Anadolu Üniversitesi 2022-2023 eğitim öğretim yılında dijital diploma uygulamasına geçti. AÖF İktisat ve İşletme Fakültesi’nden mezun olma hakkı elde eden adaylar, diplomalarına nasıl ulaşabileceklerini merak ediyor. Öğrenci numarası ve şifresiyle beraber e-Devlet giriş seçeneğiyle diploma sorgulama işlemi yapılabilecek. Dijital diploma ile beraber öğrenciler kolaylıkla diplomalarına ulaşabilecek. Ayrıca AÖF mezunlarına basılı diplomaları, bağlı olduğu AÖF büroları tarafından teslim edilmektedir. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim öğrencileri zaman ve mekan fark etmeden dijital diplomalarına kolaylıkla erişim sağlayabilecek. Dijital diploma ile birlikte öğrencilerin diplomayı teslim almak için üniversiteye veya bürolara gitmesine gerek kalmamıştır. Peki AÖF dijital diploma nasıl sorgulanır? AÖF dijital diploma nedir, nasıl alınır? İşte, AÖF’ten yapılan açıklamanın detayları…
#AÖF Dijital Diploma'OGM başvuru sonuçları açıklandı mı? 'sorusuna beklenen yanıt geldi. Orman Genel Müdürlüğü, resmi sitesi üzerinde yer alan duyurular sayfasından OGM başvuru sonuçlarına ilişkin bilgilendirmede bulundu. Peki, OGM sözleşmeli personel alımı başvuru sonuçları nasıl öğrenilir, başvurusu kabul edilenlerden istenen belgeler neler? İşte, OGM başvuru sonuç sorgulama sayfası ve detaylar...
#OGM'OGM başvuru sonuçları açıklandı mı? 'sorusuna beklenen yanıt geldi. Orman Genel Müdürlüğü, resmi sitesi üzerinde yer alan duyurular sayfasından OGM başvuru sonuçlarına ilişkin bilgilendirmede bulundu. Peki, OGM sözleşmeli personel alımı başvuru sonuçları nasıl öğrenilir, başvurusu kabul edilenlerden istenen belgeler neler? İşte, OGM başvuru sonuç sorgulama sayfası ve detaylar...
#OGM Başvuru Sonuçlarıe-Belge Yönetim Sistemi kullanan üniversitelerde bu yıl mezun olan öğrencilere e-Diplomaları teslim edilmeye başlandı. Sistem sayesinde yetkililerin elektronik imzaları ile basılan diplomalar yeni mezunlara hızlı bir şekilde teslim edilecek ve bir yıla yakın diploma bekleme süreleri ortadan kalkacak.
#E-BelgeÜniversitelerde mezuniyet törenlerinin başladığı şu günlerde, Elektronik Belge Yönetim Sistemi kullanan üniversitelerde bu yıl mezun olan öğrencilere ‘e-diplomaları’ teslim edilmeye başlandı. Sistem sayesinde yetkililerin elektronik imzaları ile basılan diplomalar yeni mezunlara hızlı bir şekilde teslim edilecek ve bir yıla yakın diploma bekleme süreleri ortadan kalkacak.
#ÜniversiteGeçtiğimiz günlerde Yıldız Teknik Üniversitesi’ne (YTÜ) ait diplomaların üniversiteyle ilişkisi olmayan kişilere parayla satıldığı ve bu diplomaların e-Devlet üzerinden de görüntülenebildiği iddia edildi. Bu işleminse YTÜ’nün de arasında bulunduğu Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelere yazılım desteği veren şirketin hacklenmesiyle gerçekleştirildiği belirtildi. İddiaların odağındaki Proliz Yazılım Şirketi’nin Kurucusu Gökmen Çiftçi’ye ulaştık.
#Yıldız Teknik ÜniversitesiÜniversite sınavına daha rahat hazırlanmak için son sınıfta okul değiştiren öğrencilere, kendi okullarındaymış gibi ‘hayalet sınıf’ açan 560 özel okula toplam 40 milyon lira ceza kesildi. 650 civarında okula ‘hayalet sınıf’ denetimi yapılırken devamsızlık ve yoklama fişleri mercek altına alındı...
#Hayalet SınıfKara Harp Okulu’nda geçen 30 Ağustos’ta düzenlenen mezuniyet töreninden sonra çok sayıda genç teğmenin toplanıp kılıç çatarak “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” mesajıyla sonuçlanan ikinci bir yemin etmeleri, kendilerini Atatürk ideallerine bağlı hisseden vatandaşlar tarafından memnuniyetiyle karşılanmıştır.
#Kara Harp OkuluYükseköğretim Kurulu (YÖK), "Sosyal medyada bazı hesaplardan, Türkiye'deki birçok farklı üniversitenin fakültelerine ait sahte diploma satışı yapılıyor" haberleri üzerine üniversitelere yazı göndererek, tüm mezun bilgilerinin Yükseköğretim Bilgi Sistemi'ne (YÖKSİS) aktarılmasının ivedilikle tamamlanmasını istedi.
