Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Güzelsu köylüleri sulama arklarını koro halinde söyledikleri türküler eşliğinde temizledi. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki 150 hane, 600 nüfuslu Güzelsu köylüleri ark kanallarını atıklardan kurtarmak için seferber oldu. 150 hane ve 700 nüfuslu Dutlu Köyü Muhtarı Metin Önal, bin 900 dönüm arazilerini sulamada kullandıkları 4 kilometrelik sulama arkını 50 kişiyle 3 günde temizlediklerini söyledi. Murat AYDIN-OLTU-DHA
#HtvhaberDünya üzerinde birçok değerli ve şifalı olan taşlar bulunuyor. Değerli taşlardan biri de Oltu taşıdır. Oltu taşı nedir? Oltu taşı nerelerde ve nasıl bulunur? Oltu taşı nasıl anlaşılır? Oltu taşının özellikleri ve faydaları nelerdir? İşte Oltu taşı ile ilgili sorulan tüm soruların yanıtları.
#Oltu Taşının ÖzellikleriDünyaca ünlü rüzgâr sörfü plajları, masmavi denizi, çok konuşulan eğlence mekânları, ünlü simalara rastlayacağınız daracık sokakları, mavi panjurlu, begonvillerle süslü tarihi taş evleri ve şirin bir köy havasıyla Çeşme, Türkiye’nin St. Tropez’si unvanını sonuna kadar hak ediyor. Sokakları kısmen tenhalaşan ve en güzel zamanları başlayan Çeşme’nin meşhur kahvaltıcılarından bu yılın trendi otel-evlere aradığınız her şey burada.
#ÇeşmeSahil bölgesi olarak Alaçatı Türkiye’nin en önemli alanlarından biridir. Aynı zamanda tarihi ve kültürel mirası ile de büyük ilgi çeken yerlerden biri olarak öne çıkıyor. Pek çok kişi bu bölge hakkında detaylı bilgi almak için internet üzerinden araştırma yapmaktadır. Peki, Alaçatı nerede? Alaçatı'ya nasıl gidilir? Alaçatı gezilecek yerler hakkında bilinmesi gerekenler.
#Alaçatı Nerede?Alaçatı’nın adı kimilerine göre ‘alaca at’tan geliyor kimilerine göre de ‘alacık çadırları’ndan. Kasaba eskiden deniz kenarındaymış ama deniz yavaş yavaş çekilince geriye bataklık kalmış. Bataklık kurutulunca bölgeye damgasını bağcılık ve tütüncülük vurmuş. Mübadeleyle gitmek zorunda kalan Rumların yerine Selanik, Girit ve İstanköy (Kos) Adası’ndan gelenler yerleşmiş. Şimdilerdeyse Alaçatı, Türkiye’nin en gözde tatil beldeleri arasında. Her yıl yeni önemli mekânlar açılıyor, değişiklikler oluyor. İşte onlardan bazıları...
#Alaçatıİzmir, Balıkesir ve Çanakkale sahillerindeki toplam Mavi Bayrak sayısı 72’ye yükseldi. Bozcaada ve Gökçeada’ya yeni restoranlar, tavernalar açıldı. Dalış turizminin gözde bölgesi yine Ayvalık. Çeşme ve Alaçatı’da beach club’lar mekânlarını ve eğlence programlarını güncelledi.
#BalıkesirTermal turizm geçmişteki parlak günlerine dönüyor. Tesislerin sayısı artarken, servis kalitesinde de belirgin bir iyileşme gözleniyor. Son iki yılda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan termal işletme belgeli otel sayısı 29’dan 54’e, Sağlık Bakanlığı’ndan kaplıca ruhsatlı tesis sayısı 115’ten 167’ye yükseldi. Termal turizmde öne çıkan beş şehirdeki yeni gelişmeleri araştırdık.
Yatağan Termik Santrali'nin kül göletinden sızan sular köylülerin isteğiyle analiz edildi. Aynı suya hayvancılık ve insani tüketim açısından iki farklı rapor çıktı. Tarım Müdürlüğü, 'Tarım ve hayvancılık açısından uygun değildir’ raporu verdi. Sağlık Müdürlüğü ise aynı su için 'İnsanların tüketimine uygundur' dedi. MHP Milletvekili Mehmet Erdoğan konuyu Meclis’e taşıdı.