MasterChef kim kazandı? sorusunun yanıtı dün geceki eleme turları sonrası belli oldu. Üçüncü haftada ana kadroya giren yarışmacılar belirlenirken, MasterChef Türkiye'nin 29 Temmuz tarihli son bölümünde, 7 yarışmacı yedeklerden ana kadroya girebilmek için ikili turda Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri rakiplerinden daha iyi hazırlamaya çalıştı. Elbesan fesleğen ana malzeme ile yaratıcı yemek ve Elbistan tava yemeklerinin yapıldığı gecede, üç yarışmacı yedek kadroya seçildi. Peki, dün akşam MasterChef'te yedek kadroya kim girdi? MasterChef son bölümde kimler seçildi? İşte, MasterChef'te yedek kadroya giren yarışmacılar ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Kim KazandıMasterChef MasterClass ödülünü kazanan isim, kıran kırana geçen yarışın sonunda netlik kazandı. Yeni sezon heyecanı ile ekranlara gelen MasterChef Türkiye 2022'nin dün geceki son bölümünde yarışmacılar MasterClass eğitiminden geçti. Mehmet Şef'in yerel yemekleri hazırlamanın inceliklerini anlattığı gecenin sonunda, elbistan tava yemeğini rakiplerinden daha iyi yaparak finale çıkan isimler Gamze, Çağatay ve Tolga oldu. Üç aşamalı turdan geçen bir yarışmacı ise MasterChef MasterClass birincisi oldu. Peki, MasterChef MasterClass’ı kim kazandı, kim birinci oldu? İşte, dün gecenin kazananı.
#MasterchefKahramanmaraş yöresine ait bir et yemeği olan Elbistan tava, son dönemlerde Ramazan menüleri hazırlamak isteyenler tarafından sıklıkla araştırılan bir lezzet haline geldi. Aslen Osmanlı mutfağından gelen Elbistan tava, damak çatlatan tadıyla hemen herkesin favori yemekleri arasında yer alıyor. Sizin için yemelere doyamayacağınız Elbistan tava tarifini paylaşıyoruz.
#Elbistan TavaSofralarımızda Maraş rüzgarı estiren Elbistan tava, fırında et yemeği severler için karşı koyulmaz bir lezzet. Kökeni Osmanlı mutfağı olan bu yemek Kahramanmaraş yöresinde nasıl yapılır diye merak ediyorsanız sorularınızın cevapları bütün incelikleriyle burada…
#Elbistan TavaKadir Kurtul. ABD'de işletme okudu. (Okudu diyorum, çünkü onu tanıyorum, ta çocukluğundan) Baba İsmail Kurtul'un 1973 yılında çırçır (pamuk işleme) ve pamuk yağı için kurduğu İskur'u bugün dünya standardlarında iplik ve kumaş üretimi yapan, 1110 kişiye istihdam sağlayan bir kurum haline getirdi.