Hem doğuştan hem de sonradan düz taban olmak mümkündür. Bu nedenle düz tabanlık dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Sizler için çocuklarda düz taban nasıl anlaşılır, iyileşir mi, düz taban olmanın artıları ve eksileri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Nasıl YapılırHer insanın ayak yapısı farklı olabiliyor. Ayakların tabanlarıyla ilgili kişilerin merak ettiği bazı konular bulunuyor. Ayaklarının düz taban olup olmadığını merak edenler, nasıl tespit edeceği hakkında bazı araştırmalar yapabiliyor. Düz tabanı tespit etmenin yöntemleri kişilerce araştırılıyor. Bebeklerde düz tabanın nasıl tespit edileceği de merak ediliyor. Düz taban nasıl anlaşılır? Bebeklerde ve çocuklarda düz taban nasıl ayırt edilir? Düz taban hakkında merak edilen tüm detaylar.
#Düz Taban Nasıl Anlaşılır?Göbeklitepe, Karahantepe, Çatalhöyük, gibi alanlar yaşam biçimi ve sanatı ile insanlık tarihini aydınlatırken pek çok soruyu da beraberindegetiriyor. Zihinleri zorluyor, düşündürüyor. Peki, yakın geçmişte yerli ve yabancı birçok meraklıyı kendine çeken Çatalhöyük ne oldu? Unutuldu mu? Hayır, ama ben bu hafta bu önemli neolitik alanı tekrar gündeme getirmek istedim çünkü Çatalhöyük’ün de bize anlatacakları bitmedi.
#Uğur ÇELİKKOLAyak tabanında kavis bulunmaması ve ayak iç, orta kısmının yere normalden daha fazla temas etmesi düztabanlık (pes planus) şeklinde bilinir. Ayak tabanının iç tarafında bulunan kavis, ayakta dururken ya da yürürken vücudu destekler. Çocuklarda düz taban belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır sizler için derledik.
Eklem gevşekliği (eklem hipermobilitesi) bir veya daha çok eklemde normalin üzerinde hareket açıklığı olması olarak tanımlanabilir. Genetik bir bağ dokusu hastalığıdır. Toplumun yaklaşık %10 kadarında bir dereceye kadar eklem hipermobilitesi görülmektedir. Çocuklarda yaygındır, yaş ilerledikçe görülme sıklığı azalır. Kadınlarda erkeklerden üç kat daha sık görülür.
#Eklem GevşekliğiKamuoyu Prof. Dr. Osman Can’ı 2008’de AK Parti’ye açılan kapatma davasının raportörü olarak tanıdı. Sonraki süreçte AK Parti’nin öne çıkan anayasa hukukçularından biri oldu. 2012 yılında partinin MKYK’sına girdi, 2015 seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmesi muhtemel. Bu arada Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyeliğini sürdürüyor. 2014 Mayıs’ından beri Türkiye’yi Avrupa Konseyi Venedik Komisyonu’nda temsil eden iki hukukçudan biri. Charlie Hebdo katliamının ardından dünyada yeniden başlayan ifade özgürlüğünün sınırları tartışmasına çizeceği hukuki çerçeveyi merak ettiğim için kapısını çaldım. Bu vesileyle Türkiye’deki mevcut anayasal sistemin sorunlarını da etraflıca konuşmuş olduk. Osman Can son dönemde yargıda yaşananların anomali olduğunu kabul etti, ‘Ancak geçiş dönemi fenomeni içinde kabul edilebilir’ dedi. AK Parti’nin 2015 seçim stratejisinin en önemli ayağı olan anayasal değişiklik stratejisine dair önemli ipuçları verdi.