Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Köprülü Kavşağı’nı hizmete alarak Çekmeköy’e ulaşımı 16 dakikadan 1 dakikaya indirdiklerini söyledi. Törende konuşan Uraloğlu, “Kavşağımız ile yıllık toplam 44 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 403 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız. Projemiz ile ayrıca olası bir İstanbul depreminde bölgenin tahliyesine büyük katkı sağlayacak ve trafik tıkanıklığından dolayı oluşacak olumsuz durumların önüne de şimdiden geçmiş olduk” dedi.
#Abdulkadir UraloğluUlaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Çekmeköy-Taşdelen-Alemdağ Köprülü Kavşağı’nı hizmete alarak Çekmeköy’e ulaşımı 16 dakikadan 1 dakikaya indirdiklerini söyledi. Törende konuşan Uraloğlu, “Kavşağımız ile yıllık toplam 44 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 403 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız. Projemiz ile ayrıca olası bir İstanbul depreminde bölgenin tahliyesine büyük katkı sağlayacak ve trafik tıkanıklığından dolayı oluşacak olumsuz durumların önüne de şimdiden geçmiş olduk” dedi.
#Bakan UraloğluHayatımızda, elektromanyetik alan prensibinin uyguladığımız pek çok alan vardır. Bunlar, ev aletleri, endüstriyel uygulamalar, haberleşme sistemi, tıbbi sistemler, radyasyon ve sağlık alanlarıdır. Elektromanyetik alanlar, çoğunlukla bir enerji akışının mevcut olduğu görünmez kuvvet alanlarıdır. Elektrik alan ve manyetik alanın birleşimidir. Peki, Elektromanyetik alan teorisi nedir tüm detayları ile derledik.
#Araştırma21. Yüzyılın Mucize Taşı olarak lanse edilen Ruşur Taşı, şimdi elektromanyetik alan (EMF) koruması, vücudun arınması ve detoksifikasyonunun yanı sıra genel şifa ve duygusal esenlik için başvurulan taştır. Pek çok faydası olduğu bilinen bu taşın özellikleri hakkında bir derleme hazırladık.
#Ruşur Taşı Nedir Ve Ne İşe Yarar?Sokağa çıkmanın kısıtlandığı ve daha fazla harektsiz kaldığımız şu dönemlerde kimisi için göbek ve bel çevresindeki genişlemeler, kimisi için basen, kol ve bacaklardaki birikmeler arttı. Yazın da yaklaştığı bu aylarda hafiflemenin tam zamanı. Peki bu bölgesel fazlalıklardan kurtulmanın bir yolu var mıdır? İşte cevapları...
#VÜCUTPandemi döneminde eve kapanan çocuklar, geçmiş dönemlere göre çok daha fazla televizyon, tablet, bilgisayar ve telefon bağımlısı oldular. Bağımlılığın pek çok fiziksel ve psikolojik olumsuzlarının yanı sıra, çocuklar yoğun bir şekilde elektromanyetik kirliliğe maruz kalmaktadırlar.
#Elektromanyetik EtkilenmeDünya yıldızlarının yanı sıra Türkiye’de de ünlü isimlerin uyguladığı bir tür 'hafıza sildirme tekniği' olan TMU (Transkranyal Manyetik Uyarım), son zamanlarda gündemde en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Peki TMU tedavisi nedir? TMU tedavisi ile ilgili merak edilenler uzman yorumuyla haberimizde.
#Tmu Tedavi YöntemleriAlan etkili bir transistör olarak bilinen FET, çıkış akımının bir elektrik alanı tarafından kontrol edildiği bir transistördür. Geniş bir kullanım alanı olan FET hakkında bilmek istediğiniz her şeyi sizin için araştırdık. FET'e dair tüm detayları sizler için derledik.
#FET Nedir?Elektromanyetik, evrendeki 4 temel kuvvet arasında yer almaktadır. Bu sebeple fizik ve kimyaya ilgi duyanlar bu kavramı da merak etmektedir. İçeriğimizde Elektromanyetik dalgalar nelerdir? Özellikleri ve sıralaması nasıldır? İşte, merak edilen tüm bilgiler.
#Elektromanyetik Dalgalar Nelerdir?Kronik hastalıklar genellikle üç temel mekanizma aracılığıyla ortaya çıkmaktadır bunlardan biri glikozilasyon yani şekerin dokularda harabiyet oluşturması ikincisi inflamasyon yani iltihaplanma üçüncüsü oksidasyon yani oksitlenme(paslanma) olarak adlandırılmaktadır. Vücudumuz bu üç mekanizmaya karşı çeşitli yöntemlerle savaşır ve hastalıkların ortaya çıkmasına engel olmaya çalışır. Oksidasyon başta olmak üzere bu üçlü mekanizmaya karşı vücudumuzda savaşan en önemli molekülleri antioksidanlar olarak tanımlamaktayız. Glutatyon vücudumuzun ana antioksidanı olup hücrelerimizi oksidasyondan koruyan moleküllerin en güçlüsüdür.
