Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı, yaz aylarında ishallerden korunmak ve bağırsak dengesini sağlamak için doğal yoğurt, ayran, peynir ile yanında taze mevsim meyvelerinin tüketilmesi gerektiğini bildirdi.
#HastalıkTÜRKİYE’de yaklaşık 500 bin kişide olduğu tahmin edilen ancak sadece 15 bin kişinin hastalığından haberdar olduğu ve incebağırsağın glutene duyarlı olmasından kaynaklı kesinlikle diyet gerektiren çölyak konusunda atılan adımların yetersizliği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan projeyle bir kez daha ortaya kondu.
Manisa'da yaşayan Necdet-Beyza Adabay çiftinin 5 yaşındaki kızları Beyza, Türkiye'de ilk defa tanısı konulan “sukraz izomaltaz eksikliği” hastalığı yüzünden karbonhidrat, şeker, nişasta içeren gıdalar yemesi yasak olduğundan sadece et yiyerek beslenebiliyor.