En sık görülen göğüs duvarı deformiteleri arasında yer alan kunduracı (çökük) ve güvercin (çıkık) göğüs hastalıklarından kurtulmak için cerrahi operasyon geçiren hastalar, hayatlarına hekimlerinin verdiği yeni bir kimlik kartı ile devam ediyor. Hastalar göğüslerine takılan metal nedeniyle emar (MR) cihazına giremezken, X ray cihazlarından geçerken de doktorlarının verdiği kimliği göstererek geçiş yapabiliyorlar.
#AmeliyatAntalya'nın Alanya ilçesinde böbrek ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Şükrü Genç (48), bağ dokusundan kaynaklanan ve nadir görülen bir kanser türü olan sarkom hastalığına yakalandığını öğrendi. Dünyada nadir görülen bir damar bozukluğuna da sahip Genç, karnın sol tarafını dolduran 8 kilogram ağırlığındaki tümörden İzmir'de yapılan operasyonla kurtuldu. Ameliyattan sonra 70 kilodan 55 kiloya düştüğünü söyleyen Genç, "Kocaman bir karnım vardı. Gebe gibiydim. Ben ilk başta kilo aldığımı sanıyordum, umursamadım. Ağrılar başlayınca hastaneye gittim. Başarılı bir operasyon geçirdim. Hayatta olmamın sebebi doktorlarım. Kendilerine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
#İzmirTürkiye yerel yönetimleri belirlemek için 2024 yılında sandık başına gidecek. Seçimler yaklaşırken, İstanbul kalabalık ilçelerinden biri olan Bahçelievler'in hangi partide olduğu merak konusu oldu. 11 mahalleden oluşan Bahçelievler nüfusu 594.053 İlçenin yüz ölçümü 16.7 kilometrekare. Peki Bahçelievler belediyesi hangi partide? Bahçelievler Belediye Başkanı kim? İşte 2019 Bahçelievler yerel seçim sonuçları...
#Bahçelievler BelediyesiCumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da yapımı 60 günde tamamlanan Defne Devlet Hastanesi’ni ziyaretinde vatandaşlara hitap etti. Muhalefete tepki gösteren Erdoğan, "Bir fotoğraf karesi üzerinden konuşanlar daha sonra işin nasıl yürüdüğünü gördüklerinde bir tek söz bile etmediler. Seçimlerde deprem bölgesinde bize yüksek oy çıkmasına hazmedemeyenler suları bile kesmişler. Nasıl oldu da bir gecede faşist kesildiniz, depremzedelere düşman kesildiniz? Nasıl oldu da bahardan kara kışa geçtiniz?" dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanAmasya’da karnının 6 yıldır büyümesi sonucu hareket etmekte güçlük çeken kadının vücudundan ameliyatla 7,5 kilo ağırlığında kitle çıkarıldı. Çeşitli hastalıklar ve salgın nedeniyle ameliyatını 6 yıldır erteleyen 54 yaşındaki Münevver Hilal Yiğit, bu sürede içine sığmaz hale gelen kitlenin başarılı geçen operasyonla çıkarılmasıyla sağlığına kavuştu.
#AmasyaTekirdağ'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan ancak sahte doktor olduğu ortaya çıkan Ayşe Özkiraz ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği 2 müfettiş, hastanedeki çalışmalarını tamamladı. Savcılığın soruşturması kapsamında el konulan cep telefonunun incelemesi süren Özkiraz'ın banka hesapları da incelenmeye alındı.
#TekirdağGeniş gövdeli, çift koridorlu Boeing 787 Dreamliner uçağına yine Boeing’den bir rakip geliyor. Boeing 777X. Aslında menzili daha uzun. Yolcu kapasitesi de fazla ama yine de bazı çok uzaklara uçan havayolları filolarının çoğunda iki uçak bir arada yer alacak. Kanat uçları katlandığı için katlanan kanat adını da alan 777X henüz havayollarına teslim edilmedi. Ama son olarak İngiltere’de Farnborough’da nefesleri kesin bir gösteri yaptı.
#BoeingMR yani Manyetik Rezonans Görüntüleme, bazı hastalıkların teşhisi için vücuttaki farklı bölgelere uygulanabiliyor. Diğer görüntüleme tekniklerinden farklı olarak da radyo dalgaları ve manyetik alan kullanılıyor. MR çekiminin süresi uygulama yapılan bölgeye göre değişiyor. Peki MR sonucu ne zaman çıkar? MR neden ve nasıl çekilir? İşte konu hakkında detaylar...
#MR Sonucu Ne Zaman ÇıkarKoronavirüs salgını hayatımıza gireli iki yılı aşmışken uzmanların en çok üzerinde durduğu ve gizemini çözmeye çalıştığı konulardan biri hâlâ 'uzun kovid'. Uzun kovid, koronavirüs enfeksiyonunun iyileşmesine rağmen, açıklanamayan semptomların haftalarca, hatta aylarca devam etmesine verilen isim. Yapılan son araştırma ise bu durumun arkasında yatan sebebi ortaya çıkarmış olabilir...
