Üniversite E Kayıt ekranı için araştırmalar sürüyor. Üniversite kayıtları nasıl yapılır? sorusu 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans programlarına yerleşen öğrencilerin en önemli gündem maddesi oldu. Kayıt hakkı kazanan adayların istenen belgeleri tamamlayarak belirtilen tarihler içerisinde kazandıkları üniversiteye götürerek kayıt yaptırmaları gerekecek. E devlet üzerinde yer alan e Kayıt ekranına T.C kimlik numarası ile erişim sağlanacak. ÖSYM'nin yayınladığı YKS tercih kılavuzunda yer alan bilgilere göre bu sene üniversite kayıtları 28-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.
#Üniversite E KayıtGeçen hafta Türk askeri denizciliği açısından tarihi bir gün olarak kayda geçti. Türk denizcilik tarihinin en büyük gemisi olan TCG Anadolu, devlet töreniyle Türk Deniz Kuvvetleri’ne teslim edildi. Türkiye’nin en büyük savaş gemisi ‘sancak gemisi’ unvanını alarak donanmaya katıldı. ‘TCG Anadolu’ daha ilk gününden siyasi, askeri ve ekonomik tartışmaların gündemine oturdu. Tartışılan soruları projenin ilk gününden itibaren içinde olan denizcilerden Savunma Sanayii Başkanlığı’na kadar tüm ilgililere sorup yanıtlarını aradım.
#Birleşmiş MilletlerÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) alınan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022 YKS) YKS Ek Yerleştirme işlemleri yakın zaman önce sona erdi. ÖSYM AİS sistemi üzerinden tercihlerini online tamamlayan adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
#ÖSYMÜniversite kayıt başvuruları 22 Ağustos tarihinde başladı. YKS yerleştirme sonuçları ile ilk defa bir yükseköğrenim programına kayıt hakkı kazanan öğrenciler, "üniversite e-Kayıtları nasıl yapılır?" sorusunun yanıtına odaklandı. Kayıtlarını elektronik ortamda yapan öğrencilerin e-kayıt ekranında veya üniversitenin web sitesinde duyurduğu tarihlerde ders kaydına gitmesi gerekecek. Gözler şimdi kayıt tarihlerinde. Peki, Üniversite kayıtları ne zaman bitecek? İşte, bireysel ve elektronik üniversite kayıt işlemleri ile ilgili ÖSYM kılavuzunda yer alan bilgiler.
#Üniversite KayıtlarıYKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklar. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak?
#ÖsymÜniversite kayıt ekranı yoğun ilgi görüyor. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından sıra üniversite kayıtlarına geldi. Yapılan açıklamada üniversite kayıtlarının ve elektronik kayıtların yapılacağı tarih hakkında bilgi verildi. Üniversite kayıtları 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar için ise son gün 24 Ağustos olacak. Peki, Üniversite kayıtları nasıl yapılır, gerekli bilgiler nelerdir?
#Üniversite KayıtlarıÜniversite kayıt tarihleri için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından yayımlanan YKS tercih kılavuzu içerisinde üniversite kayıt tarihleri hakkında bilgi verildi. YKS tercih sonuçlarının 15 Ağustos tarihinde açıklanmasının ardından gözler kayıtlara çevrildi. Adaylar kayıtlarını elektronik ortamda da yapabilecekler. Peki, Üniversite kayıtları için gerekli belgeler nelerdir? Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor?
#Üniversite Kayıtları2022-YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinde ilan edildi. Bu gelişmenin ardından üniversitelerin yeni dönem ders başlangıç tarihi merak konusu oldu. Peki, üniversiteler ne zaman açılıyor?
#YÖK2022 üniversite kayıtlarının ne zaman yapılacağı araştırılıyor. YKS tercih sürecinin ardından kayıt tarihleri de öğrencilerin gündeminde. Üniversiteye kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt için gerekli belgeleri tamamlayıp üniversitelere başvuracak. Peki üniversite kayıtları en zaman başlayacak? İşte üniversiye kayıtları için gerekli belgeler
#Üniversite Kayıtları En Zaman BaşlayacakÜniversite kayıtları her yıl YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından gerçekleştiriliyor. YKS tercihleri 2022 yılında 27 Temmuz ve 5 Ağustos tarihleri aralığında tamamlanacak. ÖSYM tarafından yayımlanan YKS tercih kılavuzu ile üniversite kayıt tarihleri de netlik kazandı. Peki, üniversite kayıtları ne zaman ve nasıl yapılacak?
