Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, enerjide yatırımların borçlanarak yapıldığını ve sermaye yeterliliklerinin çok düşük kaldığını belirterek, “Sabancı olarak biz de borçlandık. Sektörün finansal sürdürülebilirliği için acilen yeniden yapılandırmaya gidilmeli” diye konuştu.
#GazetehaberleriTürk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik: "İş dünyası yapısal reformlarla desteklenen ve öngörülebilirliğin arttığı dönemlerde, gerek devletin ihtiyaç duyduğu, gerekse yönlendirdiği alanlarda yatırım yapma yönünde her zaman cesaretle yerini almıştır. Bir süredir tüm sektörler, ulusal ve uluslararası siyaset ve ekonomi gündeminin yarattığı dalgalarla güçlü bir şekilde mücadele etmekte zorlanıyor. Desteklemelerin, enerji fiyatları üzerinden değil, sosyal fayda odaklı olarak ihtiyaç gruplarına doğrudan gerçekleştirilmesine yönelik modeller üzerinde çalışılması çok kıymetli" açıklamasında bulundu.
#Erol BilecikEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin petrol üretimini bugünkü rakamların en az iki katına çıkarması gerektiğini belirterek, "Milli Enerji ve Maden Politikası kapsamında denizlerimizdeki petrol ve gaz aramacılığında iki sondaj gemisiyle hızla yolumuza devam edeceğiz. Hep dediğimiz gibi varsa bulacağız. Bu vesileyle tüm iş insanlarını Türkiye’de petrol ve gaz aramacılığı sektörüne yatırım yapmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.
#Fatih DönmezHidrolik çatlatma tekniğinin yaygınlaşması, Türkiye'nin petrol ve doğal gaz ithalatının yıllar içinde düşmesine, enerji faturasının azalmasına olanak sağlayacak. Daha önce ulaşılamayan petrol ve gaz rezervlerinde üretime geçilmesini sağlayan hidrolik çatlatma, eski petrol ve gaz kuyularında yeniden üretim yapılmasına yardımcı olacak.
#PetrolKüresel enerji piyasasında LNG formunda gerçekleştirilen doğal gaz ihracatı, 10 yılda yüzde 72 artarak 431 milyar metreküpe yükseldi. Toplam doğal gaz ihracatında boru hatlarının payı yüzde 65, LNG'nin payı ise yüzde 35 olarak belirlendi. Dünyada en fazla LNG ihraç eden ülke 104,8 milyar metreküple Katar oldu.
#LNGBP 2019 Dünya Enerji İstatistik Görünümü Raporu'ndan: Dünya genelinde enerji tüketimi geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 2,9 artarak yaklaşık 13,8 milyar ton petrol eşdeğerine ulaştı. Söz konusu artış 2010'dan bu yana yıllık bazdaki en büyük yükseliş olarak kayıtlara geçti.
#BP 2019 Dünya Enerji İstatistik Görünümü RaporuUluslararası Enerji Ajansının raporuna göre, küresel enerji talebi 2040'a kadar yüzde 26,7 artarak 17 milyar 715 milyon ton petrol eşdeğerine ulaşacak. Avrupa'nın enerji talebi 2040'a kadar 256 milyon ton petrol eşdeğeri azalacak. Bu azalışa rağmen Avrupa, dünya genelinde 1 milyar 752 milyon ton eşdeğer petrolle enerji talebi en yüksek üçüncü bölge olacak.
#Küresel Enerji TalebiGeçen yıl dünyada kanıtlanmış en fazla doğalgaz rezervine sahip ülke 35 trilyon metreküple Rusya oldu - Dünya üzerinde 193,5 trilyon metreküp kanıtlanmış doğalgaz rezervi bulunuyor - Küresel enerji piyasalarında 2017'de en fazla doğalgaz üreten ülke, 734,5 milyar metreküple ABD oldu.
#Doğalgaz