlara ikram ediliyor. Bunun sonucunda inekler en iyi sütü, tavuklar en lezzetli yumurtaları veriyor. Köpekler atlarla, atlar kedilerle oynuyor. Çiftliğin sahibi Turgut İçgören, Mutlu Çiftlik’i ve ahalisini anlattı