Birçok kişi tarafından her öğünde tüketilen ekmek, en temel karbonhidrat kaynaklarının başında gelir. Yoğun olarak tüketilmesinden dolayı genellikle ihtiyaçtan fazla alınan ekmekler, uygun olmayan saklama koşullarında kısa süre içinde tazeliklerini kaybeder. Ekmeklerin saklanması sırasında yaşanan bir diğer problem de küf oluşumudur. Küflenen ekmeklerin tüketilmesi sağlık açısından sakıncalı olduğu için küflenmeye karşı gerekli önlemlerin alınması gerekir.
#Ekmeği Saklama YollarıSabah sofralarının vazgeçilmezi çeşit çeşit peynirler, zeytinler, reçeller... Yöresel, organik, glütensiz, vejetaryen ve vegan seçenekler... Bugün ve yarın Tarihi Sirkeci Garı’nda gerçekleşecek olan Breakfast Kahvaltı Festivali’nde bunların tadına bakmakla kalmayacak, aynı zamanda uzmanlardan alacağınız eğitimlerle kahvaltı kültürüne dair pek çok şey öğrenecek, müzik gruplarının performanslarını dinleyebileceksiniz. Festivale katılacak uzmanlardan ipuçları aldık...
#Kahvaltı Festivali“Boğa dikeni” öksürük kesici, idrar arttırıcı ve iştah açıcı olarak, “kuş ekmeği”nden yapılan çay kanamaları durdurmada ve idrar yolları enfeksiyonlarında etkin bir şekilde kullanılıyor. “Boy otu”ndan, modern bitkisel tedavilerde bağırsak çalıştırıcı, bronşit ve boğaz ağrıları ile mide sorunlarını çözmekte yararlanılıyor.