Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 6 Kasım’da İstanbul Boğazı’nın gemi trafiğine kapatılarak aralarında trollerin de olduğu endüstriyel balık avlama gemilerine açılacağını açıklaması tartışma yaratmıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı Hürriyet’e açıkladı: “Gırgır ve küçük balıkçı tekneleri avlanacak, troller için yasak sürüyor.”
#BalıkMarmara Denizi'nde görülen müsilaj(deniz salyası) etkisini sürdürüken bir yandan da bölgede kaçak midye avcıları dikkat çekiyor. DHA ekipleri gece ve sabah saatlerinde teknelerle açılarak midye avcılarını görüntüledi. Doç. Dr. Muharrem Balcı ise, "Deniz salyası ile birlikte bazı özel mikroorganizma grupları ortaya çıkacaktır. Bu mikroorganizmalar oldukça zehirlidir. Midyeler bu zehirli maddeleri biriktirir ve soframıza kadar gelir. Bu midyeyi yediğiniz anda felç bile geçirebilirsiniz.’’ dedi.
#İstanbulMarmara Denizi'ni saran müsilaj (deniz salyası) kâbusu nedeniyle vatandaşlar "Müsilajlı denizden çıkan balık ve midye yenir mi?" sorusunun yanıtını merak ediyor. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay CNN TÜRK'te merak edilen soruları yanıtladı.
#MüsilajDeniz salyası balıkları etkiliyor mu, salya olan bölgelerden çıkan balıklar yenir mi? Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay CNN TÜRK canlı yayınında Gülşen Coşkun’un sorularını yanıtladı. Altuğ, kontrol periyodlarının sıkılaştığını, tezgahlarda satılan balıklarda herhangi bir sorun olmadığının mesajını verdi.
#MüsilajÇevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar’ın, Sakarya Karasu açıklarında çekilen U-20 denizaltısının balıkçı ağlarıyla kaplanmış fotoğraflarını medya hesabında paylaşması sonrasında gündem olan Adolf Hitler'in kayıp denizaltısındaki hayalet ağlar temizleniyor.
#HitlerAKDENİZ Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkanvekili Alican Yamanyılmaz, Adana’nın Karataş ilçesinde 6 bin 350 dönümlük alana kurulacak, zeminini tarla balıkçılığının oluşturduğu Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) 2 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacağını ve yıllık 60 bin ton su ürünü üretileceğini söyledi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş da proje sayesinde yıllık 2,5 milyar TL’lik katma değer elde edileceğini kaydetti.
#BalıkçılıkTarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırma Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik, Türkiye’de kurulu bulunan gen bankalarının işleyişini anlattı. Dr. Birişik, “Bünyemizdeki 32 gen bankasıyla bütün bitkilerimizi muhafaza ediyoruz. Olası bir felaket halinde herhangi bir canlı türünün kaybolmaması için tümünün yedeğini en ileri teknolojiyle milli botanik bahçesinin altında tekrar yapacağız, altyapılarımız kurulu vaziyette” diye konuştu.
#GazetehaberleriKARADENİZ'e kıyısı olan Türkiye, Gürcistan, Romanya ve Bulgaristan; Karadeniz’i tehdit eden deniz çöpleri ve mikroplastik (5 milimetreden daha küçük plastik parçacıkları) kirliliği için ortak çalışma başlattı. Her yıl yaklaşık 7 milyon ton yeni deniz çöpü ile plastik atıkların mikron boyutlara dönüşerek tehdit ettiği Karadeniz ekosistemi için alınacak önlemler masaya yatırıldı.
#Trabzon(Aşağıdaki yazı 22 Eylül 2013 tarihinde köşemizde yer almıştı. Bülent Arınç 118 gün sonra haklı olarak tepki gösteriyor Yalçın Akdoğan’a... Sabri Ergül, Akdoğan’ın ‘üyeliğinin düşmesine Anayasa’nın 84. maddesine göre, Meclis’in gizli oyla karar vermesi gerektiğini hatırlatmıştı. O günkü yazımız şöyle)