Fransız çorbası ekmek çanağında soğan çorbası akşam yemeği arayışında olanlar için gündemdeki tariflerden biri oldu. Karamelize soğanla birlikte hazırlanan ve ekmek çanağında servis edilen soğan çorbası kışın şifalı tarifleri arasında yer alıyor. Peki, ekmek çanağında soğan çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, ekmek çanağında soğan çorbası tarifi ve yapılışı...
#Ekmek Çanağında Soğan ÇorbasıSoğan mutfağımızda olmazsa olmaz malzemelerden. Özellikle tencere yemekleri söz konusu olduğunda soğansız yemek pişirmek söz konusu bile değil. Ancak tariflerde genellikle soğanın hangi türünü kullanmamız gerektiğinden bahsedilmiyor. Halbuki tezgahlarda çeşit çeşit soğan var ve bu soğanların hem lezzetleri hem de sertlikleri birbirinden oldukça farklı. Sizin için hangi soğanın hangi tarife uygun olduğunu araştırdık. İddia ediyoruz, bu ipuçlarıyla yemekleriniz daha lezzetli olacak…
#SoğanUğraştırıcı kebap tariflerine alternatif olarak pratik bir kebap arayanlar için şahane bir önerimiz var: Ekmek kebabı. Her evde bulunan malzemelerle yapabileceğiniz ekmek kebabı ile bayat ekmekleri değerlendirebilirsiniz. Peki, ekmek kebabı nasıl yapılır? Pratik ekmek kebabı tarifi
#Ekmek KebabıPapara bir diğer adıyla ekmek mantısı, Türkiye ve diğer bazı Balkan ülkelerinde geleneksel olarak yapılan bir yemek çeşididir. Batı Marmara’da papara, doğu Marmara'da ve batı Karadeniz’de ekmek mantısı olarak adlandırılır. Peki, ekmek mantısı (papara) nasıl yapılır?
#Ekmek MantısıÇıtır çıtır kızarmış soğan halkaları, en sevilen atıştırmalıkların başında geliyor. Özellikle burgercilerde çok sık karşımıza çıkan soğan halkalarını, dondurulmuş halde alıp kızartabileceğiniz gibi kendi soğan halkanızı kendiniz de yapabilirsiniz. Birkaç temel malzemeyle yapabileceğiniz soğan halkaları, ev partilerinde vazgeçilmezleriniz arasına girecek. İşte soğan halkalarının yapılışı ve püf noktaları…
#Soğan Halkası