Yeryüzünde var olan adaların sayısını bilmek çok zor. Bu adaların bazıları günümüzde hâlâ keşfedilmemişken okyanuslarda 2 bin civarında ada olduğu söyleniyor. Bu adalar büyüklük, coğrafya, iklim, bitki örtüsü gibi birçok faktöre göre ilginçlikler barındırıyor. İşte daha önce adını duymadığınız dünyanın en ilginç adaları…
#Dünyanın En İlginç AdasıBuzulların erimesinin baş sorumlusu fosil yakıt endüstrisi, şimdi de eriyen buzullardan kazanç sağlıyor. Eriyen buzullar Kuzey Kutbu’nun kış mevsiminde dahi gemilere açılmasını sağladı. Bir LNG tankeri, kışın Rusya’nın Kuzey Deniz rotasını buzkıran olmadan geçen ilk ticari gemi oldu. Greenpeace ise şirketleri eriyen buzulları bile fırsata çevirmekle suçluyor.
#GazetehaberleriBiyolojide evrim, "türlerin nesilden nesile, değişime uğrayarak ilk halinden farklı özellikler kazanması" diye açıklanır. Evrim sonucunda farklılaşan türler, yeni türlerin ortaya çıkmasına neden olur. İşte bilim dünyası, üst üste, "doğal seçilim"i temel alan teorisi ile modern evrimin babası olarak kabul edilen Charles Darwin’i destekleyen gelişmelerle çalkalandı:
Antarktika'da 3 bin yıllık, en büyük buz kütlesi global ısınmanın etkileri sonucu ikiye bölündü. ABD'li ve Kanadalı bilim adamları, Kanada'ya bağlı Ellesmere Adası'nın kuzey kıyısındaki buz kütlesinden ayrıca küçük adacıklar halinde kopmalar olduğunu ve bu durumun Beaufort Denizi'ndeki deniz trafiği açısından büyük tehlike yarattığını belirttiler.
Evrim için önemli bir adım daha atıldı: Devon döneminin sonlarına doğru balığımsı canlılar ilk kez denizden karaya adım atma cesaretini göstermişlerdi. Hayvanların sudan çıkarak, balıktan kara omurgalılarına evrilişini gösteren çok önemli kalıntılar, şimdi Kanada’da bulundu. Yeni fosil, hayvanların evrimindeki bir boşluğu doldurabilir.