#KoronavirüsSamsun’da 29 yaşındaki 55 kilo ağırlığındaki genç kadının karnından 10 kilo 470 gram kitle çıkartıldı. Prof. Dr. Cazip Üstün, "Bu kitle benim bildiğim son 12 yılın en büyük kitlesi. Bundan önce hatırladığım en büyük kitlenin ağırlığı 6 kilo 250 gramdı. Bu çıkardığımız kitle, son 12 yılın en büyük kitlesi. Bu kadar büyük kitleler çok nadir görülüyor." ifadelerini kullandı.
#SamsunSamsun’da 29 yaşındaki 55 kilo ağırlığındaki genç kadının karnından 10 kilo 470 gram kitle çıkartıldı. Prof. Dr. Cazip Üstün, "Bu kitle benim bildiğim son 12 yılın en büyük kitlesi. Bundan önce hatırladığım en büyük kitlenin ağırlığı 6 kilo 250 gramdı. Bu çıkardığımız kitle, son 12 yılın en büyük kitlesi. Bu kadar büyük kitleler çok nadir görülüyor." ifadelerini kullandı.
#SamsunAnkara'da Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, İngiltere'de yapılan araştırmayla Covid-19 geçirenlerin beyinlerinde 'gri cevher' denilen alanda küçülme ve hücre ölümü tespit edildiğini söyledi. Doç. Dr. Savaşçı, "Bu açıkçası ilerleyen dönemde hem MS hem Alzheimer artışlarına neden olabilecek bir gelişme" dedi.
#KoronavirüsBeynin bir kısmına giden kan akışı azaldığında veya kesintiye uğradığında, beyin dokusunun oksijen ve besin almasını önleyen bir inme (felç) meydana gelebilir. Beyne giden kan akışının kaybı, beyindeki dokulara zarar verebilir. Beynin hasarlı bölgeleri tarafından kontrol edilen vücut bölümlerinde felç belirtileri ortaya çıkabilir.
#İnmeHemipleji toplumumuzda en yaygın olan hastalıklardan bir tanesidir. Aniden gelişen bir hastalık olarak bilinen Hemipleji hastalığı mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Hemipleji bazı belirtiler ile ortaya çıkmaktadır. Hemipleji nedenleri ve tanısı sürekli olarak araştırılmaktadır. Son aylarda Hemipleji ile ilgili yoğun araştırmalara gidilmiştir. Peki Hemipleji nedir? Hemipleji neden olur? Hemipleji belirtileri ve tanısı nedir? Hemipleji tedavisi nasıl olur? İşte Hemipleji ile ilgili tüm detaylı bilgiler.
#Hemipleji Nedir Ve Neden Olur?Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Enis Sonemel, "Görüntüleme cihazlarımız aracılığıyla her gün Türkiye'nin dört bir yanında binlerce insanın yaşamına dokunuyor, hayatlarına olumlu bir katkıda bulunmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz." dedi.
#Sergiİnsanların sağlık problemlerini tespit edebilmek için pek çok tanı yöntemi kullanılıyor. Bu yöntemler arasında bulunan emar cihazları, kişilerin oldukça ilgisini çekiyor. Emar cihazlarının özellikleri ve tam olarak ne işe yaradığı kişilerin araştırdığı bir konu oluyor. Emar (MR) nedir ve ne işe yarar? Emar (MR) nasıl çekilir ve kaç dakika sürer? Tüm detayları ile derledik.
#Emar (Mr) Nedir?Tıpta önemli alanlardan birisi olan Radyoloji hastalıkların tespitinde önemlidir. Radyoloji pek çok farklı bölüme de hizmet vermektedir. Radyoloji ne demek? Radyolog ne demek? Tüm bu konularda detaylı bilgiyi sizler için derledik.
#Radyoloji Nedir?Bel ve boyun fıtıkları, romatizmal rahatsızlıklar, fibromiyalji, inme, skolyoz, kemik erimesi, kireçlenme gibi birçok sağlık sorununun çözümünde son yıllarda önemi daha da çok fark edilen fizik tedavi büyük önem taşıyor. Sağlıklı ve ağrısız bir yaşam sürmenin en doğru yolu dengeli ve doğru bir şekilde yapılan egzersizlerden yani hareketten geçmektedir.
#Fizik TedaviHayatımızı önemli oranda kolaylaştıran teknoloji, doğru şekilde kullandığımız takdirde bizim en iyi dostlarımızdan biri oluyor. Bu konuda birçok değişik özelliğe ve göreve sahip teknolojiler bulunmaktadır. Şimdi günlük hayatımızda kullandığımız teknolojilerin ne olduğuna bakalım ve inceleyelim. İşte 4. sınıf sosyal bilgiler hayatımızda teknoloji konu anlatımı.
#4. Sınıf Sosyal Bilgiler Hayatımızda Teknoloji Konu AnlatımıDevamlı olarak gelişmeyi sürdüren teknoloji artık insan hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Hem hayatımızı kolaylaştırmaları hem de eğlenceli zaman geçirme fırsatı vermeleri sebebiyle teknolojiyi her zaman kullanırız. Şimdi hayatımızdaki teknolojilere bakacağız de bunların nerelerde kullanıldığını öğreneceğiz. İşte 4. sınıf sosyal bilgiler hayatımızda teknoloji konu anlatımı.
#4. Sınıf Sosyal Bilgiler Hayatımızda Teknoloji Konu Anlatımı