ebru erke haberleri sayfasında ebru erke hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 803 ebru erke haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Gamze Cizreli’nin yeni mekânı Kaicy başından sonuna özenle tasarlanmış, her detayına dikkat edilmiş. Burası için Doğu Akdeniz mutfağının biraz Batılılaşmış halini sunma fikriyle yola çıkılmış. Ekip kendini ispat etmiş isimlerden oluşuyor, mutfaksa şef Aziz Doğrucu’ya emanet.
#Ebru ERKEDünyanın her yerinde yeni yılın trendleri konuşuluyor, yazılıyor, çiziliyor. Gastronomi dünyası için de bu geçerli. Bana göre bu konuya iki açıdan bakmak gerek; global ve yerel. Zira ABD’de açıklanan trendlerin yarısından çoğunun bize uygun olmadığını düşünüyorum. Globaldeki öngörülerin ülkemizin yeme-içme sektörüne nasıl yansıyacağını yazdım, sektöre hâkim 3 uzmandan da görüş aldım.
#Ebru ErkeBafa Gölü kıyısındaki 10 odalı Agora Pansiyon, Yeşil Yıldız alarak Michelin Rehberi’ne dahil oldu. Birçok gurmenin ilk kez adını duyduğu bu minik pansiyonun yemekleri nasıl oldu da Michelin dedektiflerinin radarına girdi, merak ettik, yola çıktık. Yıldız heyecanını hâlâ yaşayan Serçin ailesi ile o ünlü sofralarına oturduk.
#Ebru ERKETürkiye’nin tek 2 Michelin yıldızlı restoranı TURK’ün ekibiyle aile sofrasına (family table) oturduk. Tavuk suyuna şehriye çorbası, et suyuna pilav ve kıymalı patates oturtma yiyip karamel soslu muhallebi eşliğinde tatlı bir sohbete daldık. Konu elbette Michelin gecesine de geldi. Şef Fatih Tutak: “Hayranı olduğum dünyaca ünlü şeflerin çoğundan mesaj aldım. Bu çok onur verici bir şey.”
#Ebru ErkeFransız değerlendirme sistemi La Liste 2025’in ödül törenindeydim. Bu yıl 200 ülkeden 30 bin restoranın değerlendirildiği organizasyonda Türkiye’den şef Fatih Tutak ve 7 Mehmet Restaurant ödül aldı. Törende sürdürülebilirliğin artık bir tercih değil zorunluluk olduğu vurgulandı. Görünen o ki geleceğin mutfaklarında lezzetten önce hikâye, etik ve sürdürülebilir yaklaşımlar öne çıkacak.
#GastronomiŞef Yaren Çarpar Türkiye’de bir kadının sorumluluğundaki ilk ocakbaşı olan Dafni’yi geçen hafta açtı. Ateşin başından servise kadar her şeyi o yönetiyor. “Dedemin mangalı, anneannemin mezesi” diyerek yola çıkan İskenderunlu şef, aileden devraldığı mutfak kültürünü yansıtıyor. Atomu köz patlıcanlı, taş kadayıfı paçanga tarzı; ciğer, küşleme, yağlı kara, şiş köfte ise mangalda...
#Ebru ErkeZeytinyağı Tadım Festivali için Edremit’teydik. Hem birbirinden farklı zeytinyağlarını tattık hem de İtalyan ‘dondurma filozofu’ Marco Radicioni’nin hazırladığı keçi sütünden zeytinyağlı dondurmayı. Marco gastronomiyi ileriye taşıyan gerçek bir emektar. Zeytinyağlı dondurmaysa nefis...
#Ebru ErkeBuğra Özdemir, Danimarka’da aldığı eğitimin ve yaptığı araştırmaların sonucunda ülkemizde sürdürülebilirlik kavramının altını dolduran en önemli şeflerden biri. Üstelik henüz 29 yaşında. Çoğumuza örnek olacak mutfak öğretileriniyse Silivri’deki The Barn’da hayata geçiriyor.
#Buğra ÖzdemirÜlkemizdeki tüm fine dining (üst düzey mutfak) şefleri ona saygı ve hatta daha ötesinde hayranlık duyuyorlar. Çoğunun da yolu bir şekilde onun mutfağından geçmiş. Bu yaz yeni açtığı Ayla by Aret Sahakyan ile Bodrum’un uluslararası gastronomi destinasyonu olma yolculuğuna büyük katkısı olan Aret Şef’i gelin daha yakından tanıyalım..
#Ebru ErkeYazarımız Ebru Erke geçen hafta Japonya’ya gidip Türk çayını anlattı. Biz de kendisiyle buluşup çayımızı, kültürümüzdeki yerini, Japonya gibi çay gelenekleriyle meşhur bir ülkede Türk haftasında yaşadıklarını ve yeni markasını konuştuk.
