Toplam pazar büyüklüğü 60 milyon TL’ye ulaşan Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sektörü yıl sonunda KOBİ ve bireysel kullanıcı sayısında yüzde 50 büyüme bekliyor. Türkiye’de KEP hizmeti vermek üzere lisanslandırılan ilk özel kuruluş olan TNB KEP’in Genel Müdürü Duygu Yantaç, “KOBİ’lerin KEP hizmetlerine yoğun bir ilgisi var. KEP Uygulamaları, insan kaynakları süreçlerinden tedarikçi bildirimleri, ihale başvurularına kadar pek çok alanda kullanılmaya başladı” diyor.
#KobiTürkiye’de bir süredir kullanılan kayıtlı elektronik posta hizmeti, hem firmaları hem elektronik dünyaya entegre ediyor hem de hukuki anlaşmazlıklar karşısında kullanıcılarını koruyor. Devamlı artan kullanıcı sayısı, özellikle kurumların haklarını kanun önünde koruyor. Özellikle hukuki süreçlerde kullanılan Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hizmeti Türkiye’deki birkaç servis sağlayıcı tarafından veriliyor. Türkiye Noterler Birliği tarafından kurulan TNB KEP bunlardan biri.
#Kayıtlı Elektronik PostaTeknolojinin gelişmesi ve elektronik dönüşüm, ekonominin gelişimine destek oluyor. 2014 yılının başından itibaren kullanımı zorunlu hâle gelen, 10 milyon TL ve üzeri ciroya sahip mükelleflerin e-dönüşüm anlamında önemli paya sahip e-fatura ve e-defter uygulamalarına geçişi TNB KEP gibi hizmetleri sağlayıcı kurumların da pazarını bir anda genişletti.
#E-DönüşümEndüstri 4.0 teknolojilerini geliştirme ve topluma kazandırma hedefiyle kurulan Boğaziçi Üniversitesi Endüstri 4.0 Platformu, akademik bilgiyi reel sektörün deneyimiyle zenginleştirecek önemli bir adım atarak, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin yer aldığı Danışma Kurulu’nu hayata geçirdi.
#Boğaziçi Üniversitesi