#Üniversite KayıtlarıÜniversite kayıtları için beklenen gün geldi. Yükseköğretim programlarına yerleşen üniversite öğrencileri, elektronik kayıtlarını 4 Eylül tarihinden itibaren yapmaya başlayacaklar. 2021 Üniversite online kayıt işlemleri e devlet üzerinden alınacak. Elektronik kayıtların ardından şahsen başvurular üniversiteler tarafından belirlenen belgeler ile gerçekleşecek. E devlet üzerinde yer alan e Kayıt ekranına T.C kimlik numarası ile erişim sağlanacak. Peki, üniversite e kayıtları nasıl yapılacak? İşte, Üniversiteye kayıt için gerekli belgeler ve online kayıt ekranı.
#Üniversite KayıtTonmaister; seslerin doğru ve kaliteli bir biçimde duyulmasını sağlar, Sizin için Tonmaister nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Tonmaister olma şartları, maaşları ve iş imkanları konularını detayları ile derledik.
#Tonmaister Nedir?Kontrol ve otomasyon mühendisliği nedir, ne iş yaparlar, hangi puan türü ile alınırlar ve iş olanakları nedir gibi soruların cevaplarını sizler için detayları ile derledik.
#Kontrol Ve Otomasyon Mühendisliği Bölümü Nedir?Havacılık Elektrik ve Elektroniği bölümü; sağladığı eğitimler vesilesiyle öğrencilerini havacılık sektörüne hazırlar. Sizin için Havacılık Elektrik ve Elektroniği bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları konularıyla ilgili detaylı bilgileri derledik.
#Havacılık Elektrik Ve Elektroniği Bölümü Nedir?Gerek devlet dairelerinde, gerekse de özel şirketlerde arşivleme ve dokümantasyon çalışmaları oldukça önemsenmektedir. Devlet daireleri ve şirketler bu alanda çalışabilecek personel istihdam ederler. Bu personeller de üniversitelerin Bilgi ve Belge Yönetimi bölümlerinde yetiştirilmektedir. Peki, Bilgi ve Belge Yönetimi bölümleri hakkında neler biliyor? İşte bu konu hakkında tüm detayları derledik.
#Bilgi Ve Belge Yönetimi Bölümü Nedir?YÖK'ün e-Kayıt uygulamasıyla büyük oranda tasarruf sağlanmasının yanında işlemlerdeki yoğunluk azaltılarak koronavirüs salgınına karşı tedbir alınmış oldu. Bu yıl elektronik kayıt yapabilecek devlet üniversitelerindeki öğrencilerin yüzde 91'i, vakıf üniversitelerindeki öğrencilerin ise yüzde 55'i elektronik kaydı tercih etti. e-Kayıt yapabilecek 729 bin 57 kişiden 627 bin 532'si üniversite kaydını e-Kayıt uygulaması üzerinden gerçekleştirdi.
#Yökİçişleri Bakanı Soylu imzasıyla, kadına şiddetle mücadelede alınacak tedbirlere ilişkin "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi" yayımlandı. 500 bin kolluk personeli, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda hizmet içi eğitimle desteklenecek. Emniyet ve Jandarma teşkilatlarında sadece kadına şiddet konusunda uzmanlaşan birimler kurulacak. Kadına şiddet uygulayanın ruhsatlı silahı kolluk birimlerince alınacak, şiddet failleri için elektronik kelepçe uygulaması 81 ilde yaygınlaştırılacak.
#İçişleri BakanlığıTÜBİTAK destekli Kamu AR-GE projesi kapsamında yürütülen ve 2009 yılında tamamlanan Türkiye Ulusal Temel GNSS Ağı-Aktif (TUSAGA-Aktif) Sistemi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) ve Harita Genel Müdürlüğü (HGM) müşterek mülkiyetinde işletilmektedir. Peki tapu parsel sorgulama işlemi internette nasıl yapılır? İşte detaylar
#Tapu SorgulamaAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" kapsamında, kayıt dışılığın yoğun olduğu alanlarda Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ile birlikte ortak denetimler gerçekleştirilecek. 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
#Gelir İdaresi BaşkanlığıYükseköğrenim kurumlarının başlayacağı tarih, eylül ayının yaklaşmasıyla beraber, üniversite eğitimi gören yada üniversiteye başlayacak olan öğrencilerin gündemine gelmeye başladı. Özellikle üniversiteye başlayacak olanlar YÖK tarafından belirlenen tarihlerde yapılacak kayıt tarihini kaçırmamak için, konuyla ilgili bilgileri araştırıyor. Peki, üniversite kayıtları ne zaman bitecek? Üniversiteler ne zaman açılıyor? İşte, o konular hakkında bilgiler.
