Birçok kişi tarafından her öğünde tüketilen ekmek, en temel karbonhidrat kaynaklarının başında gelir. Yoğun olarak tüketilmesinden dolayı genellikle ihtiyaçtan fazla alınan ekmekler, uygun olmayan saklama koşullarında kısa süre içinde tazeliklerini kaybeder. Ekmeklerin saklanması sırasında yaşanan bir diğer problem de küf oluşumudur. Küflenen ekmeklerin tüketilmesi sağlık açısından sakıncalı olduğu için küflenmeye karşı gerekli önlemlerin alınması gerekir.
#Ekmeği Saklama YollarıHepimizin başına gelmiştir. Çok açızdır, ekmeğin arasına bir şeyler sıkıştırıp yiyerek açlığımızı bir süreliğine de olsa ertelemek isteriz. Ekmek torbasını açıp iki dilim ekmek çıkarırız. Tam elimiz peynire uzandığında ekmeğin üzerindeki minik gri-beyaz küf öbekleri dikkatimizi çeker. “Aa ekmek küflenmeye başlamış” deriz, o küflü kısımları koparır atar, sandviçimizi hazırlamaya kaldığımız yerden devam eder, sonra da oturur afiyetle yeriz.
#Küflü Ekmek