Son günlerde sosyal medyanın da etkisi ile araştırılan dünyaya meteor çarpacak mı sorusu NASA tarafından ele alındı. Toplam 4,1 km genişliğinde olan meteoru yakından izlemeye başlayan NASA, bu büyüklükte bir cismin dünyaya çarpması halinde gezegendeki insan yaşamını yok edebileceği ifade etti. Peki, dünyaya meteor çarpacak mı? İşte, NASA'nın o konuda yaptığı bazı açıklamalar..
#Dünyaya Meteor Çarpacak Mı3-4 gün önce atmosfere giren, Trabzon ve Giresun başta olmak üzere Yozgat, Çorum, Çankırı ve Tokat’tan da çıplak gözle izlenebilen, dün gece de İstanbul’da ortalığı gündüz gibi aydınlatan meteor düşmesi sosyal medyanın gündeminde. “Sonunda bu da oldu! Uzaylılar geldi” diyerek mavra yapanların yanı sıra durum depremi tetikler endişesi yaşayanlar da var. Ben de aynı kaygıyla tehlike var mı yok mu diye uzmanlara sordum.
#YazarSosyal medyada son günlerde gündeme gelen dünyaya meteor düşeceği iddiasına yönelik NASA uzmanları değerlendirmelerde bulundu. NASA'nın Kaliforniya'daki dünya yakınındaki cisimleri otomatik olarak takibe alan sistemi tarafından izlenen asteroidin 4,1 km genişliğinde olduğu kaydedildi. Bu açıklama sonrası çok sayıda internet kullanıcısı Meteor düşmesi ne zaman? sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki, 2020 yılında dünyaya meteor düşecek mi? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılar.
#Meteor Düşmesi Ne ZamanBilim kurgu filmlerinin çoğunu izlemişimdir ancak Prof.Howard’ı dinledikten sonra, izlediğim hiç bir filmin, onun anlattıkları kadar beni ürkütüp etkilemediğini itiraf etmeliyim. Kendisi bugün yaşayan en büyük beyin bilgisayar ara yüzü uzmanı. Hatta bugün beynimizi makinelerle beraber daha güçlü hale getirecek teorilerin çoğunun da ya kurucusu ya da fikir babası. Yapay zeka ve makine öğrenmeleri konusundaki derinliğini şöyle anlatalım: MIT Üniversitesi ile Oxford Üniversitesinde bu alanda çalışma yapan laboratuvarların kurucusu ve hala aktif olarakta başkanlığını yapıyor. Oxford ve Sorbonne’dan çift doktorası var, MIT’de uzun yıllar birçok araştırmayı aktif olarak yürütmüş. MIT’deki Sentetik Zeka Laboratuvarı, Beyin Makine Projesi ile Beyin Bilimleri Kuruluşu dahil bu alandaki birçok saygın laboratuvarın kurucusu. 100’e yakın patenti, bunun kaç katı da dünyaya açıklanmamış gizli çalışmaları var.
#Biotech Showcase