Şam'da tedavi gördüğü hastanede 88 yaşında vefat eden Osmanlı Hanedan Reisi Şehzade Dündar Abdülkerim Osmanoğlu için Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazı programında Dündar Abdülkerim Osmanoğlu için dualar edildi.
#HaberDündar Abdülkerim Osmanoğlu'nun hayatı vefat haberiyle gündeme geldi. Şam'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 88 yaşındaki Dündar Abdülkerim Osmanoğlu'nun ölümüyle ilgili Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, "Amcam Dündar Efendi'nin ciddi sağlık sorunları vardı ve kendileri Suriye-Şam'da savaş ortamında bulunuyordu. açıklamasını yaptı. Şam'da yaşamını sürdürme kararı olan Osmanoğlu 2017 tarihinde Osmanlı Hanedan reisi olmuştu. İşte, Dündar Abdülkerim Osmanoğlu'nun hayatı.
#Dündar Abdülkerim Osmanoğlu BiyografiSultan II. Abdülhamid'in 11 mirasçısının açtığı dava uluslararası boyut kazandı. Mahkeme, Türkiye Dışişleri Bakanlığı üzerinden ABD’ye diplomatik nota verilmesini istedi. Davanın ABD’ye uzamasının gerisinde ise, II. Abdülhamid'in torunu Samiye Hatun’un bu ülkede Kızılderili biri ile evlenmesi yer alıyor. Davacı avukatlarına göre Samiye Hatun, 24 yıl önce ABD’de çocuksuz ve dul olarak öldü. Ancak, Samiye Hatun’un medeni durumunu ortaya koyan gerekli evraklara ulaşılamıyor.
#Sultan II. AbdülhamidSultan 2’nci Abdülhamid’in Suriye’de yaşayan torunu ve Osmanoğlu hanedanı reisi Dündar Osmanoğlu 90 yaşında, Suriye’nin başkenti Şam’da yaşamını yitirdi. Tarihçi İlber Ortaylı “Kendisi hanedanın Şam Beyrut’ta yaşayan kolundan. Suriye’de savaş başlayınca maalesef çok imkânsız kaldılar” dedi.
#GazetehaberleriOsmanlı Devleti’nin 31’inci padişahı Sultan Abdülmecid’in üçüncü kuşak torunu, Osman Bayezid Osmanoğlu yaşamını sürdürdüğü New York’ta cuma gecesi vefat etti. Dedesi Abdülmecid’in tahta çıkmayan oğullarından Şehzade Mehmet Burhanettin Efendi, babası Şehzade İbrahim Tevfik Efendi’ydi. Osmanlı Hanedanı’nın sürgünde doğan ilk çocuğuydu.
#Osman Bayezid Osmanoğlu"Kadızádeliler" denilen dini hareket 17. yüzyılda ortaya çıkmış ve Türk tarihine "devleti bile hákimiyeti altına alan radikal grup" olarak geçmiştir. O devrin Kadızádeliler’i ile günümüzün İsmailağa Cemaati söyledikleri, hayat biçimleri ve uygulamaları bakımından birbirinin aynı gibidir.