Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Özkan, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanların mutlaka Mesleki Yeterlilik Belgesi olması gerektiğini belirterek, "26 Mayıs 2016'dan itibaren 40 meslekte belgesi olmayanlar çalışamayacak" dedi.
#Alçı Levha UygulayıcısıTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, risklere değil fırsatlara odaklanılması ve olumlu düşünülmesi gerektiği belirterek, "Türkiye 2015'te yüzde 4, krizden sonraki 2008-2015 döneminde ortalama yüzde 3,4 büyüdü. Bu yıl yüzde 4'ün üzerinde, yüzde 5'e yakın bir ortalama yakalayacağımızı düşünüyorum" dedi.
#EGDAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yayımlanan tebliğe göre, 'tehlikeli' ve 'çok tehlikeli' sınıfta yer alan aralarında tren makinisti, otomotiv kaportacısı ve PVC doğrama montajcısının da olduğu 33 meslekte 'yeterlilik belgesi' olmayanlar bugünden itibaren çalışamayacak.
#MeslekBelli meslek gruplarında faaliyet gösteren ve çalışan kişiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yetkilendirilen kuruluşlar tarafından verilen, Mesleki Yeterlilik Belgesini nasıl ve nereden alabileceklerini araştırıyor. Bu belgenin alınması inşaat boyacısı, sıvacı, duvarcı, betonarme demircisi ve çelik kaynakçısı gibi birçok mesleği icra eden kişiler tarafından zorunlu. Peki, Mesleki Yeterlilik Belgesi nasıl alınır? Mesleki Yeterlilik Belgesi başvuru şartları neler? Mesleki Yeterlilik Belgesi nereden alınır?
#Mesleki YeterlilikAVRUPA Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’in önderliğinde Almanya’da düzenlenen “Türkiye-AB Sivil Toplum Buluşmaları” için Berlin’e giderken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken ve Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’la yolculuk yaptık.
#Vahap Munyar