#YÖKSosyal medyada bazı hesaplardan; birçok farklı üniversitenin fakültelerine ait sahte diplomaların satışı yapılıyor. Sahte lisans diploması için 25 bin lira ücret talep edilirken, dolandırıcılar diplomanın e-Devlet sistemine de işlendiğini öne sürüyor. Gerçeğinden ayırt edilemeyecek kadar orijinal görünümdeki diplomaların görselleri de sosyal medya sayfalarında paylaşılarak alıcı bulmaya çalışılıyor. Avukat Deniz Özdal "Sahte diploma edinmeye çalışan ve bu yolla aslında bu suçu işleyen dolandırıcılığın eline düşenler de ne yazık ki bir suç işlemiş oluyor.'' ifadelerini kullandı.
#DiplomaSosyal medyada bazı hesaplardan; birçok farklı üniversitenin fakültelerine ait sahte diplomaların satışı yapılıyor. Sahte lisans diploması için 25 bin lira ücret talep edilirken, dolandırıcılar diplomanın e-Devlet sistemine de işlendiğini öne sürüyor. Gerçeğinden ayırt edilemeyecek kadar orijinal görünümdeki diplomaların görselleri de sosyal medya sayfalarında paylaşılarak alıcı bulmaya çalışılıyor. Avukat Deniz Özdal "Sahte diploma edinmeye çalışan ve bu yolla aslında bu suçu işleyen dolandırıcılığın eline düşenler de ne yazık ki bir suç işlemiş oluyor.'' ifadelerini kullandı.
#İSTANBULHerhangi bir üniversitede herhangi bir bölümü bitirip diploma sahibi olmak, gelecek planlarınız açısından sizi istediğiniz noktaya ulaştırmayabilir. İstediğiniz mesleki ihtisası, yetkin bir üniversitede alırsanız; işte diploma o zaman değerli hale gelir. Bu nedenle, üniversite seçerken bazı soruları mutlaka sormalı ve cevabını net bir şekilde almalısınız. İşte sizin için hazırladığımız mini rehberimiz!
#Sponsorlu İçerikLiselere Geçiş Sistemi (LGS) maratonun son etabı olan yerleştirme süreci de sınava hazırlık gibi adayları zorlayan bir dönem. 28 Haziran’da başlayan tercih süreci yarın sona erecek. Tercih listesinin mutlaka bir okul yönetimine onaylatılması gerektiğini hatırlatan eğitim uzmanları, son dakikacılar için ipuçları verdi.
#LGSResmî Gazetede yayımlanan yeni Denklik Yönetmeliğine göre Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yurt içinde milletlerarası ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki özel öğretim kurumları ile yurt dışındaki kurumlardan alınan öğrenim belgesi ve diplomaların denklik işlemlerinde yeni kriterler belirledi.
#MEB’Den Denklik DüzenlemesiKonuyu duymayan, okumayan kaldı mı bilemiyorum ama son 3-4 gündür Türkiye, bir tüketicinin “küflü çikolata” paylaşımına verdiği kibirli ve tehditkâr cevabıyla gündeme oturan Patiswiss markasının eski CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nu konuşuyor.
#PatiswissYükseköğretimde uluslararasılaşma kapsamlı bir konu. Makaleye, hem dünyadan hem de ülkemizden kısa tarihsel bilgiler sunarak başlamak istedim… Yüksek öğretimde uluslararasılaşma kavramı üniversitelerin tarihi kadar eski. Literatürde 8’inci yüzyılda Endülüs, 9’uncu yüzyılda Bağdat, 13 ve 14’ncü yüzyılda Semerkant ve Buhara, daha sonra Roma ve İstanbul hep etkileyici eğitim merkezleri olarak anlatılır. Abbasiler döneminde Bağdat, Endülüs Emeviler döneminde, Kurtuba (Cordoba) en üst düzeyde değerlendirilen bilim merkezleri olarak sunulur.
#Konuk YazarSağlık Bakanı Fahrettin Koca, MİT'in Mossad ajanlarına yönelik düzenlediği operasyon sonrası iddialarla ilgili olarak, 'Mossad ajanlarına karşı gerçekleştirilen MİT operasyonundan milletçe gurur duyduk. Operasyon kapsamındaki şahıslar arasında, iddia edildiği gibi yabancı uyruklu doktor yoktur. Şahsın “doktor” olduğu iddiası “fırsat” değerlendirme girişimidir. Doktor olduğu iddia edilen yabancı uyruklu şahıs, temizlik görevlisidir.' dedi.
#Sağlık BakanıYükseköğretim Kurulu (YÖK) bu yıl yurt dışından alınan 11 bin 69 diplomanın tanıma ve denklik işlemlerini karara bağladı. 2023 yılındaki diplomaların süreçleri 4 bin 169’u denklik, 4 bin 569’u Seviye ve Yeterlilik Belirleme Sistemi (SYBS), 740’ı ret ve bin 591’i iade ile sonuçlandı. Buna göre 176’yla en çok diploma denklik reddi verilen ülke, geçen yıl olduğu gibi Makedonya oldu. Ret kararlarının sayısal olarak hukuk ve klinik psikoloji alanlarında yoğunlaştığı görüldü.
#YÖK