#Melis YılmazVietnam’ın kuzeyi ve güneyi arasında tıpkı bizde olduğu gibi müthiş bir iklim farkı var. Bu durum mutfağa da yansıyor. Mesela güney mutfağında sıcak iklim nedeniyle acı kullanımı daha fazla. Hem baharatlar hem de taze aromatik otlar bol kepçe seviliyor. Özellikle Michelin sonrası artık sadece sokak yemekleriyle anılmayan ülkenin geleneksel lezzetlerini keşfedelim...
#VietnamFour Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet’in avlusundaki Avlu Restaurant’ın başındaki şef Özgür Üstün, Anadolu mutfağına ait yemekleri dozunda stilize ederek 7 Bölge adlı bir tadım menüsü hazırlamış. Ama ne menü! Çiğköfte, Sivas katmeri ve diğerleri... Michelin tavsiye listesinde olan Avlu, vejetaryenleri de unutmamış.
#Avlu RestaurantBodrum’da her yer kan ağlarken onlarda yer bulmak neredeyse imkânsızdı. Aile işletmesi sıcaklığını profesyonel mutfak ve servisle çok başarılı bir şekilde birleştiriyorlar. Bu başarı geçen yıl Michelin tarafından da tescillendi. Gelin Orkide Balık’ın başarısının ardındaki perdeyi biraz aralayalım bugün...
#BodrumGamze Cizreli’nin yeni mekânı Kaicy başından sonuna özenle tasarlanmış, her detayına dikkat edilmiş. Burası için Doğu Akdeniz mutfağının biraz Batılılaşmış halini sunma fikriyle yola çıkılmış. Ekip kendini ispat etmiş isimlerden oluşuyor, mutfaksa şef Aziz Doğrucu’ya emanet.
#Ebru ERKEDünyanın her yerinde yeni yılın trendleri konuşuluyor, yazılıyor, çiziliyor. Gastronomi dünyası için de bu geçerli. Bana göre bu konuya iki açıdan bakmak gerek; global ve yerel. Zira ABD’de açıklanan trendlerin yarısından çoğunun bize uygun olmadığını düşünüyorum. Globaldeki öngörülerin ülkemizin yeme-içme sektörüne nasıl yansıyacağını yazdım, sektöre hâkim 3 uzmandan da görüş aldım.
#Ebru ErkeMetro Türkiye’nin ana sponsorluğunda, Dude Table Gastronomi Pazarlama Ajansı tarafından düzenlenen ‘35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’ bu yıl ‘Gıdanın Geleceği için Yerel ve Atıksız Mutfak’ temasıyla üçüncü kez yapılıyor. Genç şeflerin 6 Ocak Pazartesi gününe kadar başvuruda bulunabileceği yarışmayı kazananlar Portekiz’de alacakları eğitimle kariyerlerinde önemli bir adım atmış olacak.
#Metro TürkiyeYılın son günü çalışıyorsunuz ya da fırınınız küçük diye yeni yıl sofranız hindisiz mi kalsın? Özel soslar ve kestaneli pilavla zenginleştirilmiş bir hindi sipariş edebileceğiniz restoran ve catering firmalarını uzman jürimize sorduk. Çıtır çıtır kızarmış hindilere gurme dokunuşlarla fark katan en iyi 10 adresi sıraladık.
#Pınar TAHİRLERBafa Gölü kıyısındaki 10 odalı Agora Pansiyon, Yeşil Yıldız alarak Michelin Rehberi’ne dahil oldu. Birçok gurmenin ilk kez adını duyduğu bu minik pansiyonun yemekleri nasıl oldu da Michelin dedektiflerinin radarına girdi, merak ettik, yola çıktık. Yıldız heyecanını hâlâ yaşayan Serçin ailesi ile o ünlü sofralarına oturduk.
#Ebru ERKEYeni yıl sofralarımızda farklı kültürlerden gelen birçok değişik ‘vazgeçilmez’ ürün olsa da kuruyemişler ülkece ortak paydamızdır. Yemek öncesi, sonrası demez, gece boyu atıştırırız. Kuruyemişini henüz almamış olanlar için Türkiye’nin en iyi 10 kuruyemişçisini uzman jürimize sorduk. Epey pahalı da olan bu lezzetleri alırken en azından verdiğimiz paraya değsin diye en iyi adresleri sıraladık.
#Pınar TahirlerBİR şehir düşünün... Havaalanından indiğinizde, sadece 20 dakika içinde karla kaplı tepelerde kayak yapmaya başlayabilirsiniz. Dünyada bu kadar hızlı bir şekilde kış sporlarının içine çekilebileceğiniz çok az yer vardır. İşte o özel şehirlerden biri Erzurum...
#1Türkiye’nin tek 2 Michelin yıldızlı restoranı TURK’ün ekibiyle aile sofrasına (family table) oturduk. Tavuk suyuna şehriye çorbası, et suyuna pilav ve kıymalı patates oturtma yiyip karamel soslu muhallebi eşliğinde tatlı bir sohbete daldık. Konu elbette Michelin gecesine de geldi. Şef Fatih Tutak: “Hayranı olduğum dünyaca ünlü şeflerin çoğundan mesaj aldım. Bu çok onur verici bir şey.”