#Üniversiteler Ne Zaman Açılıyor?‘2019 YKS Yerleştirme Sonuçları Raporu’na göre kontenjanların yaklaşık yüzde 92’si dolarken, 71 bin 233’üne yerleşen olmadı. Tercih yapan her 100 adayın 81’i bir bölüme girdi. Devlet üniversitelerinde tıp ve hukuk programlarında hiç boş yer kalmazken, boş kontenjanların neredeyse yarısı mühendislikten.
#‘2019 YKS Yerleştirme Sonuçları RaporuÇiftçilerin finansal ürünler ve kavramlar hakkında bilgilendirilmesi ve finansal refahının artırılması amacıyla hayata geçirilen "Bütçesini Bilen Çiftçi Projesi" kapsamında 1 milyon çiftçiye finansal okuryazarlık eğitimi verilmesi hedefleniyor. Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz: "(Araştırmaya göre çiftçilerimiz) Finansa erişimi, devletin finansa ve üretime dair verdiği destekleri, tasarruf etmeyi, yatırım yapmayı, dolayısıyla finansal okuryazarlığı bilmiyor. Üreticilerimize tarımsal işletmelerinin bütçelerinin ayrı, aile bütçelerinin ise ayrı olduğunu anlatmamız, bütçelerini yönetmeyi ve bütçe planlamasını nasıl yapmaları gerektiğini öğretmemiz gerekmektedir.(Proje kapsamında) Hazirandan beri 10 bin çiftçiye finansal okuryazarlık eğitimi verildi. Hedefimiz, kooperatifimize kayıtlı yaklaşık 850 bin ortağımız ile birlikte 1 milyon çiftçiye ulaşmak." açıklamalarında bulundu. FODER Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Denizmen: "Dünyada gıdanın 3'te biri israf oluyor. İsraf büyük bir sorun ve tasarruf dönemindeyiz. Finansal okuryazarlık ise tasarrufun temelidir, davranış ve tutumların altyapısıdır." ifadelerinde bulundu.
#Finansal Okuryazarlık EğitimiCumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "İkinci 100 Günlük Eylem Planı Tanıtım Toplantısı"nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada; "İkinci 100 Günlük Eylem Planı'na göre, Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatları tamamlanarak işletmeye alınacak" dedi.
#Son DakikaCumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Uzay Ajansı kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla, Türkiye Uzay Ajansının kuruluş, görev ve yetkilerine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi. Bu önemli gelişmenin ardından, Türkiye Uzay Ajansı'nın ne olduğu, nasıl faaliyetler yürüteceği ve hangi amaçla kurulduğu merak konusu oldu. İşte, Türkiye Uzay Ajansı hakkında merak edilenler...
#Türkiye Uzay AjansıCumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Türkiye Uzay Ajansı kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yer aldı. İdari ve mali özerkliği ile özel bütçeye sahip olacak Ajans, Cumhurbaşkanınca belirlenen politikalar doğrultusunda "Milli Uzay Programı"nı hazırlanarak hayata geçirilmesi için çalışmalar yürütecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: "Uzay teknolojileriyle ilgili politika ve stratejileri belirleyecek Türkiye Uzay Ajansının kurulmasıyla 20 yıllık rüya gerçek oldu. Türkiye Uzay Ajansı dışa bağımlı olmayan rekabetçi sanayinin geliştirilmesine zemin hazırlayacak. Milli çıkarlarımız uzayda da gözetilecek" dedi.
#Türkiye Uzay AjansıYKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Üniversitelerdeki örgün eğitim verilen 839 bin 490 kontenjandan 710 bin 982'sine yerleştirme yapıldı.Üniversitelerin örgün lisans programlarında 89 bin 686, ön lisans programlarında ise 38 bin 822 olmak üzere 128 bin 508 kontenjan boş kaldı. Boş kontenjanlar için ise ek tercih yapılacak. Peki, üniversite ek tercihleri ne zaman?
#YKS