#GlutatyonTıp alanında çalışan pek çok farklı alan bulunmaktadır. Yani doktorların dışında yine tıp sektöründe hizmet vermek üzere personel yetiştiren pek çok bölüm bulunmaktadır. Bu bölümlerden biri de biyomedikal mühendisliğidir. Peki, biyomedikal mühendisliği nedir ve nasıl bir bölümdür? İşte biyomedikal mühendisliği bölümü ile ilgili merak edilenler.
#Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Nedir?İTÜ ARI Teknokent'te faaliyet gösteren teknoloji şirketi Smarte, geliştirdiği "Vironance" teknolojisi ile havada asılı, yüzey ve yüzeyin altına tutunmuş olan virüsleri elektromanyetik enerji ile etkisiz hale getiriyor.
#KoronavirüsBilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde oluşturulan Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), siber saldırı ve zafiyetlere karşı tamamen yerli ve milli imkanlarla 16 milyon IP'yi anlık olarak tarayıp ülke güvenliğine katkı sağlıyor.
#GüvenlikEğer bir gün Dünya'dan Mars'a ya da benzer uzaklıktaki noktalara bir seyahat gerçekleşecekse, farklı motorlara ihtiyacımız olabilir. Mühendisler, Güneş Sistemi'nde böyle uzak noktalara ulaşabilmek için devrim niteliğindeki yeni teknolojiler üzerinde çalışıyor.
#NasaHollywood yıldızlarının yanı sıra Türkiye’de de Merve Boluğur, Ceren Hindistan gibi ünlü isimlerin açıklamalarıyla gündeme gelen, 'hafıza sildirme tekniği' olarak bilinen TMU (Transkranyal Manyetik Uyarım) ya da EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) yöntemleri, gerçekte hafızayı silmiyor.
#Hafıza SildirmeGazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, son dönemde kullanıcı sayısı giderek artan akıllı saatlerdeki sağlık riskine dikkat çekti. İlhan, "Akıllı saati kolumuza taktığımız an hem cep telefonu maruziyeti oluyor hem de akıllı saatin kendisinden kaynaklanan elektromanyetik alan maruziyeti oluyor" dedi.
#Akıllı SaatİTÜ Bilişim Enstitüsü içerisinde yer alan Future Lab ile Vodafone, küresel tecrübesini, yenilikçi çözümlerini ve geleceğin trendlerini mevcut ve potansiyel iş ortaklarıyla paylaşıyor, onlara dijital dönüşüm yolculuklarında destek oluyor. Yeni nesil teknolojilerin canlı tecrübe edilebildiği bir ortam sunan İTÜ Vodafone Future Lab’de, alanlarında uzman partner ekosistemi sayesinde kullanıcılar işine değer katacak uçtan uca çözümleri ve fayda önerilerini yerinde deneyimleyebilme şansına sahip.
#İTÜAraştırmalar daha deprem olmadan birkaç gün önceden hayvanların bunu hissedebildiğini ortaya koyuyor. Veteriner İç Hastalıklar ve Psikoloji Uzmanı Prof. Dr. H. Tamer Dodurka, “Hayvan davranışlarını izleyerek depremin tam olarak zamanını anlamak mümkün değildir. Ama, depremin yaklaşmasına dair sinyalleri alabilmek mümkündür” dedi.
#Deprem ÖncesiErzincan’da son 28 gün içerisinde yıldırım düşmesi sonucu açık arazide koyun sürüsü otlatan 3 çoban hayatını kaybetti. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yıldırım ve şimşek olaylarında geçen yılın haziran-temmuz aylarına oranla bu yıl artış yaşandı.
#ErzincanCNN TÜRK'te yayınlanan Buket Aydın'la 40 programı Dr. Ayşegül Çoruhlu'yu ağırladı. Çoruhlu, "Jenerasyon küçüldüğü için hastalık artıyor. Erkekler yüzleşmek istemiyor. Erkeklerin asıl farkında olmadığı şey, yanlış beslenme işi erkekleri kadınsallaştırıyor. Ben olsam erkeklerin yerine erkekliği korumak için sağlıklı beslenirim." ifadelerini kullandı.
#Ayşegül ÇoruhluDünyada ve Türkiye’de yaşlı nüfusun çoğalmasıyla birlikte, Alzheimer ve demans gibi hastalıklarda artış görülüyor. Çevresel faktörlerin bu hastalıkların artışına neden olduğunu belirten Uzm. Dr. Selen Gür Özmen, içme sularında bulunan alüminyumun Alzheimer’a neden olacağını ifade etti.
#Alzheimer BelirtileriDünyada ve Türkiye’de yaşlı nüfusun çoğalmasıyla birlikte, Alzheimer ve demans gibi hastalıklarda artış görülüyor. Çevresel faktörlerin bu hastalıkların artışına neden olduğunu belirten Uzm. Dr. Selen Gür Özmen, içme sularında bulunan alüminyumun Alzheimer’a neden olacağını ifade etti.
#AlzheimarJammer uygulaması özellikle kopyaya karşı kullanılıyor. Ayrıca topluluk içinde kişilerin yüksek sesle radyo-tv dinlemelerini veya güvenlik kameralarını engellemek gibi amaçlarla kullanılıyor. Peki, jammer tam olarak nedir, ? Jammer uygulaması başka hangi amaçlarla kullanılıyor?
#Jammer Nedir