#Ebru ErkeBalık sevenlerin damağında iz bırakan, müstesna bir lezzet lakerda. Özenle temizlenip tuzla marine edilen taze balıktan yapılan bu usta işi mezesiyle klasikleşen birçok mekân var. Jürimiz en iyi lakerdayı yapan yerleri oyladı; Reşat Balık’ın ilk sırayı aldığı listede İstanbul’dan pek çok adres var.
#Ece Su METEFransız değerlendirme sistemi La Liste 2025’in ödül törenindeydim. Bu yıl 200 ülkeden 30 bin restoranın değerlendirildiği organizasyonda Türkiye’den şef Fatih Tutak ve 7 Mehmet Restaurant ödül aldı. Törende sürdürülebilirliğin artık bir tercih değil zorunluluk olduğu vurgulandı. Görünen o ki geleceğin mutfaklarında lezzetten önce hikâye, etik ve sürdürülebilir yaklaşımlar öne çıkacak.
#GastronomiGözlerinizi kapatıp masaj terapistlerinin stresinizi erittiğini, dingin sonsuzluk havuzunda suyun iyileştirici gücünün verdiği huzuru düşünün. Hayaliyle bile mutlu hissettiyseniz iyi bir SPA tatili size ilaç gibi gelecektir. SPA otelinizi seçmeden önce jürimizin oylarıyla hazırladığımız en iyi 10 listesine bakın.
#SPAMichelin Rehberi 5 Aralık Perşembe akşamı düzenlenecek törenle 2025’in yıldız alan ve tavsiye listesine giren restoranlarını açıklayacak. Yıldız müfettişleri bu yıl İstanbul, İzmir ve Bodrum’un yanı sıra Muğla’nın diğer bölgelerini de ziyaret etti ve ödül listesini genişletti. Yeme-içme dünyası bu özel geceyi heyecanla beklerken gastronomi meraklıları tören öncesinde kulaktan kulağa rehbere girecek mekânları fısıldıyor, tahminlerini yapıyor. Geçen yıllarda yıldız alan ya da tavsiye listesine girenler unvanlarını koruyacak mı, ‘Michelin Rehberi’ne yeni kimler girecek? Gastronomi alanından isimlere öngörülerini sorduk.
#Michelin RehberiBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’, görkemli bir ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle Conrad İstanbul Bosphorus’ta hayata geçen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
#İncili Gastronomi RehberiHem içimizi ısıtıyor hem de lezzetli. Şöyle dumanı tüten, iyi bir çorbadan daha iyi ne olabilir soğuk kış günlerinde... Mutfağımız çorba açısından zengin. Her yöremizde envai çeşidi hazırlanıyor. Jürimiz bu hafta şifa kaynağı çorbalarımızı en iyi yapan mekânları seçti.
#Pınar TahirlerŞef Yaren Çarpar Türkiye’de bir kadının sorumluluğundaki ilk ocakbaşı olan Dafni’yi geçen hafta açtı. Ateşin başından servise kadar her şeyi o yönetiyor. “Dedemin mangalı, anneannemin mezesi” diyerek yola çıkan İskenderunlu şef, aileden devraldığı mutfak kültürünü yansıtıyor. Atomu köz patlıcanlı, taş kadayıfı paçanga tarzı; ciğer, küşleme, yağlı kara, şiş köfte ise mangalda...
#Ebru ErkeUzun kuyruklar, sosyal medyada ağız sulandıran videolar... Sebebi Dubai’de, Mısır asıllı İngiliz Sarah Hamouda’nın (38) hamileliği esnasında yarattığı Dubai çikolatası. Hamouda, Türk baklavasından ilham alarak geliştirdiği bu çikolatayı sosyal medyada paylaşınca kıyamet koptu. Yeni-eski birçok mekân kolları sıvadı, Dubai çikolatası yapıyor. Jürimize bu popüler lezzeti en iyi yapan yerleri sorduk.
#Dubai ÇikolatasıBugüne dek 10 ülkede 30 turizm etkinliği gerçekleştiren Uzakrota, 2024’ün en geniş katılımlı organizasyonunu 15 Kasım’da yapacak. Hürriyet Seyahat’in medya sponsoru olduğu zirvede dergi ekibinden Gülay Barbaros Altan ve Ebru Erke’nin ‘seyahat gazeteciliği’ konulu sohbeti gezginleri buluşturacak.
#UzakrotaPikniklerin olmazsa olmazı, kahvaltının ve öğle yemeğinin kurtarıcısı, uzun yol seyahatlerinin pratik eşlikçisi... Taptaze ekmeği, arasına konan her malzemeyle daha da iştah açıcı olur. Yarın Dünya Sandviç Günü. Biz de bu vesileyle ‘içine sevgisini de katarak’ en doyurucu sandviçleri hazırlayan lezzet duraklarını uzman isimlerden oluşan jürimize sorduk.
#SandviççiHer yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı Yıldırım